Trabzon'un gündemi 2 Haziran nabızları

Trabzon’da önceki gün Eğitim-İş sendikasına mensup bir öğretmene 18 yaşından küçük öğrencisini bir otomobilde taciz ederken kolluk kuvvetleri tarafından suçüstü yapıldı.

Trabzon'un gündemi 2 Haziran nabızları
Trabzon'un gündemi 2 Haziran nabızları
+1
Haber albümü için resme tıklayın

EĞİTİM-İŞ’İN ADINI TACİZCİ ENSAR’I (!) ANLATMAK İÇİN YAZDIK

Trabzon’da önceki gün Eğitim-İş sendikasına mensup bir öğretmene 18 yaşından küçük öğrencisini bir otomobilde taciz ederken kolluk kuvvetleri tarafından suçüstü yapıldı. Öğretmen tutuklandı. Bu ibretlik vakada sendikanın ismini ön yargılı olarak değil, sadece yorum yapmak için verdik.

Elbette ki öğretmenin bu çirkin hadisesi sendikayı bağlamaz. Ama bunu ‘Gün gelir yanlışınız sizin kapınızı da çalar’ demek için yazdık. Bir zamanlar Konya’da Ensar Vakfı mensubu bile olmayan bir öğretmen, çocuklara tacizden tutuklandı ve bu öğretmenin kepazeliği yüzünden koca bir vakfın adı ‘Tecavüzcü Ensar’ olarak karalandı. Halbuki bu tür bir olay Ensar Vakfı’nın başına gelebileceği gibi Eğitim-İş sendikasının da ya da bir başka sendikanın da başına gelebilir. Nitekim geliyor da… Aynı sendikaya mensup, hayasız bir öğretmen, öğrencisini taciz ettiği için bütün bir sendika tacizci olarak nitelendirilemez. Bu büyük haksızlığı yorumlamak için sendikanın ismini vermek zorunda kaldık. Yoksa gerçekten sendikayı onların yaptığı gibi toptancı bir anlayışla mahkum edemeyiz.

ORTAHİSAR BELEDİYESİNDEN ŞEFFAFLIĞI ORTAYA KOYAN BİR ADIM DAHA

Ortahisar Belediyesi Meclis kararlarının özetlerinin Trabzon’da yayın yapan resmî ilan alma hakkı bulunan gazetelerde yayımlanması gündem dışı Meclis’e geldi. Madde Meclis’te gündeme alınarak Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Madde Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınıp yeniden gündeme geldikten sonra Meclis’ten geçerse Ortahisar Belediyesi aldığı tüm kararları gazeteler vasıtasıyla da halka ulaştırmış olacak. Hem yerel basını desteklemiş olacak hem de tüm kararların şeffaf bir şekilde halka ulaşmasını temin edecek.

AFAD'dan Vakfıkebir'de yapılacak “sel-taşkın” tatbikatıyla ilgili ilçe sakinlerine uyarı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde gerçekleştirilecek “Sel/Taşkın Tematik Tatbikatı” dolayısıyla bölgedeki vatandaşlara test amaçlı telefon mesajı gönderileceğini duyurdu.Başkanlıktan yapılan açıklamada, 31 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde gönderilecek bildirimler nedeniyle vatandaşların endişeye kapılmaması istendi.

CHP İL BAŞKANI HACISALİHOĞLU, “YATIYORUZ ZAM KALKIYORUZ YİNE ZAM”

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, peş peşe gelen zamların ardından bir kez daha tepki gösterdi. Küresel iflas raporunda Türkiye’nin üçüncü sırada olduğunu söyleyen Hacısalihoğlu, “Yatıyoruz zam kalkıyoruz yine zam” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu zamlara tepkisini, “Yatıyoruz zam kalkıyoruz yine zam. Nisan ayından sonra dün gece yine konutlarda ve elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz için zam geldi. Konutlar için %30 elektrik üretimi için kullanılan doğalgaza da %16. Nereye kadar, artık yeter zıvanadan çıkmak üzereyiz. Küresel iflas raporunda Türkiye 3. Sırada. Namusuyla batan esnafların Allah yardımcısı olsun. Akaryakıt ürünlerine zammında eli kulağında, belki bu akşam belki de yarın. TMO’nun sınırlaması da kalktı 260 TL olan un, 400 TL den satılacak bu da unlu mamullere zam gelecek demek artık ekmek yiyemeyecek hale geldi vatandaş. Bu böyle gitmez artık yeter sandık gelsin. Hemen seçim” sözleriyle gösterdi.

02 Haz 2022 - 09:14 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.