5 AĞUSTOS 2020 NABIZLAR

BAŞKAN GENÇ, BAŞKAN ZORLUOĞLU İLE ÇALIŞTAYA NEDEN DAHİL EDİLMEDİKLERİNİ KONUŞACAK? Ortahisar Belediye Meclisinde CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı Beşirl...

BAŞKAN GENÇ, BAŞKAN ZORLUOĞLU İLE ÇALIŞTAYA NEDEN DAHİL EDİLMEDİKLERİNİ KONUŞACAK?

Ortahisar Belediye Meclisinde CHP’li meclis üyesi Ömer Dayı Beşirli dolgu sahasıyla ilgili yapılan çalıştaya neden Ortahisar olarak davet edilmediklerinden yakındı. Dayı, çalıştayda olmadıklarının büyük eksiklik olduğunu vurguladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Beşirli dolgu sahasıyla ilgili yapılan çalıştaya neden katılmadıklarına açıklık getirdi. Genç, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile de konuyu görüşeceğini söyledi.

Başkan Genç, yaptığı açıklamada “Büyükşehir Belediye Başkanımızın Ortahisar’daki bütün projelerde istişare noktasında paylaşımcı bir yönetim anlayışının olduğunu ifade etmek istiyorum. Tabi ki şehrin önemli projesidir. Bizim de bu konuda Başkanla paylaştığımız hususlar vardır. Şehrimize bir an önce kazandırılıp sahil alanımız olması hasebiyle önemli. Çalıştayın kapsamının ne olduğunu bilmiyorum. Başka bir program nedeniyle programa katılamadım. Yardımcılarımız katıldı. Gönül isterdi ki daha geniş katılımlı olsun dar bir katılımlı çalıştay belki.” şeklinde ifadelere yer verdi.

MHP İL BAŞKANI TARIM KONGRELER ÖNCESİ TAKDİRE ŞAYAN BİR ADIM ATTI

MHP’li bir dostumuzla karşılaştık. Ayaküstü siyaset konuşurken, MHP’nin kongrelerinde divan başkanlığına il başkanlarının teklif edildiğini ve hemen tamamının kabul ettiğini söyledi. Hoşumuza gitti ve bu çerçevde il başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı aradık. Bekir Başkan, olayın doğru olduğunu ve tüm il başkanlarıyla görüşerek ilçelerde divan başkanlıkları için genel merkeze teklifte bulunduklarını söyledi. Başkan Tarım, il başkanlarına ayrıca MHP’de ilçe başkanlığı yapmış eski başkanlardan Cemal Özçelik ile Sami Bekar’ın da eklendiğini sözlerine ekledi.

Bize göre çok güzel düşünülmüş, parti hassasiyeti öne çıkarılmış bir gelişme. Siyasette ne yazık ki yıllardır gelenler gidenleri hep dışladı. Bekir başkan bu çerçeveden bakınca kucaklayıcı tavrıyla güzel bir iş yaptı. Başkanla konuşurken şunları da söyledi, “Ben siyasette hiç bir zaman katı olmadım. Bugün bile il başkanlığına aday olacak bir arkadaşım varsa gelsin beraber genel merkeze gidelim. Genel merkez kimi öneriyorsa, ben ona derhal razıyım. İlla başkan olacağım ya da başkan kalacağım diye bir derdim yok. Benim için önemli olan, MHP’dir ve Ülkücülerdir” dedi. Eski başkanların bu tekliften ziyadesiyle memnun olduğunu kaydeden Tarım, “Hepsinin günün şartlarına göre partimize büyük hizmetleri olmuştur. Hepsini seviyor ve saygı duyuyorum. Trabzon’da yaşayan her ülkücünün de onlara karşı saygılı davranmasını bir il başkanı olarak teşkilatımdan bekliyorum” dedi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ELAZIĞLI BİR FİRMAYA İŞ VERMİŞ Mİ?

