“ŞAMPİYONA YAKIŞMADI”

Trabzonspor'umuz için belki de Ziraat Türkiye Kupası’nın çok fazla önemi yoktu. Önemli olan belki de şampiyonluktu. Fakat bu maç özelinde bir şeyler s...

Trabzonspor'umuz için belki de Ziraat Türkiye Kupası’nın çok fazla önemi yoktu. Önemli olan belki de şampiyonluktu. Fakat bu maç özelinde bir şeyler söylemek gerekirse Kayserispor'u öncelikle oynadığı futbol için tebrik etmek gerekiyor.

Gelelim Kayserispor’un taraftarlarının maç boyunca sahaya attıkları yabancı maddelere; kardeş dediğimiz takıma hiç yakışmadı. Oysa futbol sahada oynanan bir müsabakadır. Maç boyunca futbolcularımıza yapılan çirkin küfürler ve atılan yabancı maddeler bordo maviye gönül vermiş taraftarlarımızı ve bizleri üzmüştür.

Maça gelince evet rehavet olması çok doğal bir durum çünkü şampiyonluk kutlamaları tüm şehirlerde ve il dışlarında devam ediyordu. Trabzonspor'un şampiyon gibi oynaması lazımdı. Kayserispor gibi ligin sıradan bir takımına karşı resmen 2-0'dan turu vermek şımarıklık dışında başka bir sözle ifade edilemez.

Bu maçın en önemli özelliği orta sahayı göz göre göre rakibe teslim ettik. Siopis'in olmadığı yerde Hatay maçının en iyisi olan Berat neden bu maçta yoktu. Eğer Nwakaeme sakatlanmamışsa neden ikinci yarı onun yerine Yusuf ERDOĞAN alındı. Hadi alındı diyelim. Yusuf ERDOĞAN'ı biz neden transfer ettik onu da anlamış değilim. Kasımpaşa onu bize verdikten sonra adamlar kendine geldi. Orta sahamız dökülürken neden Berat değişikliği hiç akla gelmedi. Çünkü Hamsik en kötü maçlarından birini oynadı ve Kayseri'nin penaltısından önce onun çok gereksiz ve artistçe hareketleri yüzünden topu kaptırdık ve penaltı oldu.

Bu maçta yine Abdülkadir Ömür ve Visca için de söyleyeceklerim var. Visca Başakşehir'de oynadığı futbolun zerresini bizde oynayamadı. Birkaç maç dışında esamesi okunmadı. Ömür ise yazın tekrar söylüyorum hoca mı tutar çalışır ne yapar bilmiyorum ama bu haliyle bu takıma giremez. Maç boyunca bir tane olumlu hareketini göremedim, topu al geri dön başka bir şey yok. Bakasetas ikinci yarı bir türlü form tutamadı ona rağmen bu maçta kritik bir yerde gol attı ama olmadı.

Bu maçın böyle bitmesinin tek nedeni şımarıklıktı. Futbol laubaliliği affetmiyor. Seneye artık hızlı oynamanın formüllerini de aramamız lazım. Bu maçın beni en çok üzen tarafı kupadan elenmek değil şımarık bir şekilde sahada gezmektir. Bizim için önemli olan tek şey şampiyonluktu ona da çok şükür kavuştuk. Türkiye Kupası bir çerez olacaktı onun yanında ama olmadı. Sağlık olsun diyelim ama laubaliliğe bundan sonra müsaade etmeyelim.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Asım Çavdar - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler