Çin aşısı öne çıktı

Koronavirüse karşı aşı bulunduktan sonra Avrupa Birliği (AB), ülkeleri arasında başlayan aşı savaşları devam ediyor. AB ülkelerinden aşı ihracatına s...

Koronavirüse karşı aşı bulunduktan sonra Avrupa Birliği (AB), ülkeleri arasında başlayan aşı savaşları devam ediyor.

AB ülkelerinden aşı ihracatına sınırlama getirecek bir mekanizmanın hayata geçirilecek olması tepkilere neden oluyor.

Birçok AB ülkesi aşıların yetersiz olduğunu bu sıkıntının da Çin ve Rus aşılarının AB tarafından birlik içinde bulunan ülkelere tedarik için izin verilmesiyle çözüleceğine inananıyor.

AVUSTURYA DA İZİN İSTEDİ

Son olarak Polonya ve Macaristan'dan sonra Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz da, Avrupa Birliği (AB) tarafından onaylanmaları halinde koronavirüs için geliştirilen Rusya Sputnik V aşısıyla veya Çin aşısıyla aşılanmaya hazır olduğunu söyledi.

AŞILAR AYNI

Kurz, Sputnik V aşısı veya Çin aşısı AB’de tescil edilirse, Avusturya’nın bu aşıların üretimini organize etmeye de hazır olduğunu ekledi. Kurz, “Tıpkı diğer ülkelerin aşıları gibi” dedi.

Kurz, konunun kim tarafından geliştirildiğinden bağımsız olarak, en kısa zamanda en güvenli aşıya ulaşmakla ilgili olduğunu ekledi.

Sputnik V aşısının yurtdışında pazarlanmasından sorumlu Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), aşının AB’de tescili için süreci başlattı. Macaristan, aşıyı tescil eden ilk AB ülkesi oldu.

07 Şub 2021 - 12:21 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.