30 HAZİRAN 2020 NABIZLAR

A SPOR YORUMCUSU ALPASLAN, BAŞAKŞEHİR’İN KOLLANMADIĞINI TRABZONSPOR ÜZERİNDEN Tİ’YE ALARAK KİMLERE GÖNDERME YAPTI? Trabzonspor’un kendi sahasında Ank...

A SPOR YORUMCUSU ALPASLAN, BAŞAKŞEHİR’İN KOLLANMADIĞINI TRABZONSPOR ÜZERİNDEN Tİ’YE ALARAK KİMLERE GÖNDERME YAPTI?

Trabzonspor’un kendi sahasında Ankaragücü’ne 2 puan bıraktığı maç ve sonrasında oynanan ve Trabzonspor’un şampiyonluk rakiplerinden Başakşehir maçıyla ilgili spor yorumcusu Mahmut Alpaslan’ın skandal ifadeleri tepki çekiyor. Başakşehir’in Galatasaray’la oynadığı ve 1-1 beraberlikle sonuçlanan maçla ilgili A SPOR ekranlarında skandal ifadeler kullanan Alpaslan, Başakşehirli Visca’nın gördüğü kırmızı kartla ilgili, “demek ki hakemler Başakşehir’i korumuyormuş.” dedi.

HANGİ EFSANE OYUNCU, VALİ USTAOĞLU’NA FORMA HEDİYE ETTİ?

Trabzonspor’un efsane eski futbolcusu Hami Mandıralı, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etti… Trabzon Valisi Ustaoğlu, Millî Takım ve Trabzonspor’un eski futbolcusu Mandıralı’yı makamında kabul etti. Efsane futbolcu Mandıralı, Vali Ustaoğlu’na üstünde Ustaoğlu’nun adının yazılı olduğu 81 numaralı ay yıldızlı milli takım formasını hediye etti. Vali Ustaoğlu ile bir süre sohbet eden Mandıralı, Ustaoğlu’na forma hediye ederken hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

BAŞKAN ZORLUOĞLU TRABZON’UN TRAFİK SORUNUNA NASIL BAKIYOR?

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, dün yeni 20 otobüsün lansmanını yaptı. Başkan Zorluoğlu muhtevadan çok gösteriyi seviyor. Olayların ve sorunların özüne inmektense söylemiyle idare ediyor. Bakın lansman toplantısında Trabzon trafiğini nasıl değerlendiriyor? “Vatandaşlarımız kendilerine sorulduğunda ilk sıraya yazılan sorun “ulaşım” sorunuydu. Göreve başladığımızdan beri çalışıyoruz. Ulaşım meselesini çok daha konforlu yapmak, trafik keşmekeşini azaltmak için çalışıyoruz.” Başkan Zorluoğlu trafik sorununun en önemli sorun olduğunu biliyor. Biliyor bilmesine de sıra çözüme gelince bol bol otobüs alarak ya da dolmuş dönüşümü yaparak soruna çözüm arıyor. Yani trafiği aynı yollarda, hiçbir değişiklik yapmadan araç artırarak trafik çözmek istiyor. Ulaşım Master Planı için ise önümüzde iki yılımız var. Yani Trabzon Başkan Zorluoğlu’nun 4. Yılında trafiği gündemine alacak. Başkanımızın sorun çözme yöntemi böyle. Valiler sorunları böyle çözermiş.

BAŞKAN ZORLUOĞLU OTOBÜSÜ NASIL DOLMUŞ SANDI?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, envanterine kattığı 20 otobüsün tanıtım toplantısını Pazarkapı Mahallesi Sahil Mevkiinde gerçekleştirdi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu araçlardan birinin direksiyonuna geçip objektiflere poz verdi. Başkan Zorluoğlu’nun çok mutlu olduğu gözlenirken, basının fotoğraf çekmesi yoğun koruma ve beraberindeki belediye heyeti nedeniyle oldukça zorlaştı. Öte yandan Başkan Zorluoğlu’nun otobüsün direksiyonunda verdiği poz sosyal medyadan yayınlanarak “Kaptan orta kapı...” ifadesiyle paylaşıldı. Başkan Zorluoğlu, süper lüks otomobillere bindiği için otobüslerde indirmelerin butonla yapıldığından habersiz olması dikkat çekti. Başkan Zorluoğlu, dolmuş mantığıyla “Kaptan orta kapı...” ifadesini kullandı.

TRABZON VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU BU GELİŞMEYİ DİKKATE ALIR MI?

Trabzon kıyılarından yıllardır kum kosterleri kum çekerler. Derin kuyular oluşturur, denize girenler için tehlike meydana getirirler. Trabzon Özel İdaresi döneminde ihale yöntemiyle satılan denizden kum çekme işi şimdi Valilik eliyle devam ediyor. Kum kosterleri öylesine kum boşaltıyor ki Karadeniz Sahil Yolunun bazı bölgelerinde çatlaklar oluşmaya başladı. KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Hidrolik Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ömer Yüksek yollarda oluşan çatlakların kum kosterlerinin kıyıya yakın bölgelerden kum çekmesinin neden olduğunu söylüyor. Yıllardır yazıp çiziyoruz. Valilik ihaleden 3-5 kuruş kazandığı için önemsemiyor. Acaba diyoruz, Trabzon Valisi Ustaoğlu gelinen bu noktadan sonra olaya müdahale eder mi? Ya da Prof. Dr. Yüksek’in söylediklerini dikkate almaz yeni bir araştırma ister mi?

TRÜ’NÜN ARDINDAKİ YOLDA VATANDAŞIN ULAŞIM İSYANI!

Trabzon Üniversitesinin kampüsünün hemen ardında olan Fatih Sultan Mehmet Caddesinde ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. Mehmet Emre Kazancı isimli vatandaş, bölgede ne dolmuş ne de büyükşehir belediyesinin hizmet vermediğini ifade ederek bu bölgenin ulaşım sorununun çözülmesini istedi. Nüfusun giderek arttığı bölgelerden biri olduğunu ifade eden Kazancı, “Yıldızlı ve Söğütlü’de sahil yoluna paralel Trabzon Üniversitesinin arkasında yapılan yoldan da araç geçsin. Malum o kadar nüfus var bu güzergahtan ama ne belediye ne de dolmuş geçiyor. Buraya da bir hat oluşturulmalı.” dedi.

AİLE ÇALIŞMA VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRÜ KURT, ALİ OSMAN DEDENİN BAĞIŞINI NEREYE ULAŞTIRDI?

Trabzon Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi misafirlerinden Ali Osman Yağcı dede “Biz bize yeteriz Türkiye’m” kampanyasına 10 bin TL’lik bağışta bulundu… Trabzon Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Kurt, Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, Ali Osman dede ile bir araya geldi. Ali Osman dede, Müdür Kurt’a 10 bin TL’lik bağış makbuzu takdim etti. Müdür Kurt, “Biz bize yeteriz Türkiye’m” kampanyasına yapılan 10 bin TL’lik bağışı Trabzon Valiliğine ulaştırdı.

30 Haz 2020 - 11:10 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.