4 HAZİRAN 2020 NABIZLAR

BAŞKAN GENÇ, BAŞKAN ZORLUOĞLU’NU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu...

BAŞKAN GENÇ, BAŞKAN ZORLUOĞLU’NU MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nu dün makamında ziyaret etti… Taş binada bir araya gelen Başkan Zorluoğlu ve Başkan Genç, Trabzon’un projeleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Büyükşehir’e gerçekleştirdiği ziyaret ile ilgili kısa bir açıklamada bulunan Başkan Genç, “Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ederek şehrimiz adına gerçekleştireceğimiz projelerle alakalı istişarelerde bulunduk. Kıymetli Büyükşehir Belediye Başkanımıza, hoş sohbetleri ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

AK PARTİLİ AYDIN, CHP’Lİ AHMET KAYA’YI TAKTIĞI AY YILDIZLI MASKE ÜZERİNDEN NASIL ELEŞTİRDİ?

AK Parti Trabzon İl Yöneticisi Özdemir Aydın, TBMM oturumunda Atatürk’ün imzası ve Türk Bayrağı yer alan kırmızı maske takan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’yı eleştirdi. Maskelerin kullan-at olduğunu hatırlatan Aydın, CHP’li Kaya’nın kullandığı ve ömrünü tamamlayan maskeleri ne yaptığını sordu. Kanuna göre üzerinde Atatürk ve Türk Bayrağı olan ürünlerin çöpe atılmasının yasak olduğunu belirten Aydın, “Sayın Kaya, meclis oturumunda sosyal mesafe kurallarına uygun olarak maske takıyorsunuz. Bir maske ne kadar kaliteli de olsa, yıkanıp yeniden de kullanılsa nihayetinde değiştirilmesi gerekiyor. Üzerinde Şanlı bayrağımızı temsil eden Ayyıldız ve Atatürk İmzası olan bu maskeleri değiştirmek üzere çıkardığınızda ne yapıyorsunuz? Çöpe mi atıyorsunuz? Hatıra olarak mı saklıyorsunuz.” eleştirisinde bulundu.

OP. DR. MUMCU, O MASKELERİ İSTİSMARCILIKLA SUÇLADI

Trabzon Özel İmperial Hastanesinde Cerrahi bölümde OP. Dr. Sezgin Mumcu üretilen o maskeleri “istismardır” diyerek sert dille eleştirdi. Maske kullanımı pandemi sürecinde revaçta olunca özel kullanım için farklı şekillerde tasarlanmaya başladı. Atatürk imzalı ay yıldızlı üretilen maskelerin hem istismarcılık olduğunu hem de çöpe gideceği için bazı eleştirilerde bulundu. Mumcu, “Bu bir istismardır. Bu maske çöpe atılacak eninde sonunda. Bayrağımıza yapılan bu saygısızlığı ve Atatürk üzerinden geçinen bu istismarcı zihniyeti kınıyorum.” şeklinde ifadelere yer verdi. Mumcu, eleştirisinde de haklı… Tek kullanımlık ürünler için Atatürk ve ay yıldızın kullanılması istismarcılık değil de nedir?

GÜÇLÜ TRANSFER. OP. DR. YUSUF AŞIK ÖZEL İMPERİAL HASTANESİ'NDE...

Özel İmperial Hastanesi önemli isimleri kadrosuna katmaya devam ediyor. Güçlü ve kaliteli hekim kadrosuna sahip olan Özel İmperial Hastanesi ortopedi ve travmatoloji branşının güçlü isimlerinden Op. Dr. Yusuf AŞIK'ı kadrosuna dahil etti. 1986 yılında Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Opr. Dr. Yusuf AŞIK, 1994 yılında S.B. Ankara Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlığını tamamladı. Trabzon Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi’nde ve çeşitli özel hastanelerde Başhekimlik görevlerinde de bulunan Opr. Dr. Yusuf AŞIK Ortopedi ve Travmatoloji, Artroplasti, Skolyoz ve Vertebra cerrahisi alanlarında uzmanlığı bulunuyor.

DÜN VE BUGÜNÜN BEŞİKDÜZÜ ÜZERİNE BİR HATIRLATMA

Maksadım bitmesi gereken bir tartışmayı yeniden başlatmak değildir. Herkes eteğindeki taşları dökmüş, durduğu yeri göstermiştir. Bundan sonrası, Beşikdüzü insanının olayları takip etmesi ve önümüzdeki dönemi buna göre değerlendirmeye tabi tutması ile ilgilidir.

Ali Şükrü Bey isminin Kültür Merkezinden silinmesi birçok insanı rahatsız ettiği gibi, bizi de fazlası ile rahatsız etmiştir. Bu art niyetli siyasi tutumu kınadığımı bir kez daha dile getirmek istiyorum.

Beşikdüzü bizim rüyamızdır, bizim hülyamızdır. En güzel şekilde yönetilmeye ve en kaliteli şekilde yaşanmaya lâyıktır. Her caddesi, her sokağı, her binası ve bütün esnafı bizim için kıymetlidir. Bu şehrin katma değerini yükselten kim varsa saygıyı hak etmektedir. Kafa karışıklıklarını biraz gidermek için doğru bilgilere ihtiyaç vardır.

Sayın Orhan BIÇAKÇIOĞLU nun Belediye Başkanlığı döneminde, bazı cadde ve sokaklara Belediye Meclisinde oybirliğiyle isim verildiğini sizlerle paylaşmak isterim. Beşikdüzü’nde, kendisinden önce Belediye Başkanlığı yapanların da içinde bulunduğu önemli şahsiyetlerimizin isimlerinin caddelerimize, sokaklarımıza verilmesi takdire şayan ve vefalı bir davranışa örnek olması gerekir. 2018 yılında Mart ve Eylül aylarında yapılan meclis toplantılarında alınan kararla yeniden adlandırılan cadde ve sokak isimleri şunlardır.

1- Adnan MENDERES Caddesi

2- Rauf DEKTAŞ Caddesi

3- Ali Şükrü Bey Caddesi

4- Recep Tayyip ERDOĞAN Bulvarı

5- Ömer Lütfü HOCAOĞLU Caddesi

6- Adil Ali ÇİNEL Caddesi

7- Mustafa ÇALDAĞ Caddesi

8- HÜSEYİN ATEŞ Caddesi

9- MEHMET CAN Caddesi

10-MEHMET KALAY Caddesi

11- RAMİS UZUN Caddesi

12-Şehit Bülent USTA sokak

13- Atıf ÇİNEL sokak

14- Salim KALAY sokak

15- Mehmet ERÇİN sokak

16- Osman Turan ERÇİN Sokak

17- Akdoğan Sok.

18- ZEYTİN DALI SOKAK

Beşikdüzü Belediyesi’nin Web sayfasından, Orhan BIÇAKÇIOĞLU’nun ismini bilerek veya bilmeyerek çıkaran ve bizim ikazımız üzerine yeniden koyma ihtiyacını hisseden bir anlayışın, yukarıdaki listeyi birkaç kez okumasında fayda görüyorum. Beşikdüzü en güzeline layıktır.

Saygılarımla.

04 Haz 2020 - 11:01 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

sa.yil - dürüst olun ahmet kayanin cevabini niye vermiyorsunuz,mülümanlar dürüst olur

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 04 Haziran 11:01