Trabzon'un gündemi 22 temmuz nabızları

BAŞKAN ÇEBİ'NİN TURİSTLERE GÖSTERDİĞİ İLGİNİN YANKISI SÜRÜYOR AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin, Atatürk Alanı’nda turistlerle bir...

Trabzon'un gündemi 22 temmuz nabızları
Trabzon'un gündemi 22 temmuz nabızları
+1
Haber albümü için resme tıklayın

BAŞKAN ÇEBİ'NİN TURİSTLERE GÖSTERDİĞİ İLGİNİN YANKISI SÜRÜYOR

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin, Atatürk Alanı’nda turistlerle bir araya gelerek “Hoş geldiniz” dedi. Başkan Çebi’nin turistlerle bir araya geldiği görüntülere ise CHP kanadından köylüleri ve çiftçileri de ziyaret edin, eleştirileri geldi. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’nin ardından CHP’li Meclis Üyesi Ömer Dayı da Çebi’nin tutumunu eleştirdi. Meclis Üyesi Dayı, “Uzun süre sonra nihayet şehrimiz başta yabancılar olmak üzere beklenen turistlere kavuştu. Ekonomi ve paranın dini, dili ve milliyeti olmadığı gibi turistlerimizde hangi milletten olursa olsun baş tacımızdır. Meydanın panayır yerine döndüğü Trabzon da iktidar partisi mensupları başta turistler olmak üzere geziyor ve ziyaret yapıyor. Bugüne kadar çalışanı, köylüyü, esnafı muhatap alan iktidar halkın çoğunluğunu oluşturan bu kesimi ziyaret etmek yerine cebinde doları olan turistleri ziyaret ediyor. İlimizde turizm odaklı iş yapanların işleri yolunda giderken, iç piyasaya hitap edenlerin durumu içler acısı, eğer gezip ziyaret edecekseniz, politikalarınızla mağdur ettiğiniz insanları ziyaret edin ve ülke gerçekleriyle yüzleşin.” eleştirilerinde bulundu.

YOMRA'DA DİYANET AKADEMİSİ AÇILACAK

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı dördüncü oturumu Başkanvekili Atilla Ataman başkanlığında yapıldı. Gündeme dışı olan iki madde gündeme alınarak ilgili komisyonlara sevk edildi. Ardından İmar ve Bayındırlık Komisyonundan Gündeme gelen 10 madde karara bağlandı. Maddelerden biri de Yomra ilçesi Kaşüstü Mahallesindeki 321 ada 1 numaralı parsel için alındı. Mahalledeki Kuran Kursunun Diyanet Akademisine dönüştürüleceğini açıklayan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, akademiye sosyal alan oluşturulacağını açıkladı. Başkan Bıyık, "Yomra Belediyesine ait alanda Diyanet Akademi için sosyal alan oluşturulacak." dedi. Meclis gündemine gelen tüm maddeler onaylandı.

BAŞKAN TAÇ, ORTAHİSAR BELEDİYESİNDEN NE İSTEDİ?

Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’ni geri istediklerini açıkladı. Başkan Taç, “2022-2023 sanat sezonu Eylül 2022 ayı ile hareketlenecektir. Öncelikli olarak bağımsız tiyatrolarımızın gerek prova ve gerekse seyircisiyle buluşma noktası olan ve yoğun bir şekilde kullanılan Hüseyin Kazaz Kültür Merkezinin etrafını kuşatarak eski vilayet binasının restorasyonu için bu alanı inşaat sahasına çeviren şirketin bir an önce tasını tarağını toplamasını ve askeri nizamiye kapısına çevirdiği bu kuşatmayı kaldırmasını istiyoruz. Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nin teknik donanımı ve tefrişi ile ilgili eksiklerinin giderilerek elden geçirilmesi ve başta tiyatro sanatı olmak üzere kültür ve sanatın hizmetine verilmesi gerekmektedir. Ortahisar Belediye Başkanımız sayın Ahmet Metin Genç'in bu konudaki hassasiyetini ve duyarlılığını biliyor ve gerekeni yapacağına inanıyoruz...” ifadelerini kullandı.

22 Tem 2022 - 09:13 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Sibel Çebi - pek çok şehir sanata bu denli destek vermiştir. belediye, valilik, medya... sanat nerede diye soran çıksa sanatçı geçinenler sınıfta kalırdı....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Temmuz 09:13