Şampiyonluğun en güçlü adayı Trabzon’dur!

Unutulmaz yıldız ve yazarımız Mehmet Yılmaz’dan umutlu mesajlar Yılmaz, “Rakiplerin durumuna bakarak değil, Trabzon’un kadrosuna güvenerek şampiyon...

Unutulmaz yıldız ve yazarımız Mehmet Yılmaz’dan umutlu mesajlar

YampiyonluYun_en_guclu_adayY_Trabzondur.jpg

Yılmaz, “Rakiplerin durumuna bakarak değil, Trabzon’un kadrosuna güvenerek şampiyonluğun en güçlü adayı olduğumuza inanıyorum. 1-2 nokta atış ile de bambaşka bir seviyeye çıkarız” dedi

Trabzonspor’un unutulmaz yıldızı ve yazarımız Mehmet Yılmaz, yeni sezon öncesi oluşan takımdan çok memnun olduğunu ve 1-2 nokta atış ile daha iyi bir seviyeye ulaşacaklarını söyledi. Trabzonspor’un şuandaki durumu ile bile şampiyonluğun en güçlü adayı olduğunu ifade eden Yılmaz, “Bunu rakiplerin kadro durumu, ekonomik sorunları ya da kulüp içi sıkıntılarına bakarak söylemiyorum. Biz yeni sezona güçlü gireceğiz. Rakiplere değil, takıma bakıyorum” dedi.

Geçen sezon devre arası kurulmaya başlayan yeni kadronun üzerine kaliteli isimlerin katıldığını belirten Yılmaz, “Ortaya giderek zengin, alternatifli ve kaliteli bir kadro çıkmaya başladı. 1-2 transfer daha yapılacağı ortada. Bunların da gelişi ile her bölgede alternatifli zengin bir kadro meydana çıkacak. İnanıyorum ki taraftarda umutla yeni sezonu bekliyor. Çünkü belki uzun bir süre sonra sezona böylesi şampiyonluk yolunda iddialı gireceğimiz bir yıla başlayacağız” dedi.

Trabzonspor’un savunma bölgesinde güçlü bir yapıya kavuştuğunu, orta alanı zenginleştirdiğini ifade eden Yılmaz, “Sol bek ve forvet transferi ile Uğurcan giderse yerine kaliteli bir kaleci alınması ile büyük ölçüde kadro şekillenecek. Gervinho, Bruno Peres, Koita gibi kaliteli ayakların yanında Hamsik gibi bir usta yerleştiğini, geçen sezon gerçek kalitesine tam olarak ulaşmadığına inandığım Bakasetas, Nwakaeme, A.Ömür, Berat, Djaniny gibi isimler ile birlikte kaliteli bir kadroya kavuştuk” dedi.

Gelecek sezon rakiplerden çok Trabzonspor’un ortaya koyacağı performansın şampiyonluk yolunda önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, “Eğer güçlü ve iyi bir şekilde sezona girersek, bu takım şampiyonluk yolunda rakiplerinin ne yaptığına bakmaz. Kalitesini bu kadro sahaya yansıtsın, sadece ligde değil Avrupa’da da büyük işler yapacaktır. Bu nedenle sezon öncesi hazırlık dönemi ve gelecek yeni isimlerin erken katılması önemli. Trabzon çok iddialı bir sezona hazırlanıyor” dedi.

SORLOTH_PASTANIN_CYLEYY.jpg

Sörloth pastanın çileği!

Trabzonspor’un forvet bölgesine Sörloth’u katmak çok istediğini ifade eden Yılmaz, “Bunun için beklemeyi bile göze alması arkasında umudun fazla olduğunu hissettiriyor. Tabi ki Sörloth’un geç bile gelse tanıdığı ve bildiği bir yere gelecek olması nedeniyle bu bir sıkıntı oluşturmaz. Umarım Sörloth gelir. Tabi ki yönetimin Sörloth’un olmama ihtimaline göre alternatifleri de düşündüğüne inanıyorum” dedi.

Yılmaz, “Bu yönde daha önce temaslar kurulan ancak anlaşma sağlanamayan Cornelius, Sörloth olmazsa en iyi seçenek gibi duruyor. Aynı tipte bir oyuncu Cornelius. Ayrıca Sörloth gibi patlama yapabilecek durumda. Ancak herkes gibi bence öncelikle Sörloth’u isterim. Olmayacaksa Cornelius seçeneği çok mantıklı. Bunun yanında Koita ve Djaniny gibi hücum elemanlarında var. Ön taraf bu yönde iyi durumda” dedi.

sahne_senin_abdullah_usta.jpg

Sahne senin Abdullah Usta!

Trabzonspor’a geçen sezon zor dönemde gelen Abdullah Avcı’nın kısa sürede takımı iyi bir noktaya getirdiğini ifade eden Yılmaz, “Gelir gelmez, savunmayı oturttu. Bu çok önemli. Çünkü iki sezon önce kaçan şampiyonlukta dağınık savunmanın etkisi büyük. Orta alana transferler yaptırırken, eldeki oyuncuların da performansını yükseltti. Yani umutsuz kadrodan umut çıkardı” dedi.

Yılmaz, geçen sezon için kimsenin Avcı’yı sorgulamayacağını, yaptıklarını sadece takdir edebileceğini ifade ederek, “Bu sezon ise ustanın elindeki kaliteli malzeme ile neler yapabileceğine bakacağız. Geçen yıl alternatifsizlik vardı, şimdi böyle bir sorun yok. Geçen yıl kalite kısıtlıydı, artık kalite var. Bu tabloda Abdullah hocanın ustalığını konuşturacağına inanıyorum” dedi.

taraftar_itici_guc.jpg

Taraftar itici güç!

Trabzonspor’un yeni sezona çok güçlü ve iddialı girecek olması, takımını özleyen taraftar için de önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, “Yapılan transferler ortaya çıkan takım yeni sezon öncesi onları da heyecanlandırmıştır. Zaten futbola da büyük bir özlem var. Taraftarın bu takım için önemi çok büyük. İnanıyorum ki gelecek sezon sahada güçlü olan takımın arkasında büyük bir taraftar desteği olacaktır. Bu şampiyonluğa giden yolda en büyük itici güçtür” dedi.

uYurcan_2.jpg

Uğurcan veda ederken!

Yılmaz, iyi bir transfer ücreti ile Trabzonspor’dan ayrılmaya hazırlanan kaleci Uğurcan’ın 15-20 milyon Euro bandında gidişinin gerçekleşmesinin yüksek olasılık olduğunu ifade ederek, “Yusuf Yazıcı’dan sonra yetiştirdiğiniz bir yeteneğin böylesi büyük rakamlara Avrupa’ya gidecek olması kulübe ekonomik girdi kadar, prestij de kazandırıyor. Demek ki bu topraklar verimlidir. Ayrıca şunu da belirteyim, Milli takımın en kötü performansı gösterdiği Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısızlığı kulüpçülük algısı ile birkaç kişi üzerinden yorumlamak sadece kendini avutmak olur. Milli Takımda iyi olan hiçbir oyuncu olmazken, sahada hiçbir şey yapmayan oyuncu grubu varken, Uğurcan ile Altay arasına olayı sıkıştıranlar Türkiye’ye zarar verir. Uğurcan takımda iyi olan tek isimdi aslında” dedi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler