Nwakaeme asla gidemez!

Trabzonspor’da Novak ve Sosa’nın ayrılığından sonra Nwakaeme’nin gidip gitmeme durumu konuşuluyor. Evet, Novak ve Sosa gidebilir. Buna eyvallah ancak...

Trabzonspor’da Novak ve Sosa’nın ayrılığından sonra Nwakaeme’nin gidip gitmeme durumu konuşuluyor. Evet, Novak ve Sosa gidebilir. Buna eyvallah ancak Nwakaeme’nin gidişi Trabzonspor’un tüm dengesini yerinden oynatır. Geçen sezon Trabzonspor’un güçlü ofansif yapısının ana aktörü Nwakaeme’ydi. Kreatif bir oyuncu. Böyle oyuncular çok azdır. Nwakaeme’nin gidişi Sörloth ve Ekuban’ın katkısını da olumsuz etkiler. Bunun için Nwakaeme konusunda yönetimin gidişine izin vermeyeceğine inanıyorum. Sosa ve Novak olayına dönersek. Bir kulübün bir bütçesi vardır. Bazı oyunculara yüksek rakam verebilirsin. Bir baraj vardır. 1-2 oyuncu bunun üzerine çıkabilir.

Onlar zaten özellikli isimlerdir ve kimse bu konuda sıkıntı çıkarmaz. Ancak takım içerisindeki dengelerde arada uçurum varsa o zaman sıkıntı yaşanır. Yönetimin bu yönde Novak ve Sosa konusunda bütçesini zorlayıp en iyi teklifi yaptıklarına inanıyorum. Eğer bu takımın kaptanı ise özellikle Sosa, bunun gereğini yapardı. ‘500 bin euroyu gerekirse siler ve Trabzon’un kaptanıyım’ derdi. Kaptanlık kola takılan bant değildir sadece. Ama işte yabancı ile yerli oyuncu arasındaki fark budur. Onlar profesyonelce olaya para üzerinden bakar, Türk oyuncu aidiyet duygusu ile yaklaşır bu tabloda. Novak ve Sosa çok benimsenen bir yerde bile aidiyet duygusunu değil, parası seçtiklerini görünce özellikle taraftar oyuncuları sahiplenirken bu yaklaşımlarını asla gözardı etmemeli, bundan sonra.

Omurga oynadı ama!

Trabzonspor’un oturmuş kadrosu vardı. Ancak ayrılıklar ile birlikte omurga oynadı. Etkili adamlar gitti. Şimdi yönetim, bütçesi oranında planlama ile transferler yaparken, bunun sahaya nasıl yansıyacağı merak konusu. 7-8 oyuncu alınacak gibi. Bunlardan 2-3 tanesi Sörloth gibi katkı verirse çok iyi. Şuanda hepsi kapalı kutu. İdmanlar başladı ama antreman ile maç performansı farklıdır. Hazırlık maçları başlayınca yeni gelenlerin durumunu daha iyi görme fırsatı bulacağız.

Baba stoper şart!

Trabzonspor son yıllarda çözemediği sorunu ne? Tabi ki savunma. Savunmanın göbeğinde ne istikrar yakalanabildi ne de alınan isimlerden yeterli katkı alınabildi. Edgar Le geri döndü. Ben olsam Da Costa ve Hüseyin’i tutarım. Ve Edgar Le gerçekten istenilen düzeyde ise yanına bir baba stoper alırım. Trabzonspor bu sezon transferde paraya kıyacağı yer stoper olmalı. Bu bölgedeki sıkıntı çözülürse hücum hattındaki zenginlik ile gelecek sezon yine Trabzonspor şampiyonluğun en büyük adayıdır.

Newton ve gençler

Trabzonspor’da Teknik Direktör Eddie Newton, genç oyuncuları Trabzon’da başlayan kamp kadrosuna almadı. Newton, scout ekipleri ile oyuncu izleme üzerine yıllardır çalışan bir isim. Belki geçen sezon oynanan maçlarda şans verilen bazı genç isimleri kadroda düşünmemesi normal karşılanabilir. Çünkü şansları iyi kullanamayan gençler var. Ancak tüm gençleri hiç düşünmeden kadroya almamak doğru değil. Sonuçta bu kulübün can damarı alt yapı. Yusuf Yazıcı’dan sonra yüksek rakamlar biçilen Uğurcan, Abdülkadir Ömür, Abdülkadir Parmak bu alt yapıdan çıktı. Bu içerde sıkıntı yaratmıştır ve bunun sonucu Newton’un sonradan birkaç genci kadroya alması bu iç rahatsızlığın sonucudur. Gençleri görmek ve şans vermek gerekli. Ancak anladığım kadarıyla Newton’un aklında öncelikli olarak gençler yok. Newton, tecrübeli isimler ile yola çıkmak istiyor, bir anlamda garanti yönüyle bakıyor olaya.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mehmet Yılmaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Mumin kahveci - trabzonsporun oturmuş kadrosu vardı

futbol yorumu boylemi olur.sadece attiklarina bakma sosa ve novak yuzunden yedimiz gollere bak lutfen.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 10:44
01

Hüseyin - Güçlü bir Abdulkadir Parmak Sosayı aratmaz diye düşünüyorum

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Ağustos 10:44


Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler