SADECE KIRK DAKİKA

Süper Lig'in namağlup ünvanına sahip tek büyük kulübü Trabzonspor, dün Sivasspor deplasmanına galip gelmek için çıktı. 2019-2020 sezonuna iddialı gire...

Süper Lig'in namağlup ünvanına sahip tek büyük kulübü Trabzonspor, dün Sivasspor deplasmanına galip gelmek için çıktı. 2019-2020 sezonuna iddialı giren Karadeniz Fırtınası, yenilmez olmasına rağmen camiasına halen iyi futbol seyrettiremiyor. Takıma katkısı olan bazı oyuncuların ameliyat olması, takıma katkı vermesi için alınan bazı oyuncuların henüz kendini gösterememesi ve İngiltere Milli futbol takımının golcüsü Daniel Sturridge'in takıma direkt katkıda bulunamadan sakatlanması ve son olarak teknik direktör Ünal Karaman'ın "yapacak bir şey yok" demeci kafalardaki soru işaretlerine soru işaretleri eklemişti. Takım, maç kazanma ve iyi futbol sergileme zorluğu çekiyordu. Dün akşam, iyi bir oyunla Sivasspor'u yenip ligdeki kendi akranlarına "ligde ben de varım" demek istiyordu.

Esame listeleri açıklandığında, Sivasspor'un yedek kulübesinin daha zengin olduğuna şahit olduk. Trabzonspor'un onbirinde, Hüseyin Türkmen'in yerine Gaston Campi sahadaydı. İlk kırk dakikada oyunun hakimi Bordo Mavililer'di. Maçın başında, Abdülkadir Parmak ile Sorlöth'ün hazırladığı Kosovalı Advijaj'ın attığı klas golün hakimiyette etkisi büyüktü. Hakimiyetin bir diğer nedeni de, Trabzonspor'un o dakikalar içerisinde futbolun doğrularını yapmaya çalışmasıydı. Sonra ne oldu? Uğurcan Çakır'ın şahsi hatası Sivasspor'un skoru eşitlemesini sağladı. Oyun olarak da üstünlük rakibe geçti. İkinci yarının ilk yirmi dakikası Trabzonspor sahada yoktu. Maçın son bölümü Sorlöth penaltıyı kaçırınca Uğur Çiftçi Karadeniz Fırtınası'nın namağlup ünvanına son verdi. Sorlöth'ün penaltı kaçırdığı dakikalarda, Burak Yılmaz'ın Beşiktaş formasıyla Başakşehir'e attığı ve bir puanı takımına kazandırdığı penaltı golü biraz manidardı. Maçın uzatma dakikalarında rakip kalede tehlikeler yaratan Bordo Mavililer Sivas'ta mağlup olmaktan kurtulamadılar.

Rıza Çalımbay, Ünal Karaman'a zengin yedek kulübesi sayesinde üstünlük sağladı. Trabzonspor, hakemden yana bu maçlık asla ağlayamaz. Kırk dakika oyunu daraltıp rakibe üstünlük sağlayan takım, "kaleci hatası golü" ile birdenbire dağılmamalı. Genç çocukları, oyuna kurtarıcı olarak koyarak inşallah kaybetmeyiz. Campi ve Nwakaeme'yi beğenmedim. Arjantinli’nin belki biraz daha zamana, Nwakaeme'nin ise oyun disiplini ve akıl hocasına ihtiyacı var. Sorlöth ilk geldiği gibi değil, oyunda kopuk kopuk oynuyor. Takım savunması, kondisyon ve üretkenlik konularında sıkıntı büyük. Keza, rakiple mücadele ve oyun anlayışı da! Dünkü mağlubiyetten sonra, Trabzonspor zor bir sürece girdi. Trabzon'da peş peşe oynanacak Beşiktaş ve Basel maçları, takımdaki ve kulüpteki gelişmelerin yönünü tayin edecektir.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler