Lübnan Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Lübnan'da görev alma süresini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla bir yıl uzatan Lübnan Tezkeresi Resmi Ga...

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Lübnan'da görev alma süresini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kararıyla bir yıl uzatan Lübnan Tezkeresi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan TBMM Kararında "Hudut, şümul ve miktarı Cumhurbaşkanınca belirlenecek TSK unsurlarının, 1071(2006) sayılı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı ve 880 sayılı TBMM kararıyla tespit edilen ilkeler kapsamında 31 Ekim 2021 tarihinden itibaren bir yıl daha Lübnan'da konuşlu Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) iştirak etmesi ve bununla ilgili gerekli düzenlemelerin Cumhurbaşkanınca yapılması için Anayasa'nın 92'nci maddesi uyarınca izin verilmesi, Genel Kurul'un 26 Ekim 2021 tarihli 11'inci oturumunda kabul edilmiştir" ifadeleri kaydedildi.

28 Eki 2021 - 07:34 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.