3 HAZİRAN 2020 NABIZLAR

İYİ PARTİLİ KORAY AYDIN, AK PARTİNİN MARMARA DEPREMİ ELEŞTİRİLERİNE NASIL CEVAP VERDİ? İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın,...

İYİ PARTİLİ KORAY AYDIN, AK PARTİNİN MARMARA DEPREMİ ELEŞTİRİLERİNE NASIL CEVAP VERDİ?

İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, AK Parti tarafından sıklıkla eleştirilen 1999 Marmara Depremine görevde olan hükümetin görevlerini tamamıyla yerine getirdiğini savundu. 1999–2001 yılları arasında Bayındırlık ve İskân Bakanı olarak görev yapan Koray Aydın da AK Parti’nin eleştirilerine “Ak Parti öncesi Türkiye taş devrinde miydi?” yorumuyla gönderme yaptı. Bayındırlık ve İskân Bakanlığında ilk ciddi sınavını Marmara Depremiyle verdiğini hatırlatan Koray Aydın, laf değil iş ürettiklerine dikkat çekerek kendisini eleştiren AK Partinin enkaz edebiyatı yaptığını savundu. AK Partinin her hizmeti propaganda malzemesi yaptığını ileri süren Aydın, “Bakanlıkta ilk ciddi sınavımızı Marmara Depremi'nde verdik.

Laf değil, iş ürettik. Bu iktidar gibi her şeyi propaganda malzemesi yapmadık. Hizmeti, devletimiz ve milletimiz adına yaptık. İktidarın "Enkaz" edebiyatı da külliyen yalandır.” dedi.

HDP’NİN PROVOKATİF EYLEMLERİNİ DEVAM ETTİRDİĞİNİ BELİRTEN MİLLETVEKİLİ CORA, HDP’NİN RESMİ SAYFASINDAN PAYLAŞTIĞI HANGİ YALANINI ORTAYA ÇIKARDI?

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, HDP’nin resmi sayfasından Barış Çakan adlı bir şahsın sırf Kürtçe müzik dinlediği için ırkçı bir cinayetle katledildiği yönündeki yalan haberine ateş püskürdü… Milletin yalan bilgilerle kışkırtıldığını belirten Milletvekili Cora, HDP’nin provokatörlük ve bölücülük yapamaya devam ettiğini kaydetti. HDP resmi sayfasından yaptı açıklamada “Barış Çakan Kürtçe şarkı dinlediği için ırkçı bir cinayetle katledildi. Barış’ı katleden zihniyet; Kürtçe eğitim veren okulları kapatan, Kürtçe tabelaları indiren anlayıştan besleniyor.” diye, provokasyonda bulundu. HDP’nin asla iflah olmayacağını belirten Milletvekili Cora, “Halen aynı yalanda ısrar etmenizde ki amaç nedir? Milletimizi yanlış bir bilgi ile kışkırtıp bölücü, kutuplaştırıcı ve ayrımcı bir dil kullanıyorsunuz. Bile bile bunu yapıyorsunuz. Çünkü tescilli yalancınız, iftiracısınız, provokatörsünüz ve bölücüsünüz.” dedi. Öte yandan Barış Çakan, ezan okunurken; araba içerisinde bulunan üç kişiyi müzik çaldığı için uyarmış, sonrasında bıçaklanarak hayatını kaybetmişti. Üç şüpheli ise tutuklanarak cezaevine konulmuştu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hayatını kaybeden Barış Çakan’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunmuştu.

SÜLEYMAN AYDOĞDU, HANGİ SİYASİ PARTİDE GÖREV ALMAK İSTİYOR?

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve partinin Trabzon’daki teşkilatlanmasında yer alan siyasetçi Süleyman Aydoğdu’dan partisine çağrı geldi. Bir süredir partisinden ayrı olan ancak geçen süre içinde partisine yeniden dönmek istediğini beyan eden Süleyman Aydoğdu, açık bir şekilde partide yeniden görev almak istediğini duyurdu. Partiye dönmek istediğini açıklayan Aydoğdu, “Kurucu il yöneticisi olduğum İYİ Partide tekrar görev almak istediğimi beyan ediyorum. Bugün için en doğru olduğuna inandığım için. Bana inanan ve doğruluğunu kabul eden herkesin de yanımızda olmasını bekliyorum.

