4 AĞUSTOS 2020 NABIZLAR

İMAMOĞLU’NA TEPKİ BİR GAZETECİYİ NEDEN BU KADAR RAHATSIZ ETTİ? Yerel Ekspres Gazetesi dün isim vermeden bize göndermede bulunmuş. Şehit Eren Bülbül’ü...

İMAMOĞLU’NA TEPKİ BİR GAZETECİYİ NEDEN BU KADAR RAHATSIZ ETTİ?

Yerel Ekspres Gazetesi dün isim vermeden bize göndermede bulunmuş. Şehit Eren Bülbül’ün mezarını ziyaret eden İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun şehit annesi Ayşe Bülbül tarafından protesto edilmesi üzerine olayı kınayan milletvekili Salih Cora’yı bizim dolduruşa getirdiğimizi iddia etmiş.

Ekspres Gazetesi’nin yorumunda “Milletvekili Salih Cora’nın mezar ziyaretine tepki göstermesinin perde arkasında bir yerel gazetecinin olduğu iddia ediliyor” denilmiş. Ve şöyle devam edilmiş. “Yerel gazete AKP’ye yaranmak için İmamoğlu ve ekibini PKK ile ilişkilendirdi. Eren Bülbül’ün annesinin İmamoğlu’nu karşılamadığını yazdı ve haberini güçlendirmek için Salih Cora’nın açıklamasına yer verdi. Salih Cora’nın açıklaması gazetede yer aldıktan sonra sosyal medyada paylaşıldı. Cora, gazetecinin dolduruşuna geldi.”

Bu ifadeler bilmem kaç yıllık gazetecinin haberciliğe bakışı... Ne kadar absürt bir yaklaşım. Bizim İmamoğlu’na HDPKK sempatisi ve açık-gizli ilişkileri dolayısıyla tepkimizi AKP’ye yaranmak olarak nitelendiriyor. Sanki HDPKK ile ilişki kuran diğer ortakları makul karşılıyormuşuz gibi... Sanki onları eleştirmiyormuşuz gibi... Kaldı ki biz habercilik yaptık. Ziyarette yer almayan şehit annesine “Neden orada yoksunuz? sorusunu sormak gazeteciliktir. Absürtlük devam ediyor.

Haberimizi güçlendirmek için Milletvekili Cora’yı gaza vermişiz! Bu ifade en azından Salih Cora gibi bir milletvekiline hakarettir. Ne bizim böyle bir şeye ihtiyacımız var ne de Milletvekili Cora gaza gelecek kadar zayıf karakterli bir vekildir. Önce gazetede yer alıp sonra sosyal medyada yer aldığı iddiası ise tamamen yalan. Haber günebakış’ın internet sayfasında akşam 19.00 itibariyle yayınlandı. Milletvekili Cora oradan okuyarak haberin doğruluğunu sordu. Biz de muhabir arkadaşımızın şehit annesiyle bizzat görüştüğünü ve görüşmeyi kayıt altına aldığını söyledik. “Yani bu tepkiler doğru öyle mi?” dedi. “Evet” cevabını verdik. Bunun üzerine kendi sosyal medyasından açıklama yaptı. Günebakış henüz baskıya gitmemişti. Dolayısıyla haberi akşam sitede, sabah gazetede gördü. Ertesi gün çok sayıda site haberi akşamdan yayınlamıştı. Yani gazete haberi sosyal medyadan daha önce görmedi. Burada garip olan ikinci husus ise İmamoğlu’na gösterilen tepki bu gazeteci arkadaşı neden bu kadar rahatsız etti?

MİLLETVEKİLLERİ AYVAZOĞLU VE GÜNNAR NEYE TEŞEKKÜR ETTİ?

Pandeminin olumsuz ekonomik yansımalarının devam ettiği süreçte vatandaşa destek açıklanan Sosyal Koruma Kalkanı ile hükümetten geldi.

Devlet tarafından vatandaşa yapılan Sosyal Koruma Kalkanı desteğine AK Parti Trabzon Milletvekilleri Bahar Ayvazoğlu ve Adnan Günnar teşekkür etti. Milletvekili Ayvazoğlu, “Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 30 Milyar TL’lik kaynakla vatandaşlarımızın yanında ve onların destekçisi olan başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımız Sn. Berat Albayrak ve Sn. Zehra Zümrüt Selçuk’a şükranlarımı sunuyorum.” diye açıklama yaptı. Milletvekili Günnar ise, “Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında vatandaşlarımıza sağlanan destek miktarı 30 Milyar TL'ye yaklaştı.” dedi.

YENİ TEKNİK ADAM NEWTON’A İKİ BAŞKANDAN TAM DESTEK

Trabzonspor’un yeni Teknik Direktörü Eddie Newton’la ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç destek mesajı verdi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Takımımızın teknik direktörlük görevine getirilen Eddie Newton’a yürekten başarılar dilerim... Hayırlı olsun... derken Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise, “Teknik direktör olarak Eddie Newton ile devam etme kararı alan başkanımızın, yönetimimizin ve Eddie Newton'ın yanındayız. Trabzonspor camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Her koşulda takımımıza destek olmaya devam edeceğiz. Birlikte nice kupalara ve zaferlere.” şeklinde ifadelere yer verdi.

CHP’Lİ VEKİLDEN İYİ PARTİLİ BAŞKAN’A HANGİ UYARI YAPILDI?

İYİ Parti Rize İlçe Başkanı Ayşegül Özyanık, Çayeli Teşkilatı ile düzenlenen programda bir araya geldi, gündeme getirilmesi gereken sorunlar hakkında bilgi aldı. Sıcak bir ortamda gerçekleşen program, toplu fotoğraf çekilmesiyle son buldu ancak fotoğraf çekimi sırasında ne maske ne de sosyal mesafe söz konusuydu. Başkan Özyanık’ın programın fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından CHP İstanbul Milletvekili Rizeli Mehmet Bekaroğlu’ndan uyarı geldi. Milletvekili Bekaroğlu, “Başkanım güzel de hani maske, hani mesafe?” sorusunu yöneltti. Başkan Özyanık ise uyarının ardından, “Haklısınız gençliğime ve heyecanıma verin Sayın Vekilim. Ayrıca hemşehrilerimizle mesafeli olmaya pek alışık değiliz.” şeklinde karşılık verdi. Halka örnek olması gereken tüm siyasetçilerin maske, mesafe ve hijyenle örnek olmasını temenni ediyoruz.

04 Ağu 2020 - 11:00 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.