Trabzon eğitimde başarıyı nasıl yakaladı?

Trabzon TEOG’da zirveye tırmanırken ve 7.sıraya çıkarken okul müdürlerinin bunda büyük katkısı olduğu söylenebilir. Dün görüştüğümüz bir okul müdürü b...

Trabzon TEOG’da zirveye tırmanırken ve 7.sıraya çıkarken okul müdürlerinin bunda büyük katkısı olduğu söylenebilir. Dün görüştüğümüz bir okul müdürü bu başarıya Milli Eğitim’in okul müdürleriyle kurduğu diyaloğun da eklenmesi gerektiğini söyledi. Genç ve dinamik okul müdürleri başarıyı yakalayabilmek için her şeyi yaptı. Bu arada İmam Hatip Ortaokullarının da bu başarıdan büyük pay sahibi olduklarını söylemeliyiz.

Biz halen aynı fikirdeyiz. İl Milli Eğitim Müdürlüğü 300 civarındaki okul müdüründen hiç olmazsa yüzde 10’unu sıralamaya koyarak ödüllendirmeli.

Milli Eğitim nezdinde özel eğitim kurumlarının başarısını sorguladık. Trabzon’da TEOG sınavında özel eğitim kurumlarının başarı oranını sorduk. Edindiğimiz bilgilere göre Özel İpekyolu Ortaokulu 1. Çıkmış. 2.ise Özel Candan Koleji. Ancak Candan Koleji’nin ikinci oluş nedeni ise sınava dahil ettiği bir özel eğitim öğrencisinin aldığı puan olmuş.

Milli Eğitimdeki bu başarının daha ileri taşınmasını bekliyoruz. Sadece ortaokul düzeyinde değil liseler düzeyinde de bir başarı istiyoruz. Trabzon tarihinde gelinen bu nokta hakikaten çok önemli. Önümüzdeki dönemde üniversite sınav başarısını da ilk 10’da görmek istiyoruz.

14 Haz 2017 - 13:13 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.