5 TEMMUZ 2020 NABIZLAR

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, O GÖRÜNTÜLERİ ELEŞTİRDİ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal mesafeyi hiçe sayıp asker uğurlaması yapan kişilerle ilgili ele...

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU, O GÖRÜNTÜLERİ ELEŞTİRDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal mesafeyi hiçe sayıp asker uğurlaması yapan kişilerle ilgili eleştirilerde bulundu. "Maalesef bu görüntüler ile zinhar değil... Bu görüntüler sadece coronadan dolayı değil toplumsal sorumluluk açısından da kabul edilebilir değil" diyen Soylu, "Bu yanlışı ceza ve takip ile çözebiliriz, Ancak herkesin polisi kendi vicdanıdır. Unutmayalım!' ifadelerini kullandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soyluda Twitter hesabından D asker uğurlaması yapan gruba eleştirilerde bulundu. Soylu, "Askere gitmek, askerlik yapmak şereftir. Kınalı kuzularımız şanla, şerefle, dua ile vakar ile gönderilmeli...Maalesef bu görüntüler ile zinhar değil... Bu görüntüler sadece coronadan dolayı değil toplumsal sorumluluk açısından da kabul edilebilir değil. Abartı, geleneğimizde, kültürümüzde ve inancımızda yoktur. Bu yanlışı ceza ve takip ile çözebiliriz, Ancak herkesin polisi kendi vicdanıdır. Unutmayalım!" dedi.

TRABZON’DAN SESSİZ SEDASIZ BİR EKREM İMAMOĞLU GEÇTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Hüseyin Tütüncü’nün cenazesine katılmak üzere sessiz sedasız dün Trabzon'a geldi. İmamoğlu, havaalanında gençlerin ağırlıklı olduğu bir grup partililer tarafından karşılandı. İmamoğlu Trabzon’a gelişinde ilk olarak partililerle bir araya gelerek kısa bir sohbet gerçekleştirdi. Sonrasında Trabzonspor'un eski yöneticilerinden Hüseyin Tütüncü’nün cenazesine katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzon geleneği bozmayarak, Faroz Balıkçılarının uğrak yeri Yalıspor Kahvehanesi’ne uğradı. Hemşerileri ile tokalaşan ve sık sık fotoğraf çektirmek isteyenlerle poz veren İmamoğlu, Farozluların yumruklu selamına “Farozluya yumruk atılmaz ama ne yapalım” demesi güldürdü.

YILDIRIMHAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Kamuoyunda sık sık tartışılan İstanbul Sözleşmesi’nin tarihe karışması için çalışma başlatıldı. Başlatılan çalışmaya destek veren isimlerden biri de İçişleri Bakanı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan oldu. Türk örf ve adetlerinin kadınları koruduğuna işaret eden Yıldırımhan, “İstanbul sözleşmesinin iptali ile ilgili uzun zamandır millette oluşan irade artık sonuçlanmaya doğru gidiyor. İstanbul Sözleşmesi ile mütemmim olan diğer düzenlemeler de ortadan kaldırılmalıdır. Müslüman Türkün gelenek ve göreneği, aile yapımızı ve kadınlarımızı korumaya yeter.” ifadelerini kullandı.

BEKAROĞLU BU KEZ NEYE TEPKİ GÖSTERDİ?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, uçuşlarda sosyal mesafenin göz ardı edilmesine tepki gösterdi. Uçuşlardan önce dikkat edilen sosyal mesafenin uçuş sırasında önemsenmemesini eleştiren Bekaroğlu, “Belli, kontrollü normalliğe geçtik, Corona tedbirleri yumuşatıldı ama bu kadar tuhaflık da fazla. THY’da uçağa binene kadar sürekli mesafe anonsları yapılıyor, insanlar uyarılıyor; ne var ki uçağa bindikten sonra tüm koltuklar dolu, aralarında yarım metre mesafe bile yok.” değerlendirmelerinde bulundu.

İYİ PARTİ ORTAHİSAR İLÇE BAŞKANI NEDEN SESSİZ KALDIĞINI AÇIKLADI

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanlığına yeniden aday olan Erdal Uzun’a ilçe başkanlığına geldikten sonra neden sessiz kaldığını basında çalışmalarıyla yer alamadığını sorduk. Bunun üzerine yaşanan süreçle ilgili talihsizlik yaşadığını anlatan Uzun, “3 Aralık 2019’da ilçe başkanlığına atandım. Bir, bir buçuk aylık pandemiye kadar orada bir çalışmamız oldu. Seçim kurulu kayıtlarımızı incelemeye aldı. Daha sonra partimiz 3 ay kapalı kaldı. Partiye açtığımızda da kongreyi kucağımızda bulduk. Çalışma yapamadık. İlçe içindeki prosedürlerle uğraştık. Belki 3 ay kapalı olmasaydık faklı şeyler yapabilirdik. Bundan sonra aktif olacağız. Bu kongre süreci bitsin. Eğer kongrede biz kazanırsak canla başla çalışacağız. Eğer arkadaşımız kazanırsa çalışmalara o devam eder. Nihayetinde etkili olacağız. Herkes bundan emin olabilir.” şeklinde ifadelere yer verdi.

TRABZON BARO BAŞKANI SUİÇMEZ, ANKARA’DA HAK ARAYIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Türkiye’de baroları bölecek olan avukatlık yasasına karşı duruş sergileyen baro başkanlarından bir tanesi Trabzon Baro Başkanı Av. Sibel Suiçmez. Geçtiğimiz günlerde Ankara’ya savunma yürüyüşü yapan Suiçmez, şimdi ise TBMM’de görüşülmeye başlanan Avukatlık Yasası için Meclis’in önünde bekleyişini sürdürüyor. Görüşmelere alınmadıklarını ifade eden Suiçmez, birçok baro başkanıyla birlikte Meclisin önünde oturma eylemi yapıyor. Suiçmez, “Avukatlık Yasası değişikliği tasarısı TBMM Adalet Komisyonunda görüşülüyor. Komisyon Toplantısına katılma isteğimiz reddedildi. Biz de Gazi Meclisin önündeyiz… TBMM önündeki hak ve adalet arayışımız sürüyor.” şeklinde ifadelere yer verdi.

AMAN DİKKAT, METEOROLOJİ UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı öngörülüyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Tokat ve Trabzon çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

05 Tem 2020 - 11:30 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.