NEWTON'UN İNADI

Geçen hafta galibiyet siftahını yapan Karadeniz Fırtınası, dün akşam henüz kazanamamış ligin dişli takımı Gaziantep FK'ya konuk oldu. Covid-19 nedeniy...

Geçen hafta galibiyet siftahını yapan Karadeniz Fırtınası, dün akşam henüz kazanamamış ligin dişli takımı Gaziantep FK'ya konuk oldu. Covid-19 nedeniyle takımların çoğunun hazır olamadığına şahit olduğumuz ligimizde, Sumudica yönetimindeki güneydoğu temsilcisi ilk galibiyetini almak için sahaya çıktı. Yeni Malatyaspor maçında oyun olarak yer yer düzelme emarelerini gördüğümüz Trabzonspor, Gaziantep deplasmanını da kayıpsız kapatmak istiyordu. Ekuban ve Pereira'nın takıma dönüşü Bordo Mavililer'in avantajı, Abdülkadir Parmak ve Uğurcan'ın olmayışı ise dezavantajıydı.

Trabzonspor ve Gaziantep FK maça dengeli başladı. İlk dakika dolmadan Ekuban kaleci Günay'a takıldı. Sonrasında yine takıldı. Dünya'da bazı oyunculara topun dibine vurmayı öğretmiyorlar sanırım. Daha sonra, yine Ekuban Abdülkadir Ömür'ü kaleci Günay ile baş başa bırakmak istedi. O pozisyon da gol olmadı. İkinci yarı Pereira'nın harika taç asisti Gaston Campi'nin net kafa vuruşuyla ağlarla buluştu. Son bölümde VAR patentli bir Flavio faulu ve Romanya milli takım oyuncusu Maxim'in penaltıdan attığı golle takımını mağlubiyetten kurtarması. Ve maçın sonunda Sumudica'nın haklı olarak çiftetelli eşliğinde göbek atması.

Eddie Newton, Bordo Mavililer'de ısrarlı bir şekilde Nwakaeme'yi farklı yerde oynatıyor. Ekstra verim de aldığı söylenemez. Böyle devam ederse, Trabzonspor Nwakaeme'yi kaybedecek, yanlıştan dönülmesi gerek. Flavio, oynadığı üç maçta görmüş olduğu iki kırmızı kartla rekora koşuyor. Edgar'ın sakatlanması savunma anlayışını etkiledi. Yerine oyuna giren Campi savunmada da ofansta da elinden geleni yaptı. Gol bile attı. Abdülkadir Parmak'ın eksikliği çok hissedildi. Baker ve Afobe vasatı aşamadı. Marlon'u halâ çözemedik, kötü bir oyuncu diyemeyiz. Son olarak Abdülkadir Ömür için şunu söylemek isterim. Kendini geliştirmez ve çok çalışmaz ise sıradan bir oyuncu olarak kalır. Dün akşam vasatı aşamadı. Sahanın en iyileri sakatlıktan yeni çıkıp formayı giyen Ekuban ve Pereira idi. Newton Hoca oyun ve oyuncu tercihlerinde inatçı ve ısrarcı olursa, zaten eksik bir oyuncu topluluğu olan dün akşamki takımıyla başarıya ulaşması zor olur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Özden Ayvaz - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.



Anket Trabzonspor bu sezon ligi kaçıncı sırada bitirir?
Tüm anketler