SİFTAH

Süper Lig'e hem oyun hem de sonuç olarak iyi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor, ligin en zayıf ekiplerinden Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Beşiktaş'...

Süper Lig'e hem oyun hem de sonuç olarak iyi bir başlangıç yapamayan Trabzonspor, ligin en zayıf ekiplerinden Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Beşiktaş'a kaybedip Denizlispor ile yenişemeyen Karadeniz Fırtınası, ligdeki ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı. Teknik direktör Newton, en sağda sakatlıktan kurtulup hazır olmayan tecrübeli Pereira'nın yerine Serkan Asan'ı, en solda da yeni transfer Brezilyalı Marlon'u tercih etti. Savunmanın göbeğini ise, Hüseyin Türkmen ve Edgar'a emanet etti.

Maçın ilk bölümünden ne yaptığını bilmeyen bir Trabzonspor seyrettik. Akabinde Baker-Flavio-Abdulkadir Parmak üçlüsü takımı derleyip toparladı. Kendine gelen Karadeniz Fırtınası, ilk yarı rakip ağlara üç gönderdi. Gollerin tamamında İngiliz oyuncu Lewis Baker'in imzasının olmasını belirtmeden geçemeyeceğim. Benik Afobe girdiği pozisyonları gol yaparken Nwakaeme takımının ne kadar önemli bir ismi olduğunu dosta düşmana tekrar gösterdi.

İkinci yarı farkın daha da artacağı tahmin edilirken futbolseverler hayal kırıklığına uğradı. Trabzonspor maçı rölantiye aldı. Hamza Hamzaoğlu maça ortak olmak için hamlelerini yaptı. Pozisyon bulmakta çok zorlandı. Son bölüme doğru dünün en çok mücadele eden isimlerinden Hüseyin Türkmen'in "hediye" penaltısını Adem Büyük gole çevirdi. Yeni Malatyaspor mağlubiyetten kurtulamadı. Bordo Mavililer sezonun ilk galibiyetini Trabzon'da üç golle aldı.

Dünkü maç şunu gösterdi. Trabzonspor yeni isimlerle yeni bir yapılanma içerisinde. Zaman zaman oyunda kopukluk oluyor. On bir de oynaması gereken yeni isimlere muhtaç. Keza yedek kulübesi de çok zayıf. Dün oyuna sonradan giren Safa Kınalı ve Ahmet Canbaz vasatın çok çok altında kaldılar. Savunmadaki Edgar, şu an ki kadroda güven verdi ve göbeğin banko isimlerinden birisi olacağını herkese gösterdi. Abdülkadir Ömür pek verimli değildi. Brezilyalı Marlon ayağına hakimdi, Serkan Asan ise savunma yapmayı öğrenince daha iyi olacak. Uğurcan Çakır için ise söylenecek tek bir kelime var, o kelime de "maşallah".

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler