Altyapı Kazandırmaya Devam Ediyor

19 Gelişim Süper Ligi finalinde Trabzonspor U19 takımı, Galatasaray U19 Takımı'nı 1-0 mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı. Trabzonspor'un golü Emir Ya...

Altyapı Kazandırmaya Devam Ediyor
Altyapı Kazandırmaya Devam Ediyor
+5
Haber albümü için resme tıklayın

19 Gelişim Süper Ligi finalinde Trabzonspor U19 takımı, Galatasaray U19 Takımı'nı 1-0 mağlup etti ve şampiyonluğa ulaştı.

Trabzonspor'un golü Emir Yazıcı'dan gelirken birçok genç futbolcu da gelecek adına umut verdi.

Birçok üst düzey kulübümüzün altyapıdan oyuncu çıkarmaya çalıştığı bu dönemde Trabzonspor'un bu alanda bir adım önde olduğunu kazanılan şampiyonlukla perçinlendi.

Son yıllarda altyapıdan çıkardığı ve A takıma kadar yükselttiği genç yıldızlarla adından söz ettiren Trabzonspor ülke futbolunun en büyük sorununa da çare olmaya devam ediyor.

Hüseyin Türkmen, Uğurcan Çakır, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür

"YUSUF YAZICI, ABDÜLKADİR ÖMÜR, UĞURCAN ÇAKIR..."

2015 yılında Dünya Şampiyonu olarak tüm dikkatleri üzerine çeken Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi futbol takımının kaptanı Yusuf Yazıcı gösterdiği performansla önce Trabzonspor A Takımı'na daha sonrasında milli takım ve Avrupa'ya transfer olma başarısı gösterdi.

Bu bağlamda yine bordo mavili kulübün altyapısından çıkan Abdülkadir Ömür ve Uğurcan Çakır da milli takımın vazgeçilmez isimleri arasında yer alıyor. Ayrıca geçtiğimiz sezon sağ bekte etkili oyunuyla göze giren Serkan Asan da gelecek vaadeden genç yıldızlar arasında.

(Trabzon Erdoğdu Anadolu Lisesi takımında Yusuf Yazıcı)

ABDULLAH AVCI: BURASI VERİMLİ TOPRAKLAR

Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı, göreve başladığı gün yaptığı açıklamada, "Burası verimli topraklar" diyerek altyapıya önem vereceğini vurgulamıştı.

Altyapıyla yoğun bir iletişim içerisine giren tecrübeli teknik adam, Altyapı Koordinatörü Hamit Cihan ile sürekli iletişim halinde. Avcı bordo mavili yönetime de, "Altyapı ne istiyorsa yapmamız lazım. A takıma ne alınıyorsa altyapıya da alınsın" diye görüş belirtti.

BİRÇOK GENÇ YILDIZ ADAYINI A TAKIM İDMANINA ALDI

Bordo-mavili çalıştırıcı, göreve başladıktan kısa bir süre sonra Taha Erdem, Süleyman Cebeci, Emirhan Birinci ve Hakan Yeşil gibi oyuncuları A Takım ile antrenmanlara almış, genç kalecilerden Kağan Moradaoğlu'na da Başakşehir maçında görev vermişti.

Avcı, Trabzonspor'un altyapı idmanlarını yaptığı Özkan Sümer Futbol Akademisi ve Kadir Özcan Tesisleri'ni de sık sık ziyaret ediyor.

(Kağan Moradaoğlu Başakşehir maçında)

AĞAOĞLU: BU ÖZKAN SÜMER'İN KURDUĞU ALTYAPI SAYESİNDE OLMUŞTUR

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Nice altyapı oyuncularımıza yüksek piyasa bedelleri belirleniyorsa bu Özkan Sümer’in kurduğu ve geliştirdiği altyapı sistemi sayesinde olmuştur. Onun kurduğu, geliştirdiği ve pek çok antrenörümüzün büyüttüğü altyapımızı geleceğe taşıyoruz” şeklinde konuştu.

(Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu, alt yapının kalbi Kadir Özcan Tesisleri'nde)

EN İYİ KALECİ KAĞAN MORADAOĞLU

Bordo Mavili camia bütün bu çalışmaların meyvesini, Trabzonspor U19 takımının şampiyon olmasıyla aldı. Ayrıca U19 Gelişim Ligi'nde verilen ödüller arasında en iyi kaleci ödülünü de Bordo Mavili ekibin genç kalecisi Kağan Moradaoğlu aldı.

14 Tem 2021 - 16:53 - Trabzonspor Haberleri


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.