SIRASI GELMİŞKEN…!

Demokrasiyi rayına oturtalım. Vatandaş gerçek iradesini kullanabilsin. Liderler sultasına dayanan ,bir önseçim ve parlamentonun oluşmasına son verelim...

Demokrasiyi rayına oturtalım. Vatandaş gerçek iradesini kullanabilsin. Liderler sultasına dayanan ,bir önseçim ve parlamentonun oluşmasına son verelim.Mevcut sisteme göre liderler her ilin milletvekilini kendisi seçiyor,vatandaşa da bunlara oy verin diyor. Nitekim liderini ve partini seven seçmen de oy veriyor.Dikkat edilirse vatandaş bunun hiçbir yerinde yok.Bu nasıl demokrasi?İzahı mümkün değildir.Bu sebeple de AB ve medeni dünyaya kendimizi kabul ettiremiyoruz.Bize Afrika ve Ortadoğu ülkeleri gibi bakıyorlar.Altmış yılı geçen bir sürede Avrupa kapılarında bekletiliyoruz.Romanya,Bulgaristan,parçalanmış Yugoslav ülkeleri,Ukrayna ve benzeri ülkeler birliğe kabul edilirken bizi birliğe katmıyorlar.Sonra da bunun izahını millete dönüp:”İşte görüyorsunuz ya,Müslüman olduğumuz için bizi almıyorlar “deyip,savunmaya geçiyoruz.Bu doğru değildir.Adamlar dinimizle ilgilendikleri yok.Din kul ile Allah arasında olduğuna göre bunu engellemek mümkün değildir.Kimse kimsenin inancına engel olamaz.AB içinde birçok insan ateisttir.Buna bile karışmıyorlar.Neden Müslümanlığı hedef alsınlar.Ama bizim kutsal dinimizi politik çıkarlara göre yönlendirip,patırdı ve gürültü ile o ülkeler içinde reklam aracı haline sokup yaymağa çalışırsak elbette buna müsade etmezler.Bunda da haklıdırlar.

Üç yıl sonra yani 2023 yılında genel seçimler yapılacak.Hükümet sistemini değiştirdik.Ama Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanununa hiç el atmadık.Mevcut kanunlarla seçime gidersek yine değişen bir şey olmayacak.Yine göstermelik bir seçim olacak.Vatandaş iradesini sandığa yansıtamayacak.

Şu günlerde”Cumhur İttifakı”partiler seçim Kanunu üzerinde güncellemeler yaparken gönül ister ki iki kanun yeniden ele alınarak günün ve demokrasinin şartlarına göre yeniden düzenlensin.Yoksa sırf milletvekili transferlerini engelleyici maddeler koymakla bu iş düzene girmez.Her siyasi parti kendi hesabına göre değil,demokrasi baz alınarak Türkiye’nin 50-100 senelik hedefleri gözetilsin.İktidarlar kendi çıkarlarını gözeterek yapacakları değişiklikle sistemin önünü bir gün gelir tıkatabilir.O zaman millet de çözüm bulamaz. Siyasi partiler ile liderleri her zaman var olmayabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti ebediyete kadar yaşayacağına göre hedefi büyütmeliyiz.

Terörle iltisaklı,Kandil ile bağlantılı siyasi partiler sadece kapatmakla değil,o partide seçilen vekiller ile il ve ilçe bazlarındaki yöneticilerine de ömür boyu siyasetten men yasağı getirilmelidir. Milletin kanını emen bu vampirler yüce meclisten bir an ev temizlenmelidir.Bu milletin imkanlarını kullanan vatan hainlerine bu nimetler haram olsun.Devlete ve millete kafa tutanların başlarının ezildiğini bu millet görmelidir.

Yargı denetiminde bir ön seçim ve Seçim Kanunu ile Siyasi Partiler Kanununu 2023 den önce mutlaka yapılmalıdır. İktidardan düşme pahasına da olsa bu değişiklikler hayata geçirilmelidir. Bunu yapacak siyasi parti ve liderler tarihte saygın yerini alacaklardır.

[email protected]

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler