3 MAYIS 2020 NABIZLAR

BÜYÜKŞEHİR, RESMİ WEB SAYFASINDA HANGİ BELEDİYE BAŞKANININ ADINI YANLIŞ YAZDI? Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesinin resmi web sayf...

BÜYÜKŞEHİR, RESMİ WEB SAYFASINDA HANGİ BELEDİYE BAŞKANININ ADINI YANLIŞ YAZDI?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyesinin resmi web sayfasında “Tarihinde Trabzon Belediye Başkanları”nın yer aldığı bölümde, 1989 – 1994 yılları arasında Trabzon’da Belediye Başkanlığı yapmış Atay Aktuğ’un adını yanlış yazdı… Bugüne kadar Trabzon’a hizmet etmiş, gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarını, görev aldıkları yıllar ile birlikte resmi web sayfasında adlarını paylaşan Büyükşehir, Trabzon’da bir dönem belediye başkanlığı yapmış Atay Aktuğ’un adını yanlışlıkla “Atağ Aktuğ” olarak paylaştı… Büyükşehir’in bu bilgi paylaşımı dikkatli okuyucuların gözünden kaçmadı…

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ SÖĞÜT, VATANDAŞIN HANGİ İSTEĞİNİ BÜYÜKŞEHİR’İN GÖRMEZDEN GELDİĞİNİ SÖYLEDİ?

Ortahisar Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Oktay Söğüt, Trabzon Büyükşehir Belediyesini su faturaları üzerinden eleştirdi… Koronavirüs ile mücadele kapsamında vatandaşın ekonomik olarak zor bir süreçten geçtiğini ve su faturalarında indirim istediğini hatırlatan Söğüt, AK Partili belediyelerin vatandaşın bu talebini görmezden geldiğini söyledi. Söğüt, “Vatandaş ekonomik açıdan zorda iken, üstüne bir de koronavirüs belasının beraberinde getirdiği ekonomik sıkıntı ile boğuşurken, belediyelerimizin vatandaşın cebini rahatlatacak en büyük hizmeti su faturalarında yapılacak indirim -ki birçok kesimin dillendirmesine rağmen, bu indirim isteği karşısında duymazdan gelinmiştir. Büyükşehir belediyemizin, daha bu yılın başında suya yüzde 18,5, son iki yılda yüzde 35 zam yapması, bu zamdan en fazla Ortahisar ilçesinde yaşayanların ceplerinin yandığı gerçeği ortada.” diyerek, sosyal medya üzerinden nereden nereye” adlı paylaşımlarda bulunan Büyükşehir ve Ortahisar Belediyelerini eleştirdi.

BAŞKAN BIYIK, YOMRA BELEDİYESİ ARACILIĞIYLA YAPILAN YARDIMLAR İLE İLGİLİ NE SÖYLEDİ?

TYomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye aracılığıyla vatandaşlara yapılan yardımların “oy verdi/vermedi” şeklinde hiçbir ayrım yapılmadan yapıldığını söyledi… Koronavirüs ile mücadele kapsamında özellikle bazı vatandaşlar ekonomik olarak zor süreçlerden geçiyor. Ramazan-ı Şerifle birlikte bazı hayırsever vatandaşlar ihtiyaç sahipleri vatandaşlar için harekete geçti. Belediyeler aracılığıyla, muhtarlık tarafından tespit edilen ailelere yardım elini uzatan hayırseverler, muhtaç sahibi ailelere yardım kolilerini ulaştırabiliyor. Bu yardım kolilerini hiçbir ayrım yapmadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarının altını çizen Başkan Bıyık, “Asla, 'oy verdi/vermedi' şeklinde ayrım yapmadan, çoğunluğu muhtarlarımızca tespit edilen 1400 ailemize kuru gıda yardımı gerçekleştirdik.” diyerek, katkı veren hayırseverlere teşekkür etti.

TRABZON ESKİ İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRÜ KANSIZ NEYE TEPKİ GÖSTERDİ?

Trabzon turizminin gözde mekanlarından Ayasofya Camii’nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarına tepkiler dinmiyor. Şehrin en kolay ulaşılan turizm noktalarından biri olan Ayasofya Camii’yi çevreleyen betona Trabzon eski İl Kültür ve turizm Müdürü İsmail Kansız da tepki gösterdi. Restorasyon sürecindeki betonlaşmaya yönelik eleştirileri hatırlatan Kansız, “Mimarlar Odası olmadı diyor. Peyzaj Mimarlar Odası olmadı diyor. Sanat tarihçileri olmadı diyor. Turizmciler olmadı diyor. Gazeteciler olmadı diyor. Kültür erbabı kişiler olmadı diyor. Ayasofya'nın eski çalışanları olmadı diyor. Kamuoyu olmadı diyor. Ama bazıları oldu, biz beton dökmedik doğal taş döşüyoruz diyorlar. Evet taş döşüyorlar. Ama betonu döküp üstüne taş döşüyorlar...” diyerek betonlaşmaya tepki gösterdi.

TRABZON’DAKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARINA COVİD-19 İLE MÜCADELE TEŞEKKÜRÜ...

Ünlü firmalar, koronavirüs ile mücadele kapsamında büyük özveri ile çalışan sağlık çalışanlarını unutmadı… Ünlü bir ayakkabı firması hastanelerde hizmet veren temizlik personellerine, güvenlik ve veri girişi yapan personeller ile hasta karşılama ve diğer destek personelimize yaklaşık 2100 çift ayakkabı dağıtımı yaptı. Yine dünyaca ünlü bir çikolata firması yoğunluk ile Covit hastalarına hizmet veren Kanuni Eğitim Araştırma Hastanesi, Yavuz Selim Kemik Hastalıkları Hastanesi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri personellerine Nutella ikramında bulundu. Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, sağlık personellerini bu önemli günlerde yalnız bırakmayan ve destek olan firmalara, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

03 May 2020 - 12:58 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.