6 AĞUSTOS 2020 NABIZLAR

MİLLETVEKİLİ CORA’DAN, SAĞLIK SİSTEMİNE ÖVGÜ DOLU SÖZLER AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Rusya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi po...

MİLLETVEKİLİ CORA’DAN, SAĞLIK SİSTEMİNE ÖVGÜ DOLU SÖZLER

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Rusya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan ve bir süre orada tedavi gören 60 yaşındaki tır şoförü Kemal Yılmaz’ın, Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla Trabzon'a getirilerek tedavi altına alınmasını, “Ülkemizle gurur duyabiliriz” paylaşımıyla yorumladı. Milletvekili Cora, dünyanın her yerindeki hastalara ulaşıldığını ve bunun tamamen ücretsiz yapıldığını belirterek, “Devletimiz güçlü. Rusya'da Covid-19 testi pozitif çıkan hastamızı ambulans uçakla Trabzon'a getirdik. Dünya'nın her yerindeki hastalarımıza ulaşıyoruz. Bu hizmeti ücretsiz olarak veren nadir ülkelerden birisiyiz. Ülkemizle gurur duyabiliriz.” açıklamasında bulundu.

MHP’NİN İLÇE KONGRELERİNDE HANGİ BAŞKANLAR NEREDE GÖREV YAPACAK?

MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım eski il ve ilçe başkanlarına ilçe kongrelerinde Divan Başkanlığı yapma ricasında bulundu. Başkanların tamamı kabul etti. Edinilen bilgilere göre Eski Milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu Ortahisar İlçe Kongresine Divan Başkanlığı yapacak. Eski İl Başkanı Muhammet Öztürk Vakfıkebir Tonya ve Hayrat’ta Divan Başkanlığı yapacak. Eski İl Başkanı Nihat Birinci, Sürmene, Yomra ve Köprübaşı’nda... Eski İl Başkanı Muammer Demeli Beşikdüzü, Çaykara ve Of ilçeleri... Milletvekili adayı İbrahim Çakır Maçka ve Akçaabat... İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım Araklı... Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız Düzköy ve Çarşıbaşı... Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu Şalpazarı... Merkez İlçe Eski Başkanlarından Cemal Özçelik Arsin, Sami Bekar ise Dernekpazarı’nda Divan Başkanlığı yapacak.

Aynı güzelliği AK Parti’de yapabilir. Eski Milletvekillerini ve İl Başkanlarını ilçelerde Divan Başkanı olarak görevlendirip renkli bir seçim süreci yaşayabilir.

TRABZONLU SİYASİLER BU SEFER FINDIK BAHÇESİNDEN PAYLAŞIM YAPTI

Trabzonlu siyasilerin çok alışıldık olmayan fındık bahçesindeki görüntüleri beğeni topladı. CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Meryem Sürmen fındık bahçesine indi. Milletvekili Kaya, “Fındık sezonu başladı. Üreticilerimiz, sıcak ve nemli havada kan ter içinde fındık topluyor. Emeklerinin karşılığını alabildikleri, bolluk ve bereket dolu hayırlı bir fındık sezonu olmasını diliyorum.” diye paylaşım yaparken Başkan Genç, “Büyüklerimiz, “‘Tarlada izi olmayanın, harmanda yüzü olmaz’ derler. Hamdolsun üreticilerimiz bu seneki fındık hasadına bismillah dedi. Üreticimizin yanında olan kıymetli Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim tüm üreticilerimize hayırlı kazançlar nasip eylesin” dedi.

Sürmen ise, “‘Fındık attım harmana hep karıştı samana.’ Trabzon’da fındık hasadına başladık. Hem fındık topladık hem sohbet ettik. Moraller fındık fiyatı kadar yüksek. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye ve milletvekillerimize teşekkür ederiz.” şeklinde ifadelerine yer verdi.

REKTÖR ATAMALARININ AREFESİNDE, CHP’Lİ OYMAN NE DEDİ?

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, bu hafta içerisinde gerçekleşmesi öngörülen KTÜ rektörlük atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Oyman, Trabzon’un önemli çalışmalar yapacak bir bilim adamını farklı şehre kaptırdığını ileri sürerek, “Yakın zamanda KTÜ Rektör ataması gerçekleşecektir. Rektörlük görevini üstlenecek kişinin çocuklarını akademik kadrolara yerleştirmesinden ziyade kadrolarda yer alan değerli akademisyen ve bilim adamlarını elinde tutmalı ve kaybettiklerini bir bir geri kazanmak için adımlar atmalıdır. Bir KTÜ mezunu olarak üniversitemizin tarihini ve değerini iyi biliyoruz, elimizdeki değerin kıymetini herkes bilmelidir.” açıklamasında bulundu. Öte yandan Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Fulya Bankoğlu ise, “Teknik üniversiteye teknik mühendis rektör” şeklinde görüşünü dile getirdi.

VALİ, VATANDAŞLARI MAKAMINDA KABUL ETMEYE BAŞLADI

Trabzon’da Vali ve belediye başkanları, vatandaşı makamlarında ağırlamayı pandemi nedeniyle askıya almıştı. Her hafta belirli günlerde vatandaşla makamda bir araya gelerek vatandaşın sorunları dinlenip görüş ve istekleri alınıyordu. Salgın nedeniyle buluşmalara son verilmişti. Şimdi Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, vatandaşı Valilik binasında yeniden ağırlamaya başladı. Bu buluşmada Vali dışında 3 görevli de yer aldı. Vatandaşın karşısında oturan görevliler daha sonra değerlendirmek üzere not aldıkları gözlendi.

KÖKSAL BOZ’UN ACISI

AK Parti teşkilatında uzun yıllar yöneticilik yapan Köksal Boz’u anne acısı. Halen Yeşilay Trabzon Şube Başkanlığı görevini sürdüren Köksal Boz'un değerli annesi Asiye Boz’a önceki gün yaşamını yitirdi. Asiye Boz’a Allah’tan rahmet Köksal Boz ve ailesine sabır diliyoruz.

06 Ağu 2020 - 11:54 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

ktü-kadro - son dönemdeki kadro atama skandalları ile ilgili, açıklanan sonra iptal edilen kadrolarla ilgili olarak sorumlu rektör yardımcısı neden sus pus. neden açıklama yapmıyor.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 11:54
01

vatandaş -ktü - sayın ilçe başkanı, temenni de bulunmanın ötesine neden geçmiyorsunuz. mevcut kadroların dağıtımı noktasında rektör yardımcısına neden soru sormuyorsunuz açıklama istemiyorsunuz gerekiyorsa suç duyurusunda bulunmuyorsunuz. temenni neyi çözüyor hakkı yenen gençler için ktü de.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 06 Ağustos 11:54