Büyükşehir ile ilgili olumlu veya olumsuz her habere yer veren tek gazete olduğumuz için her yerden bilgi akışı gerçekleşiyor. Kimisini doğrulatıp haber yapıyoruz, kimisine ise yanaşmıyoruz. Bazen de doğru olup olmadığını haber biçiminde başkana soruyoruz. Derdimiz kamuoyunu doğru bilgilendirmek.

Arefe günü yeni bir iddia önümüze geldi. Eski Belediye Başkanı O.Fevzi Gümrükçüoğlu’nun Trabzon’a kazandırdığı Olimpiyat Parkı’nda yeni başkan Murat Zorluoğlu, tadilata gitmiş. Nasıl bir tadilatsa 600 bin lira para harcanmış. Bize gelen iddiaya göre bu 600 bin lira şirketlerden biri üzerinden ödenmiş. (Sayıştay mutlaka ele alacaktır) Ama daha garibi iş Elazığlı bir firmaya verilmiş. Bunlar konuşulanlar. Buradan başkana soruyoruz, “Olimpiyat parkındaki 600 bin liralık yenileme işini Elazığlı bir firmaya mı verdiniz?”Açıklarsanız olayı kamuoyuyla hpaylaşırız.

CHP’Lİ ŞAHİN’DEN İMAMOĞLU İÇİN SÖYLENDİĞİ İDDİA EDİLEN SÖZLER VE ŞAHİN’İN KINAMASI

Ortahisar Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, İBB Başkanı İmamoğlu’na yapılan ‘hain’ söylemlerini değerlendirdi. Şahin, “Belediye başkanları seçilmiş kişilerdir. Halka hizmet için vardır. Hangi partiden olduğu önemli değil. Bunlara hain gibi yaftalarta bulunmak son derece yakışıksız. Bunları yapanları esefle kınıyorum.” şeklinde açıkladı.

İmamoğlu’na kimin ya da kimlerin hain dediğini bilmiyoruz ancak, seçilmiş olsa dahi ülkesine ve milletine ihanet eden nice hainler biliyoruz. Güneydoğu’da HDPKK’lı belediye başkanlarına oy verenler hain değil ama dağa servis yapan o başkanların hepsi birer hain. Dolayısıyla “Halkın seçtiklerine hain denemez” fikri yanlış bir düşüncedir.

MAÇKA’YA EN YAKIN PCR TESTİ MERKEZİ 30 KM

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Maçka Bağımsız Üyesi Ali Osman Aydın, Maçka’da PCR testinin yapılması için İl Sağlık Müdürüne çağrıda bulundu. En yakın PCR testi merkezinin 30 km uzaklıkta olduğunu dile getiren Aydın, “Koronavirüs teşhisinde kullanılan PCR testi birçok ilçede belirlenen hastanelerde yapılabilirken, Maçka bu ilçelerin arasında yer almıyor. Askerlik görevini yerine getirecekler yurt dışına seyahat edecekler ve koronavirüs şüphesi olan Maçkalılara en yakın yer Havalimanı Dış Hatlar Terminali 30 Km mesafede bulunmakta. Kalabalık ortamlardan uzak durmak ve ulaşım bakımından Maçkalılara kolaylık sağlanması için Maçka’da kısa süre içerisinde PCR testi birimi açılmasını İl Sağlık Müdürümüz Hakan Usta beyden talep ediyoruz.” şeklinde açıkladı.

ORTAHİSAR BELEDİYESİNDE 3 KİŞİNİN KORONAVİRÜS TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Ortahisar Meclisinin ağustos ayı toplantısında pandemi nedeniyle meclisin çok uzun sürmemesi konusunda uyarılar yapıldı. Bilindiği üzere Ortahisar Belediyesinin Yapı Kontrol Biriminde 3 kişinin koronavirüs testi pozitif çıkmıştı. Tedavileri devam ediyor. Birimde karantina durumunun söz konusu olmadığı kaydedildi.

05 Ağu 2020 - 11:17 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.