SİVİL TOPLUM HAREKETİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ÜNAL ÇELİK’TEN MURAT ZORLUOĞLU VE MİLLETVEKİLİ MUHAMMET BALTA’YA MESAJ

Sivil Toplum Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çelik, dün sosyal medyasından ilginç bir paylaşım yaptı. Yerel bir gazetede geçtiğimiz hafta sonu çıkan ve Beşikdüzü’nde Ali Şükrü Bey isminin silinmesini konu alan tartışmaya ışık tutacak ilginç bir yazı paylaştı. Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun’un silinen Ali Şükrü Bey ismine ilişkin açıklamalarının yer aldığı gazete haber/yorumu ile birlikte kendi yorumunu da paylaşan Çelik, yazısını bize de gönderdi. Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra Milletvekili Muhammet Balta’yı da sert sözlerle eleştirdi. Çelik’in ‘KAFAYA BAK’ başlıklı yazısı şöyle;

“ Trabzon'un aziz şehiti, onurumuz Ali Şükrü Bey'e geçtiğimiz hafta sahip çıkan 25 STK temsilcisini tebrik ediyorum. Arkadaşlarımızın Ali Şükrü Bey'in mezarı başında yaptıkları açıklama yerel bir gazete tarafından itibarsızlaştırılmak istenmektedir. 25 STK'nin o günkü açıklamasına yer vermeyen gazete bu açıklamayı Beşikdüzü'nün CHP'li Belediye Başkanına sormuş ve arkadaşlarımızı şov yapmakla suçlamıştır. CHP'li Belediye Başkanı da, militan bir CHP'li gibi Ali Şükrü Bey tabelasını indirttiğini kabul etmiştir.

Bu olayla ilgili iki şey söyleyeceğim. Birincisi, Büyükşehir Belediye Başkanı SAYIN Murat Zorluoğlu'na,

“Sevgili başkanım... Bu gazeteye aylık 20 bin lira yardım yapıyorsunuz.. Bu gazetenin neler yazdığını okuyor musun? Bu gazeteyi ayakta tutarak AK Partiye ,imam hatiplere, STK'larımıza ve değerlerimize daha fazla küfretmesini mi istiyorsun? Bu gazetenin kime hangi amaca hizmet ettigini biliyor musunuz?

İkincisi, STK Temsilcisi arkadaşlarıma. Bu işi yarım bırakmayın. Ali Şükrü Bey'in mezarı başında toplanarak verdiğiniz sözün sonuna kadar gidin lütfen. Sizi aşağılamak ve itibarsız göstermek isteyenlere gerçek gücünüzü gösterin.

Üçüncüsü Vakfıkebirli Milletvekilimiz sayın Muhammet Balta'ya... Aynı gazete, kendi kafasına uyan Vakfıkebirli olduğunu bildiğimiz Muhammet Balta'nın ANAP'tan arkadaşı ve müslüman düşmanı ,Recep Tayyip Erdoğan’ın azılı düşmanı ve her şartta hakaret eden Tamer Çelik isimli bir adamın hezeyanlarını paylaşmış.

Sayın vekilimiz Muhammet Balta buna cevap vermeyi düşünür mü? Bu mesele ile ilgili ne söylecektir? Hala bunlara aman ve pirim mi vereceklerdir? Davaya ve dava adamlarına AK Parti’ye saldıranlara sesiniz çıkmayacak mı? Yoksa yanlız AK Parti davasına inanmış ,her turlü bedeli ödemiş ve ödemeye hazır olan dava adamlarıyla mı uğraşacaksınız?

Bir imam hatipli olarak imam hatiplililere her şartta saldıran bu azılı kesime ve medyalarına maddi ve manevi destek olmaya devam mı edeceksiniz?

Bu vesile ile bu tür yayınları yapan, ve onlara sahip çıkanları esefle kınıyoruz.

Vekillerimizin ve büyüksehir belediye başkanımızın bu konuda ivedilikle açıklama yapmasını bekliyoruz.”

03 Haz 2020 - 10:47 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Fatih - Düşmanımın düşmanı dostumdur tarzı. Yazık. Adamı adam yerine koyup fikirlerini yazmak. O dürbünlere oynayan biri ne kadar köfte o kadar iş. Her boyaya girebilen tip.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Haziran 10:47