Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Kargı'dan Kovid-19'a karşı aşılanma çağrısı:

- "Koronavirüsle mücadelede aşılanma, en etkin mücadeledir. Bu yeni dalga, aşı olmayanların mücadelesi olacak"

ZONGULDAK (AA) - Zonguldak Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Eksal Kargı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede aşılanmanın en etkin mücadele olduğunu belirterek, yeni dalganın aşı olmayanların mücadelesi olacağını bildirdi.

Kargı, gazetecilere, son günlerde artan vaka sayılarının kentte de artış eğiliminde olduğunu söyledi.

Aşılanmanın önemine işaret eden Kargı, şunları kaydetti:

"Koronavirüsle mücadelede aşılanma, en etkin mücadeledir. Koronavirüs vaka oranları artışı sürüyor. Sıcak havalarla ve normalleşmeyle virüsün bittiği gibi bir algı oluştu ancak virüs tekrar 'Ben buradayım.' diyor. Tam kapanma verilerine geri döndük. Delta varyantı olarak adlandırdığımız en son mutasyon çok daha bulaşıcı ve çok daha tehlikeli. En etkin mücadele ise aşılanma. Bu yeni dalga, aşı olmayanların mücadelesi olacak. Delta varyantından en çok aşı olmayanların etkileneceğini düşünüyoruz. Virüsle mücadelede aşıdan başka çaremiz yok."

Kargı, vatandaşlardan maske, sosyal mesafe ve hijyen konularına mutlaka uymalarını istedi.

30 Tem 2021 - 14:41 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.