31 Temmuz 2019 Çarşamba Nabızlar

ESKİ BAKAN FARUK NAFİZ ÖZAK, HANGİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ? Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 22, 23 ve 24'üncü dönem Trabzo...

ESKİ BAKAN FARUK NAFİZ ÖZAK, HANGİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI ZİYARET ETTİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) 22, 23 ve 24'üncü dönem Trabzon Milletvekilliği, 59 ve 60'ıncı AK Parti hükümetlerinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini yürüten Faruk Nafız Özak, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'e 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu. Eski Bakan Özak, "Değerli dostum Mustafa Demir'in Samsun için büyük bir şans olduğuna inanıyorum" dedi. Faruk Nafiz Özak'a kendisi ve Samsun için söyledikleri için teşekkür eden Başkan Mustafa Demir ise, "Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nı kendisinden devir aldığım, uzun yıllar siyaset arenasında memleketimiz, ülkemiz için aynı saflarda, omuz omuza mücadele ettiğimiz kıymetli dostumu ağırlamanın mutluluğu içerisindeyim. Sayın Özak'ın da vurguladığı gibi, halkımıza hizmet heyecanımızı hiç kaybetmeden yolumuza devam ediyoruz. Tek bir hedefimiz, tek bir amacımız vardır, o da görev başında olduğumuz süre boyunca Samsun'umuza, Samsunlulara hizmet etmek, kentimizi ilçeleriyle birlikte topyekun biraz daha ileriye taşımaktır" dedi.

***

MİLLETVEKİLİ CORA, HANGİ MUHTARLA İLGİLİ ANISINI ANLATTI?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Akçaabat Adacık Mahallesi Muhtarı Mustafa Fındıkçı’nın geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesinin ardından, Muhtar Fındıkçı ile yaşadığı anısını anlattı. Haberi duyduğunda çok üzüldüğünü aktaran Milletvekili Cora, “Bu haberi duyduğumda çok üzüldüm. Adacık Mahallemizde planladığımız, yapacağımız çok işimiz vardı. Dün kendisi ile bu konuları konuşurken bugün böyle bir haber aldık. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar dilerim. Mekânı cennet olsun.” dedi.

***

SAADET PARTİSİ TRABZON’DA İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Saadet Partisinin dün Trabzon’da gerçekleştirilen Kasım 2019’da yapılacak olan 8. Olağan İl kongresinde ağustos ayında genel merkez başkanlık divanının oluru ile kongreye gidecek adayın açıklanacağı açıklandı. Başkanlık divanı toplantısında nihai ismin belirlenmesinden sonra görev verilen yeni il başkanının çalışmalarıyla Trabzon teşkilatını 2019 Kasım’da kongreye götürecek. Saadet Partisine gönül veren partililerin gönlü bir süredir rahatsızlığı nedeniyle gündeme gelen mevcut il başkanı Cevat Kurt’tan yana. Kurt’un olmaması durumunda ise eski Araklı Belediye Başkanı Ümit Çebi, Selçuk Atasoy ve Ortahisar İlçe Başkanı Murat Özcan’ın adı partililerin arasında konuşuluyor.

***

TSİAD YÖNETİMİ İLE TRABZON’UN SORUNLARINI KONUŞTUK

Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD), 1995 yılında Trabzon’da kurulan en eski iş adamı derneği. Derneği bugün yönetimi oluşturan genç iş insanları, Trabzon’un sorunlarına dededen vakıf 3. kuşak nesil.

TSİAD Başkanlığına getirilen Sırrı Furkan Eren, ticaret ocağı sayılabilecek bir aileden yetişme… Üstelik kentin bütün sorunlarına vakıf. Eren’den Trabzon için farklı şeyler bekleniyor. Kendisine bu ayrıntıyı anlattık. Babası M. Şadan Eren’in bu kente verdiği değerli hizmetlere ilişkin görüş alışverişinde bulunduk. TSİAD’ın genç iş insanlarından Trabzon’un hem proje beklediğini hem de her alanda farkındalık beklediğini anlattık. Sırrı Bey, farklı bir dönem olacağı sözü verdi. Eski Başkan Yalçın Orhan’dan görevi devir alan Eren, başkanlığı 2 yıl sonra iş insanı Seçkin Kanca’ya devredecek. Her şeyden önce TSİAD yönetimini heyecanlı bulduk.

***

ARAKLI BELEDİYE BAŞKANI ÇEBİ, KATI ATIK SAHASI OLAYINA NASIL BAKIYOR?

Dün bir vesile ile Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi ziyaret ettik. Kapısı vatandaşa açık ve üst düzey sorumlulukla hizmet eden bir başkan gördük. Hele hele burada anlatmaya gerek görmediğimiz bir konudaki hassasiyetine yürekten teşekkür ettik.

Başkan Çebi, iki konuya büyük önem veriyor. Salmankaş tünel yolunda eksik kalan 40 km’lik bir yol yapımı ile Araklı Taşönü Mahallesine yönelik çöp sorunu… Başkan Çebi, çöp konusunda vatandaşın tepkisinin halen devam ettiğini ve çöpe rıza göstermediğini söyledi. Çebi, “Araklı bunu hakketmedi. Orası çöp alanı olmamalıydı. Bugüne kadar yürütülen süreçte bu konuda bir tek imza atmadım. Bütün görüşmelerde ret oyu kullandım. Yani çöp alanı Araklı’ya rağmen kuruldu. Bugün bile karşıyım. Bugün bile vatandaşımın yanındayım. Bütün Araklı aynı düşünüyor.” şeklinde konuştu.

31 Tem 2019 - 10:51 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.