Trabzon'un gündemi 22 Haziran nabızları

Yerel Karadeniz Gazetesinde “Böyle adalet olmaz” başlığı altında ve “çok satan gazetelere ceza, az satan gazetelere ödül” üst başlığıyla bir haber yapılmış.

Trabzon'un gündemi 22 Haziran nabızları
Trabzon'un gündemi 22 Haziran nabızları
+1
Haber albümü için resme tıklayın

YEREL KARADENİZ GAZETESİ TOPLUMU YANILTIYOR

Yerel Karadeniz Gazetesinde “Böyle adalet olmaz” başlığı altında ve “çok satan gazetelere ceza, az satan gazetelere ödül” üst başlığıyla bir haber yapılmış. Haberde alt başlık olarak da son derece aymaz ifadeler kullanılmış. “Çok satan gazetelere ceza, az satan gazetelere ödül” üst başlığıyla bir haber yapılmış. Haberde alt başlık olarak da son derece aymaz ifadeler kullanılmış. “Tesisi olmayan ve az satan gazetelere bol bol ilan veren Basın İlan Kurumunun en çok satan gazetelerle az satan gazeteleri bardağı taşırdı” deniyor.

Bu yaklaşımı kabullenmiyoruz. Haberde basın İlan Kurumu hedef alınarak basın ahlak ilkelerine uyup uymadığı tartışılıyor. Ardından da “Karadeniz Gazetesinin sahip olduğu tiraj ve tesisler dikkate alınmayıp aynı koşullara sahip olmayan gazetelerle aynı kefeye konulması basın ahlak ilkesine ne kadar uyuyor?” deniyor. Haberin son bölümünde ise hazırlanan basın yasası sanki Basın İlan Kurumu tarafından hazırlanıyormuş gibi BİK hedef yapılıyor.

Yerel Karadeniz gazetesinin bu yaklaşımını kabullenmek mümkün değil. İçinde bulunduğu durumu bilmiyoruz. Ancak kamuoyunu doğru bilgilendirmeyi önemsiyoruz.

Birincisi; bir gazetenin tesisi olup olmaması onun fazla ilan almasını gerektirmez. Yani yasalara göre Karadeniz Gazetesinin matbaasının olması kendilerine fazla ilan verilmesini gerektirmez.

İkincisi; tirajda derecelendirmeler vardır. Trabzon’daki yerel basın 500-1000 ve 2500 baremlerinden resmi ilan almaktadır. Karadeniz Gazetesi hangi satmayan gazetenin sahte tiraj üreterek resmi ilan aldığını yazmalıdır. Bu arada sadece bir bayide bin gazete satılıp satılmadığını da açıklamalıdır. İsim vermeden şehirdeki gazetelerin hepsini töhmet altında bırakmadan önce kendini sorgulamalıdır.

Üçüncüsü; Resmi ilanda üçüncü kriter kadrodur. Yani gazetedeki çalışan sayısıdır. Trabzon’da Karadeniz Gazetesinin dışındaki diğer 4 gazetenin kadro sayıları bellidir. Karadeniz Gazetesi hangi gazetenin sahte kadro barındırdığını açık açık yazmalıdır. Bunu yazmadan önce de kendine bakmalıdır. Gazetenin nasıl bir yasal sorunla karşı karşıya olup olmadığını bilmiyoruz. Ancak karşı karşıya bulunduğu durumu diğer gazeteleri hedef yapıp haksız kazanç elde ediyorlarmış gibi toplum önüne atmaktadır. Hele hele BİK’İ böyle bir töhmet altında bırakmamalıdır.

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI VELİOĞLU ŞEHİR HASTANESİNİN İHALESİNİ AYNI ŞİRKETİN ALACAĞINI SÖYLEDİ

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, ihalesi daha önce Kalyon İnşaata verilen Trabzon Şehir Hastanesinin Kalyon İnşaatla Sağlık Bakanlığı arasında sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesinin ardından tekrar çıkılacak ihalede ihaleyi yine Kalyon İnşaatın alacağını iddia etti.

Velioğlu, Şehir Hastanesi ile ilgili şu ifadeleri kullandı; “Trabzon Şehir Hastanesi ihalesini daha önce 1 Milyar TL ile Kalyon İnşaat almıştı. 2022 nisan ayı sonunda Kalyon İnşaatla Sağlık Bakanlığı sözleşmeyi karşılıklı olarak feshetti. Gerekçesi artan inşaat maliyetleri nedeniyle Kalyon inşaatın zarar ediyor olması. Üstelik TÜİK'in açıkladığı enflasyon oranında fiyat farkı ödenmesine rağmen. Kalyon İnşaat zarar etmesin diye iptal edilen ihale şimdi yeniden ihaleye çıkacak ve bu ihaleyi daha yüksek bedelle yine Kalyon İnşaatın alacağını da göreceğiz.”

“Peki; 1- Kalyon zarar etmesin diye millet zarar uğratılmış olmuyor mu? 2-Her zarar eden müteahhitin zararını devlet karşılıyor mu? Yoksa sadece 5'li çeteye özel bir uygulama mı? 3- Eğer karşılıyorsa neden zarar eden esnafa çiftçiye hemen hacizler gönderiliyor? Adaletiniz batsın...”

AK PARTİ KURUCUSU ZORLUOĞLU’NUN “10 YIL” SÖYLEMİNİ NASIL YORUMLADI?

AK Parti kurucularından bir iş insanı Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu basınla birlikte yatırım gezisine çıkmasını farklı biçimde değerlendirdi.

Konuyla ilgili şu mesajı gönderdi: “Üzülerek ifade etmek isterim ki 5 yıllık bu dönem partimiz için bir kayıptır. Murat Başkan 3,5 yıllık görev süresi sonunda önümüze yalnızca Maraş Caddesi dönüşümünü koyabilmiştir. Muhtemelen 5 yıllık görev süresi sonunda buna iki proje daha ekleyecek. Ganita ve terminal projeleri. Böylece Trabzon 5 yılını heba etmiştir. Sizin yaptığınız 10 yıllık tespit doğru bir tespittir. Murat Başkan birinci 5 yılda hiçbir şey yapamadığı için şimdiden ikinci bir 5 yıl daha istemektedir. Daha halen yeni projeler ileri sürdüğüne göre ikinci dönemi de istemektedir. Ancak Trabzon buna nasıl karar verecektir. Zira bundan böyle genel merkezin gönderdiği Trabzon’a yabancı adayları seçmeyecektir.”

23 Haz 2022 - 09:03 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Akıncı - AkParti kurucusu da Zorluoğlu hakkında malumu ilan etti,kendi siyasi parti ve aktörleri ile Zorluoğlu’nun durumu, karnesi ortada.. Israrla Değirmendere vadisine yaptığı otogar..Şehir hafızasını bilmediği için Zorluoğlu bilmez; bırakın yeni otogar yerini, önceki yıllar yaşanan seller şimdiki otogarı bile basmıştır. Sel sularının nerelere kadar geldiğinin kanıtı, ortada iken Zorluoğlu ısrarla yeni otogarı derenin kenarına bütün şehrin odaları ve STK ların itirazlarına rağmen yaptı.Akıl tutulması, artık Ak Parti kurmayları da gerçeği gördüler, biraz geç olsa da…

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 09:03