En yüksek vaka sayıları Siirt, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Kırıkkale'de

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, 10- 16 Temmuz arası illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaş...

SAĞLIK Bakanı Fahrettin Koca, 10- 16 Temmuz arası illere göre her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayısını gösteren insidans haritasını paylaştı. Buna göre en yüksek vaka sayıları Siirt, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Kırıkkale'de görüldü. Bakan Koca, paylaşımında, "Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, insidans haritasını Twitter hesabından paylaştı. Bakan Koca, açıklamasında, "İllerimizde 100.000 nüfusa karşılık gelen bir haftalık toplam vaka sayısını gösteren insidans haritasının güncel halini ekte görebilirsiniz. Aşı programını ne kadar kısa sürede tamamlayabilirsek o kadar kısa sürede salgın gündemi dışında kalırız." ifadelerini kullandı.

Haritaya göre; Siirt, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Kırıkkale 100 bin kişide en çok koronavirüs vakası görülen iller oldu. En az vaka görülen iller ise Kilis, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Hatay ve Uşak oldu. İllere göre haftalık vaka sayısı, her 100 bin kişide İstanbul'da 75.12, Ankara'da 57.95 ve İzmir'de 24.46 oldu.

VAKA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER

Bakan Koca ayrıca, son haftada vaka sayılarının en çok arttığı illeri de açıkladı. Koca, "Son bir haftada vaka sayısı en çok artan illerimiz; Siirt, Giresun, Bingöl, Diyarbakır ve Kırıkkale. Aşı ile Toplumsal bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uymak zorundayız. Sevdiklerinizi tehlikeye atmayın." dedi.

22 Tem 2021 - 20:25 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.