4 Eylül 2019 Çarşamba Nabızlar

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARINA SOSYAL MEDYADAN DESTEK YAĞDI İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu h...

BAKAN SOYLU’NUN AÇIKLAMALARINA SOSYAL MEDYADAN DESTEK YAĞDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Diyarbakır ziyareti ile ilgili yaptığı açıklamalar dün sosyal medyada büyük yankı buldu. İBB Başkanı İmamoğlu, PKK ile bağlantılı oldukları gerekçesiyle görevden alınan HDP'li belediye başkanlarını Diyarbakır’da ziyaret etmiş, bu ziyaret hükümet tarafından bazı isimlerce eleştirilmişti. Ziyaretinden dolayı İmamoğlu’nu sert bir dille eleştiren Bakan Soylu’ya sosyal medyadan destek yağdı. Bazı vatandaşlar: “Sonsuz teşekkürler. Siz dik durdukça bu millet sizinle. Gerçek olanı söylüyorsunuz biz sizden razıyız.” , “Sayın bakanım kurduğun her cümleyi, koyduğun her tepkiyi sonuna kadar destekliyor ve alkışlıyorum. Yolun açık olsun, seninleyiz ve de sonuna kadarda arkanızdayız.” , “Başkanım Hacire ana ne diyordu Kürtçe; HDP’nin ve yandaşlarının dinleri, imanları yok ki! Çok şükür artık analar gözlerini açtı. Çocuklarını HDP den isteyen ana sayısı 4 çıktı.” diyerek, Bakan Soylu’ya destek mesajları yağdırdı.

***

BEKAROĞLU, KURALSIZ YAPILAŞMAYA NASIL TEPKİ GÖSTERDİ?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, doğayı talan edenlere ve HES’lere tepki göstermeyi sürdürüyor. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla sık sık yaylalardaki yapılaşmayı gündeme getiren Milletvekili Bekaroğlu, kuralsız yapılaşmalara doğanın yok edildiğini söyledi. Bekaroğlu, “Yeşil yollarla, ölçüsüz/kuralsız yapılaşmalarla, HES’lerle, orman yangınları, yağmaları vs ile talan ettiğimiz, bozduğumuz dağlar ne işe yarıyor? 1 milyar insana ev sahipliği yapıyor. Karalardaki biyoçeşitliliğin yüzde 25’ini barındırıyor. 20 en önemli tarım ürününün 6’sının istihsalini sağlıyor. Yeryüzü ormanlarının yüzde 28’ini barındırıyor. Dünyadaki tatlı suyun yüzde 60-80’ini sağlıyor.” diyerek, doğayı talan edenlere tepki göstermeyi sürdürdü.

***

İYİ PARTİLİ ÇAKIROĞLU, TARIM BAKANLIĞINI NİÇİN ELEŞTİRDİ?

Ortahisar Belediyesi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, Artvin’den Samsun’a kadar Karadeniz’i adeta esir alan Vampir Kelebeklerle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunarak Tarım ve Orman Bakanlığını sert sözlerle eleştirdi. Çakıroğlu, "Tarım Bakanlığımızın 60 bin kişilik çalışanı var. Avrupa’da birçok ülkenin bu kadar silahlı kuvveti yok. Bu büyüklükte bir personeli istihdam eden bakanlığın, yaklaşık 10 yıldır Türkiye’ye girdiği bahsedilen bu haşereyle ilgili ki bugün artık kulağımıza kadar burnumuza giriyor. Yaşam kalitesini aşağı çekmiş durumda. Bunlarla uğraşıyoruz. AK Parti’nin, bakanlarından bu konuya ilişkin somut çalışma yapılmasını, yapılan çalışanın da kamuoyuyla paylaşılmasını talep ediyorum. Bütün ürünlerin suyunu emerek geride bir şey bırakmıyor. Özellikle çayın kalitesini düşürüyor. Bir gecede milyonlarca üreyen canlıdır.” dedi.

***

VAKIFLAR BÖLGE ESKİ MÜDÜRÜ KAHVECİ, NEYE SİTEM ETTİ?

Vakıflar Bölge eski müdürü ve BBP’de Sürmene Belediye Başkanlığı Adayı olan Orhan Kahveci, trafik cezalarında artışa gidilmesine tepki gösterdi. Türkiye bütçe açığı olması nedeniyle trafik ceza ücretlerinde artışa gidildiği iddiasında bulunan Kahveci, “Bu kadar bütçe açığı var, bir yerlerden kapatılacak. Trafik kazalarını önlemek istiyorsanız bunun en kestirme yolu ehliyet almayı zorlaştırmak, alanlara iyi bir eğitim vermek ve kazaya sebep olanları başta ehliyetine el konarak yasalara uygun olarak cezalandırmaktır. Bu yolla para kazanıp bütçe açıklarını kapatmak değil.” dedi.

***

BOZTEPE’DEKİ VİYADÜK GÖRSELİNİN HERKES TARAFINDAN SAHİPLENİLMESİ

Kanuni Bulvarının geçiş güzergahında olması nedeniyle Boztepe’ye yapılacak olan viyadüklerle ilgili konuyu ilk gündeme getiren isim olan Ortahisar Belediye Meclisinin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt tarafından paylaşılan viyadük görseline Trabzon sahip çıktı. Hemen hemen herkes görselin kendisi tarafından ortaya atıldığını hatta çizdirildiğini iddia etti. Görseli CHP’li Söğüt’e Sorduk ve söz konusu görseli gündeme kendisinin taşıdığını ve resmi bir çizim olduğunu daha önce hiçbir şekilde medyada yer almadığını söyledi.

04 Eyl 2019 - 10:52 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.