ŞAMPİYON İÇİN ZOR OLMADI

Vuslatın sona ermesiyle lig yeniden başladı. Süper lig ve süper kupayı müzesine götüren Trabzon spor 2 golle ilk 3 puanı almış oldu. Kazanma geleneğin...

Vuslatın sona ermesiyle lig yeniden başladı. Süper lig ve süper kupayı müzesine götüren Trabzon spor 2 golle ilk 3 puanı almış oldu. Kazanma geleneğini kaybetmemiş olan Fırtına göze hoş gelen futbol oynama becerisini henüz geliştiremedi.

Oynanan bu maçta takımda ki eksikliklerin de epeyce olduğu gözler önüne serilmiş oldu.

Duran toptan gelen iki gol dışında Trabzonspor güçsüz rakibi karşısında üretkenlik adına ceza sahası içerisinde ve orta sahada istenilen oyunu oynayamadı.

Şampiyon, henüz kadrosunu tam güçlendirememiş süper Lig’in yeni takımı İstanbulspor karşısında vasatı geçemeyen bir futbol ortaya koydu.

Yeni transferler ve oyuncular üzerinden oynanan futbol oyununu değerlendirecek olursak eğer;

Öncelikle sakatlık nedeniyle kadroda olmayan ve takımın beyni olan Marek Hamsík’ in yokluğu büyük eksiklikti ama Hamsik’e alternatif olacak bir oyuncunun olmaması da daha büyük bir eksiklik olarak göze çarptı.

Tabi ki takımdan ayrılan Anthony Nwakaeme’nin yeri Trezeguet ile doldurulsa da tam doldurulmuş sayılmaz. İki topçunun ayrı özellikleri var, biri dar alanda iyi işler çıkarırken diğeri ise geniş alanda iyi işler yapabiliyor. Bu açıdan da bakınca takımda bir dezavantajdan bahsetmek mümkün.

Orta sahada Siopis dinamizmi yine kaldığı yerden devam ediyor. Ancak Bakasetas ve Abdülkadir’in vasatı geçemeyen oyunları hem oyunun boyunu uzatıyor hem de forvet hattıyla pas bağlantısının kurulamamasına neden oluyor… Hele eski Bakasetas’tan eser yok desek yanlış olmaz.

Yeni transferlerden sol ve sağ bek’e alınan Eren ELMALI ile Jens Stryger Larsen’in son iki resmi maçta ortaya koydukları performans göz doldurdu.

Sağ ayaklı bir stoper sorunu hala çözümlenmiş değil. Dorukhan o mevkide ne kadar hatasız oynasa da asıl mevkiinde daha verimli olduğunu söyleyebiliriz.

Olimpiyat stadı her ne kadar deplasman gözükse de kendi evi gibi olan ve kendi seyircisi önünde İstanbulspor’dan üç puanı alarak lige moralli başlamasını bildi.

Bu yıl şampiyonlukta en büyük favori yine Trabzon spor diyebilmemiz için acilen sağ ayaklı bir stoper, Marek Hamsík’e alternatif olacak bir orta saha ve forvet’ transferi acilen yapılmalıdır.

Kalın sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bünyamin Çelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler