Sancılı futbol

Geçtiğimiz hafta Sivasspor deplasmanında hava ve saha şartlarında alınan 1 puan ne kadar değerliyse Giresunspor karşısında kaybedilen 2 puan da o kada...

Geçtiğimiz hafta Sivasspor deplasmanında hava ve saha şartlarında alınan 1 puan ne kadar değerliyse Giresunspor karşısında kaybedilen 2 puan da o kadar değerliydi.

Şampiyonluk için mücadele eden, rakiplerine çift haneli sayılarla fark atan, ara transfer döneminin en popüler takımı olan Trabzonspor’un, Giresunspor karşısında ilk yarıda oynadığı futbolu kabul etmek mümkün değil. Djaniny’nin sakat olduğu, Nwakaeme’nin ve Koita’nın koronavirüse yakalandığı bir dönemde Hamsik’in de ağrıları nedeniyle Giresunspor’a karşı forma giymemesi Trabzonspor’u özellikle orta alanda kırılgan bir kimliğe büründürdü. Berat ve Dorukhan ikilisinin hem orta alanda hem hücumda hem de savunmada yetersiz kalması Trabzonspor’un en büyük handikapıydı. Nitekim teknik direktör Abdullah Avcı, daha 32 dakikada iki hamle ile takımını hareketlendirmeye çalışsa da bunda başarılı olamadı.

68’de yenen golün ardından bu kez orta sahaya neşteri vuran Avcı, Dorukhan ve Berat ikilisinin yerine Yunus ve Siopis’i oyuna alarak bu bölgenin etkinliğini arttırmaya çalıştı.

Trabzonspor bu değişimin hemen ardından da ilk yan top organizasyonunda Peres ve Conelius iş birliği sonrasında golü buldu.

Son bölümdeki baskı Trabzonspor’a penaltı kazandırsa da iki kez atıştan yararlanamayan Bakasetas, Okan’ı geçemedi.

Sonuç olarak Trabzonspor, son haftalarda oyuncu kalitesini futbol kalitesine yansıtamamanın sıkıntılarını yaşıyor.

Bunu çözecek olan da teknik ekiptir. Aksi taktirde Giresunspor maçında olduğu gibi ligin kalan haftaları çok daha sancılı olacaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rahman Turan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler