ŞAMPİYONLUĞUN YOLU AÇILMIŞTIR!

Yılmaz, “F.Bahçe maçı bir testti. Bu takım şampiyonluğun adayı olduğunu gösterdi. Kadro kalitesi, usta hocasının yanında inanmış bir camia ve taraftar...

Yılmaz, “F.Bahçe maçı bir testti. Bu takım şampiyonluğun adayı olduğunu gösterdi. Kadro kalitesi, usta hocasının yanında inanmış bir camia ve taraftar ile şampiyonluk hayal değil, gerçek olacak” dedi

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, haftalık analizinde F.Bahçe maçının aslında bir kırılma noktası olduğunu ifade ederek, “Bu takım şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunun mesajını herkese vermiştir” dedi. F.Bahçe maçında Trabzonspor’un belki beklenen futbolu oynamadığını ancak sonuca gitmeyi başaracak usta ayakları ile sonuca gittiğini ifade eden Yılmaz, “Bu galibiyet ile şampiyonluğun yolu açılmıştır. Trabzon artık şampiyonluğun en güçlü adayıdır” ifadelerini kullandı.

Yılmaz, F.Bahçe maçında erken yenilen gole rağmen geri dönüşün önemli olduğuna vurgu yaparak, “Kırmızı kart sonrası Trabzonspor tüm ipleri eline aldı. Bana göre goller çok geç geldi. Trabzonspor’un galibiyete daha rahat ulaşması gerekiyordu. Yine de alınan galibiyet şampiyonluğun bir hayal değil Trabzon’un iddialı olduğu hedef haline dönüştüğü gerçeğini ortaya koydu. Takımın kalitesi, usta hocasının yanında taraftar ve camianın müthiş bütünlüğü bu yolun sonunun çok güzel olacağının mesajıdır” dedi.

F.Bahçe maçındaki galibiyetin üç puan ya da liderlikten fazlası olduğunu ifade eden Yılmaz şunları söyledi: “F.Bahçe geçen sezon iki maçta Trabzonspor’u mağlup etti. Bu sezon ilk derbide G.Saray’a karşı beraberlik alındı. Bu tabloda F.Bahçe maçında Trabzonspor açısından önemi farklıydı. Ve istenilen üç puan alındı. Ve oluşan atmosfer Trabzonspor’un geleceğe daha inançlı ve iddialı bakmasını sağladı. Müthiş bir taraftar ambiansı vardı. Uzun aradan sonra bu tek vücut olma kimliği benim için alınan galibiyetten daha değerli. O sevinç, o motivasyon ile Trabzonspor şampiyonluk için daha güçlü yoluna devam ediyor.”

Algı yapan Fener’i bırak

F.Bahçe’nin Trabzonspor maçından sonra hakem üzerinden algı oluşturmasının şampiyonluk sürecinde saha kadar saha dışında da yine zorlu bir mücadele verileceğinin göstergesi olduğunu dile getiren Yılmaz, “Kırmızı kart doğru. Penaltı doğru. Yanlış olan ne? F.Bahçe başarısızlığını hakemler üzerinden örtmeye çalışıyor. F.Bahçe Başkanı Ali Koç da, Pereira da sahadaki takıma bakmak yerine başarısızlığa kılıf aramaya çalışıyorlar. Bu onların sorunu, biz işimize bakalım. Ancak bu yapılanları unutmadan” dedi.

Fenerbahçe gibi diğer takımlarından yaratacağı etkinin futbola sadece zarar vereceğine değinen Yılmaz, “Futbolumuzun Avrupa’daki ve uluslararası arenadaki hali ne durumda olduğumuzu zaten gösteriyor. Trabzonspor en çok hakemlerden ve masa başı oyunlardan hakkı yenen takım. F.Bahçe’nin amacı belli. Ancak biz sahada güçlü olurken, saha dışında da güçlü olup hedefe yürüyelim” şeklinde konuştu.

ALGI_YAPAN.jpg

Bakasetas aradığı takımı bulunca!

Bakasetas’ın performansı ile herkesi şaşırttığını ancak kendisinin bunu beklediğini ifade eden Yılmaz, “Geçen sezon Bakasetas sadece golleriyle konuşuldu. Çünkü etrafında O’nu anlayacak ve kapasitesini arttıracak ayaklar yoktu. Belki de %50’sini ancak gösterebildi. Ancak şimdi klas ayaklar ile gerçek performansına doğru ilerliyor. F.Bahçe maçında attığı penaltı golü sonrası taraftara gitmesi bizimle nasıl bütünleştiğini de gösteriyor. Bakasetas, Yunanistan Milli takımının da kaptanı. Buradan çok büyük Avrupa takımına yüksek bonservis ile gidecektir. İnanıyorum ki Trabzonspor’u şampiyon yaparak gidecektir. Bakasetas’ın daha da iyi olacak kapasitesi var” dedi.

BAKASETAS_2.jpg

Göztepe’ye dikkat

Trabzonspor’un bu sezon büyük maçlarda olduğu gibi diğer müsabakalarda da en iyisini sahaya koyduğunu ifade eden Yılmaz, “Göztepe maçı da zor geçecektir. Eksikler var ama deplasmanda Trabzonspor daha iyi oynuyor ve sonuca gidiyor. Bruno Peres ve Nwakaeme’nin olmaması takımı etkileyebilir ancak Trabzonspor’un geniş bir kadrosu var. Bu kadro içerisinde Dorukhan sağ bekte F.Bahçe maçında başarılı oldu. Nwakaeme yoksa kanatlarda Abdülkadir Ömür ve Djaniny oynar, önde de F.Bahçe maçında galibiyetin yolunu açan Cornelius görev yapacaktır. Geniş kadro içerisinde Trabzonspor eksikleri aramaz ve inanıyorum ki istediği galibiyeti alır” ifadelerini kullandı.

HUS_7095.jpg

Trabzon’un ustası Avcı!

Trabzonspor’un bu sezon kadrosu kadar Abdullah Avcı faktörünün de başarı yolunda en büyük avantajı olduğunu söyleyen Yılmaz, “F.Bahçe maçında her hamlesinin karşılığını aldı. Bu demek oluyor ki Avcı maçı yaşıyor ve gerektiğinde hamleleri ustalıkla yapıyor. Abdullah hoca, Trabzonspor ile et ve tırnak gibi oldu. Bu çok büyük bir avantaj. Geniş kadroyu yönetmek kolay değildir. Ancak görülüyor ki bunu ustalık ile başarıyor. İnanıyorum ki Abdullah hocanın ellerinde o şampiyonluk kupası kalkacaktır” dedi.

HUS_8069.jpg

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler