Bizi Albayrak dönemi kurtardı

İhracatta tüm zamanların rekoru kırılarak aylık bazda 19 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşıldı. Bu başarıyı değerlendiren DKİB Fındık ve Mamulleri...

İhracatta tüm zamanların rekoru kırılarak aylık bazda 19 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşıldı. Bu başarıyı değerlendiren DKİB Fındık ve Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin yanı sıra Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak’ın uyguladığı ekonomi politikalarının bu başarıya katkısının büyük olduğunu söyledi. Cirav, “Cumhurbaşkanlığı Hükümetimize ve hele hele milli ekonomi politikaları konusunda büyük katkı sağlayan Sayın Berat Albayrak Bakanımıza bu başarı karşısında ihracatçı olarak şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

DKİB Fındık ve Mamulleri Sektör Komitesi Başkanı Mehmet Cirav, ihracatta tüm zamanların rekoru kırılarak aylık bazda 19 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşılmasını değerlendirdi. Başkan Cirav, “İHRACATTA tüm zamanların rekorunu kırarak aylık bazda 19 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşmamızda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin ve bakanlarımızın büyük katkısı yanında, bir önceki Hazine Ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak Bey’in uyguladığı ekonomi politikalarının katkısı büyüktür, kendilerine minnettarız.” dedi.

9 MİLYAR ABD DOLARI İHRACAT HACMİNE ULAŞILDI

İhracatta yaşanan başarıya işaret eden Başkan Cirav, “Bilindiği üzere, ülkemizden Mart 2021 ayında gerçekleşen ihracatta; tüm zamanların rekoru kırılarak aylık bazda 18,9 Milyar ABD Doları ihracat hacmine ulaşılmıştır. Dünya piyasalarını etkisi altına alan ve uluslararası piyasalarda büyük olumsuz baskısı bulunan Kovid-19 pandemisi gelişmiş tüm ülke ekonomilerinde daralmaya yol açmış ve ihracat hacimlerinde düşüşlere yol açmıştır. Ancak; Ülkemizde Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemimizin ve Sayın Bakanlarımızın uyguladığı çok doğru politikalar yanında, bir önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapan ülkemizin yetiştirdiği önemli değer olarak gördüğümüz Sayın Berat Albayrak Bey’in büyük emekleri bulunmaktadır. Yüksek faiz yerine emeğe, üretime, alın terine verilen önem ekonominin her alanında başarı olarak karşımıza çıkmaktadır.” ifadelerini kullandı

“BERAT ALBAYRAK BAKANIMIZA ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Karalama kampanyaları yürütenlerin bugün sus pus olduğunu kaydeden Başkan Cirav, “Belli çevreler, konuyu sadece yurtdışı kaynaklı manipülatif hareketlere göre oluşan kısa vadeli sonuçlara göre değerlendirmeleri ve felaket tellallığına soyunmalarına rağmen ortaya çıkan başarılar karşısında suspus olmaktadırlar. Oysaki başarı ortadır ve doğru olan bir gerçek vardır, o gerçek de bugün ihracatta yakaladığımız başarıdır. Küresel güçler ve paradan para kazanmayı rantiye haline getirmiş olan, üretime değer vermeyen kesimler, ortaya çıkan bu başarı karşısında şok olmuştur. Cumhurbaşkanlığı Hükümetimize ve hele hele milli ekonomi politikaları konusunda büyük katkı sağlayan Sayın Berat Albayrak Bakanımıza bu başarı karşısında ihracatçı olarak şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

MERKEZ BANKASINDAN BEKLENTİ

Merkez Bankasından taleplerine yönelik de açıklama yapan Cirav, “Düşük kur politikasının Ülkemize yarar getirmeyeceği, gerçekçi kur, reel kur politikasının ihracatımıza büyük katkı sağlayacağı bir gerçektir. Bundan dolayı değerli Merkez Bankamızdan en büyük beklentimiz bu yönde, yani ihracatı teşvik eden ve ithalatı baskı altına alacak bir kur politikasının uygulanmasıdır.” şeklinde konuştu.

03 Nis 2021 - 08:18 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.