Aşıda yan etki yaşanmadı...

KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Kovid-19’un artışa geçtiği Trabzon’da aşı çalışmaların...

KTÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, Kovid-19’un artışa geçtiği Trabzon’da aşı çalışmalarına devam edildiğini 56 kişinin aşı olduğu ve bugün de aşılama işleminin yapılacağını kaydetti.

SAĞLIKÇILARDAN SONRA TOPLUMA AŞI YAPILACAK

Yılmaz, Trabzon’da 56 kişinin aşılandığını söyledi. Aşı olan kişilerde ilerleyen süreçlerde her hangi bir yan etki söz konusu olmadığını dile getiren Yılmaz, sağlık çalışanlarının ardından topluma yönelik aşı çalışmalarının başlayacağını kaydetti. Yılmaz, “Türkiye genelindeki bin 300 sağlık çalışanının aşı olması gerekir önce. Bu aşı yapılanların bir analizi sonrasında topluma geçilecek. Türkiye genelinde kaç aşı yapıldı şuana kadar bilmiyorum” diye konuştu.

300 CİVARINDA BAŞVURU VAR

Trabzon’da aşı için başvuruların alınmaya devam ettiğini dile getiren Yılmaz, “Toplumdan kayıt almaya devam ediyoruz. Özellikle öğretmenler başta olmak üzere başvuran çok kişi var. Toplamda 300 civarında başvurumuz var. 550 kişiyi hedefliyoruz.” ifadelerine yer verdi.

TRABZON’DA YOĞUNBAKIM YÜZDE 80’LERİN ÜZERİNDE

Trabzon’da salgının yeniden yükselişe geçtiğini ve yoğun bakımların yüzde 80 dolu olduğunu kaydeden Yılmaz, “Kovid-19’da bir düşüş yaşanmıştı. Ancak bu hafta itibarıyla Trabzon’da yeniden yükselişe geçti. Trabzon’da yoğun bakımda doluluk oranı yüzde 80’lerin üzerinde. Şuana kadar bir grip vakası görmedim. ‘Şimdiye kadar korunduk bize bulaşmadı bundan sonra da bulaşmaz’ gibi düşünen kişiler efekte olup geliyor. Korona önlemleri her zaman devam etmesi gerekir. Ölümcül riski hiç değişmedi. Yaşlıları evde tuttuğumuz nisan-mayıs aylarında ölüm oranları daha az gibi geliyordu. Şimdi yoğun bakım ve Kovid tedavisi görenlerin çoğunluğu yaşlı.” açıklaması yaptı.

NORMAL GRİPLE KOVİD-19’UN SEMPTOMLARI AYNI

Mevsimsel griple salgının aynı semptomlar göstermesi nedeniyle ancak tahlil yaparak ayırt edebileceğini söyleyen Yılmaz, “Normal griple koronavirüsü ancak tahlille ayırt edebiliriz. Çünkü ikisi de aynı semptomları yapıyor.” dedi.

HABER: Rabia MOLLAOĞLU

26 Eki 2020 - 10:08 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.