Ordu Sağlık Müdürü Kasapoğlu'ndan il dışından gelenlere uyarı

ORDU (AA) - Ordu Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında il dışından gelenlerin 14 gün kuralına uymasın...

ORDU (AA) - Ordu Sağlık Müdürü Mustafa Kasapoğlu, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında il dışından gelenlerin 14 gün kuralına uymasını istedi.

Kasapolğu, yaptığı yazılı açıklamada, il dışından kente gelenlerin, virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak için seyahatinden sonra aile bireyleri ve diğer insanlarla olan temasında çok dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Bu kişilerin, 14 gün kuralına titizlikle riayet etmeleri gerektiğine işaret eden Kasapoğlu, bu süre boyunca evlerinden çıkmamaları ve diğer insanlarla temastan kaçınmalarının çok önemli olduğunu belirtti.

Koronavirüsün yayılmasını önlemek için 14 gün boyunca uyulması gereken kurallara değinen Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Ziyaretçi kabul etmeyin. Mümkünse ayrı bir odada kalın. Odanızı sık sık havalandırın. Evin ortak alanlarında mutlaka tıbbi maske takın. Mümkünse ayrı tuvalet ve banyo kullanın. Ayrı tuvalet ve banyo yok ise bu alanlarda mutlaka maske takın, maske yoksa dikkatli kullanın ve her kullanım sonrası temizleyin. Sık sık el hijyeni sağlayın. Tabak, bardak, havlu gibi eşyalarınızı ayırın, ortak kullanmayın."

Kasapoğlu, il dışından gelindiğinde ateş, öksürük, solunum sıkıntısı gibi belirti ve bulgular olmasa bile 14 gün boyunca evden çıkılmamasını, belirtilen kurallara titizlikle uyulmasını istediklerini yineleyerek, "Çünkü bu belirtiler, virüsü taşıyan kimselerde 1-14 gün arasında ortaya çıkabilmektedir. Vatandaşlarımızın bu kurallara titizlikle uyması mücadelemiz için çok önemlidir. Güncel bilgileri Bakanlığımızın sosyal medya platformlarından takip ederek, olası bilgi kirliliğine karşı verdiğiniz destek için şimdiden teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

27 Mar 2020 - 10:43 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.