ÖNLEM İÇİN KAÇ ASKER DAHA ÖLECEK ?

Sene 1999.Siyasi bir partinin il başkanlığı görevini yürütüyorum.O yıllar Trabzon Boztepe’de askeri birlik olarak tugay var.Tugay komutanının ismini h...

Sene 1999.Siyasi bir partinin il başkanlığı görevini yürütüyorum.O yıllar Trabzon Boztepe’de askeri birlik olarak tugay var.Tugay komutanının ismini hatırlayamıyorum.Kendisi haftada iki üç sefer Trabzon civarında kendisinin kullandığı helikopter ile gezinti yapar.Yönetim kurulu olarak ziyaret için randevü aldık.Sıcak bir karşılamada bulundu.Sohbet sırasında paşaya merak ettiğim birkaç soru yönelttim.Birincisi neden askeri birliklere daimi kadro ile liyakatli,tecrübeli ve teknik bilgileri yeterli olan şoforler yerine askerde iki-üç ay eğitim görmüş acemi ve tecrübesiz sayılabilecek askerler görev yapıyor?Sık sık meydana gelen kazalarda onlarca askerimiz ölüyor.Bu kazaların çoğu ya teknik ya da acemilikten kaynaklanıyor.İkinci sorum da şu oldu.Askeri birliklerimizde hala Nuh Peygamberden kalma,ömrünü tamamlamış eski model araçlar var.Bu araçlarla vatan savunması nasıl yapılır?Sivil yönetimlerde en son model makam araçları alınırken sizler neden araçlarınızı yenilemiyorsunuz dedim. ? Paşa etkilenmiş olacak ki içini çekerek derin bir nefes alıp cevap verdi.Daimi kadro ile tecrübeli şoför çalıştırma ideal bir çözüm.Zaman zaman bu konudaki düşüncelerimizi genelkurmaya bildiriyoruz.Askeri araçların modernizasyonu gündemimizdedir.Zamanla tamamı değişecek ama bu ne kadar zaman alacağı bizim dışımızdadır deyip topu taça attı.

Geçen Salı günü Manisa’dan Kıbrıs’a asker sevkiyatı yapılıyordu.Mersin’e doğru yol alınırken Mut ilçesinde otobüs devrildi.Dört asker kaza yerinde şehit oldu.Yirmi yedi yaralı çevre il ve ilçelere sevkedilip hastahanelere yatırıldı.Tedavileri sürüyor.Dileğimiz ölü sayısının artmamasıdır.İlk açıklama sayın Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yapıldı.Üç yerde dinlenme yapılmış,ama teknik bir arıza nedeniyle fren boşalması sonucu otobüs devrilmiştir.Kaza sonucu incelemeler devam ediyor denildi.Sayın Bakanım,bu kazalar ne ilktir ,tedbir alınmazsa ne de son olacaktır.Yeni ve bakımlı arabalarda fren boşalması olamaz.Eğer sürücü tecrübeli ise freni boşalan araca kendi imkanları ile müdahele eder.Panikleyip telaşa kapılmaz.Konya’dan Mersin’e gidecek aracın kontrol edilmiş,seçilmiş ve bakımlı bir araç olması gerekir.Teknik yetersizliğin vebalini araca değil,sorumlulara yüklemek gerekir.Bu tip kazalar terörle mücadelede operasyonlara giderken sık sık oluyor.Ama o kadar çok oluyor ki adeta kanıksar oluyoruz.Onu kader diye yaftalıyoruz.Sorumlular hesap vermiyor.

Bu millet canından kopardığı evlatlarını askere gönderip emanet ediyor.Emanet edilen bu yavrularımız için her türlü tedbiri almamız ve emanete ihanet etmememiz gerekiyor.15 milyonlu yatı ile denizde sefa yapanlar,yalı ve köşklerinde dinlenenleri,sınırlarda 7/24 saat nöbet tutup bu vatanı koruyan askerlerimizin daha fazla imkanlara sahip olması lazımdır.Peygamber ocağı dediğimiz ordumuz bizim göz bebeğimizdir.Erinden paşasına kadar hepsine muhtaçsak onları her türlü modern imkanları sunmak zorundayız.

Onlara imkan verilirse,Suriye’de,Kuzey Irak’ta,Libya ve Mavi Vatanda neler yapabileceklerini hep birlikte gördük.Bu ordu artık savaş yapamaz diyecek kadar basiretleri bağlananlar bir defa daha mahçup duruma düştüler.İmkan sağlanırsa daha birçok başarılara imza atacakları aşikardır.Onları korumak,ailelerini ağlatmamak için her türlü tedbiri ivedilikle almamız şarttır.

[email protected]

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ahmet Aksoy - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler