“ŞOV YAPMAYIN İCRAAT YAPINDA BİTSİN”

23.06.2022 tarihinde, Vakfıkebir Organize Sanayi’nde bir gövde gösterisi daha yaşadık. Vakfıkebir Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamını, Harita Mühendisi...

23.06.2022 tarihinde, Vakfıkebir Organize Sanayi’nde bir gövde gösterisi daha yaşadık. Vakfıkebir Belediye Başkanı, İlçe Kaymakamını, Harita Mühendisini, AKP İlçe Başkanını ve gazetecileri yanına alıp organize sanayinin olduğu bölgeye giderek, Organize Sanayi bağlantı yolunu yerinde incelediğini söyledi. Oradaki konuşmasında, “Yıllardır yapılamaz dediler, şu anda yapılmaya başlandı, alt yapı çalışmaları da devam ediyor, burayı yapıp bitireceğiz.” dedi.

Bizde şimdi soruyoruz, 20 yıllık AKP iktidarda halen Organize Sanayimizin yolu bile yapılamamış. Her seçim zamanı yaklaştığında, Sanayi bölgesine çıkarak gövde gösterisi yapılıyor, yapıyoruz imajı veriliyor. Her defasında söylenenler lafta kalmıştır. Ne olur bir kere de yapın ondan sonra yaptık deyin, insanlarda görsün ve inansın. Bundan sonra yapsanız da inandırıcılığınızı kaybettiniz. İnşallah devam eder yapıp bitirirsiniz de bizde mutlu oluruz. Vakfıkebir’imize de 20 yılın sonunda bir faydanız olur.

1996 yıllarında DYP ve CHP koalisyonu zamanında, Vakfıkebir CHP İlçe Başkanı olan Zülküf ÇAVDAR’ a sorduk, Vakfıkebir Organize Sanayisi hakkında bilgi aldık. O koalisyon döneminde, Sanayi Bakanı CHP’de imiş. Arsin Organize Sanayinin açılışına, İlçe başkanı olarak gittiğinde, Bakandan Vakfıkebir’ e de bir Organize Sanayi yaptırılmasını talep etmiş. Oda söz verdi, Ankara’ ya gidince heyet gönderdi yer olarak bu günkü Sanayi yerini tespit etmişler. O dönem de, Vakfıkebir bağımsız, Belediye Başkanı Yunus Halis MOLLAAHMETOĞLU’ imiş. Vakfıkebir İlçesine, eskiden olan Özel İdarenin binasın da İlçe Organize Sanayi Müdürlüğü kurulmuş tabelası asılmış, çalışmalar buradan takip ediliyormuş. Kısa süre içinde iktidar değişti. Anavatan Partisi iktidarı, Mesut Yılmaz ‘ gelince Beşikdüzü’ne de Organize Sanayi verilmiş. Bizim o dönem milletvekilimiz olmadığından, Vakfıkebir Organize Sanayine gelen paralar Beşikdüzü’ne aktarılmış. Vakfıkebir’imizdeki İlçe Organize Müdürlüğümüz de Beşikdüzü’ nün isteği üzerine ilçeden kaldırılıp ile alınmış. Beşikdüzü’ndeki siyasiler ve Mahalli idare birlikte çalışıp bu başarıyı ilçelerine sağlamışlar. Vakfıkebir’imizde de bu birlik 1991-1996 yılları arası yapılmış, Siyasiler ve Mahalli idare bir araya gelip, Organize Sanayi ve şu andaki barınağımız olan Limanımızı Vakfıkebir’imize kazandırılmıştır. 1991-1996 yılları arasında Vakfıkebir’imizden iktidar olarak milletvekilimiz yok, mahalli idare iktidar partisinden olmamasına rağmen, Vakfıkebir sorunlarının çözümü için bir araya gelip birçok şeyler yaptıklarını söyledi.

Bundan sonra gelen hükümetlerde, Mahalli İdarenin kendilerinden olmasını rağmen, geçen 26 yıllık sürede, halen Organize Sanayimizin yolu bile yapılamadı. Beşikdüzü Organize sanayi yıllardır bitirilmiş, tam kapasite ile çalışıyor yetmiyor, yeni Organize Sanayi yeri arıyor. Bizim Vakfıkebir İş adamları da oradan yer alarak fabrikalarını orada çalıştırıyor. 20 yıllık AKP iktidarında kamulaştırmalar yeni bitmiş. Bundan sonrada alt yapısı yapılacak ve yolu yapılacak. Yılardır İktidar Partisinin Bakanı var, Milletvekili var, ayni partiye ait Belediye Başkanımız var ama halen gövde gösterisi yapılıyor. “Belediye Başkanı oradaki konuşmasında, yapılamaz dediler bak nasıl yapıyoruz.” diyor. Arkadaş bitirin de bir kere de, yaptık deyin ne olur. İnsanlar bu gövde gösterişlerden dolayı, artık yapılacağı inancını da kaybetti. Eski siyasileri herkes arar oldu, onlara minnettarız. Sevgiyle kalın.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Asım Çavdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Derviş aksoy - valla ayn katılıyorum sana kardeşim.63 yaşindayim her seçi̇m zamani organi̇ze sanayi̇ne çikip resi̇m aliyorlar.yaziklar olsun bu zi̇hni̇yete...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 10:32
01

körezli - yayınlanan haber geçen dönem enver iskenderoğlunun ilçe başkanı olduğu haberin ve fotoğrafların aynısı ısıtıp ısıtıp kamuoyuna sür yersen

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Haziran 10:32


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler