SABIR, DİSİPLİN VE BAŞARI

Eğer birinden nasihat dinleyecek ya da nasihat edecekseniz inanın kullanılan üç kelime, düzenli ve disiplinli ol, sabret. Bu üç kelimedir başarının sı...

Eğer birinden nasihat dinleyecek ya da nasihat edecekseniz inanın kullanılan üç kelime, düzenli ve disiplinli ol, sabret. Bu üç kelimedir başarının sırrı. Dördüncü kelimeyi bile söylemeye gerek yoktur. Söylemek istesek başarı kelimesi olur ki o da zaten kendiliğinden gelir. Gel gör ki bunu herkes söyler ama çok azı yapar.

Sabırsızlık bir alışkanlıktır, sabır da öyle. Sabırsız davranışlarımızda“anlık haz” için daha büyük hazları feda ederiz. Bu insanda hayal kırıklığına neden olur. Çünkü sabırsızlık işlerin ters gitmesine, sağlıklı karar verememeye ve sonucunda da başarısızlığı getirir ki tekrar başa dönmeyi mecbur kılar. İşte yıllardır Trabzonspor’un ve taraftarının yaptığı hata budur tek kelimeyle.

Karadenizli olarak bizler çok heyecanlı , tez canlıyızdır, sabırsız davranırız ve bir iş hemen olsun bitsin isteriz. Ama hayatın sırrı öyle değildir maalesef.

Evet Abdullah hoca diyorum evet inanın bir hocadan çok daha fazlası, takıma, taraftara, şehre, sabretmeyi hem aşıladı hem de öğretiyor. Çünkü 38 yıldır yaşamak istediğimiz şampiyonluk hasreti hayalden öteye gidemedi. Ya masa başı oyunlarla çalındı yada sabırsızlığımız yüzünden elimizden kayıp gitti.

14 hafta geride kaldı tüm spor camiasının ve taraftarın dilinde pelesenk olan üç kelime. DİSİPLİN, SABIR ve BAŞARI. İşte Abdullah AVCI bu üç kelimeyi hayatının ve takımının merkezine aldı. Herkesi bu sihirli üç kelimenin etrafında toplanmasına sebep oldu. Unutmayalım ki başarı asla tesadüfü değildir. İşte oynanan tüm maçların özeti ve Abdullah hocanın sırrı bu satırlarda kelimelerde yatıyor.

Maça gelecek olursak;

Haftaya üç puan alıp, namağlup ünvanını koruyarak lider girmek inanılmaz bir duygu. Hani denir ya anlatılmaz yaşanır diye. Bizimkisi de de öyle. Hele birde rakipler puan kaybedince tadından yenilmez oluyor.

Zor bir İstanbul deplasmanından yüzünün akıyla çıkmasını bildi Trabzonspor. Öyle ahım şahım bir futbol oynayarak değil top oynayarak. Yalnız bir farkla yukarıda bahsettiğimiz gibi disiplinli ve sabırlı oyununu oynayarak.

Göze hoş gelen heyecanlı ve coşkulu bir oyun yok belki ama oyun aklı ve oyun stratejisi en üst seviyede olan oyunlar oynuyor Trabzonspor. Adete satranç turnuvasında oynanan oyunlar gibi. Her maçın sonucunda istinasız ŞAH ve MAT ediyor rakiplerini. Karagümrük takımı da mat olmaktan maalesef kurtulamadı.

Bakasetas’ın oynamadığı maçta Abdulkadir Messi vari golü Karagümrük takımının fişini çeken gol oldu.. Yükselen grafiği ve istikrarıyla Messi’nin yeniden doğuşunu keyifle izliyoruz aman nazar değmesin.

Dorukhan Toköz ve Anders Trondsen oynadıkları mevkiinin adamları olmamalarına rağmen inanılmaz başarılıydılar.

Bay beyinin kaçırdığı gol zannedersem uzun yıllar sosyal medyada ‘’inanmiyorum dedirten’’ kaçan goller kategorisinde yerini alacaktır.

Zor bir İstanbul deplasmanından üç puanı hanesine yazdıran Trabzon spor en yakın rakibine 10 puan fark atmış durumda. İnşallah liğ bitmeden şampiynluğu kultlayacağız.Son söz olarak diyebiliriz ki

BAŞARI isteniyorsa Azimli, düzenli, disiplinli ve SABIRLI olunmalıdır.

Kalın Sağlıcakla.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Bünyamin Çelik - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler