3 AĞUSTOS 2020 NABIZLAR

BAŞKAN ZORLUOGLU’NDAN TAKİPÇİLERİ NİÇİN LOKANTA AÇMASINI İSTEDİ? Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplumsal hassasiyetlerden daha çok ken...

BAŞKAN ZORLUOGLU’NDAN TAKİPÇİLERİ NİÇİN LOKANTA AÇMASINI İSTEDİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplumsal hassasiyetlerden daha çok kendi hassasiyetleriyle toplum önüne çıkıyor. Toplumsal beklentiyi hiçbir şekilde önemsemiyor. Kendi sevdiği şeyleri toplumun da sevdiğini zannediyor. İşte size son bir örnek.

Başkan Zorluoğlu, belli ki iyi bir aşçı (!). Sık sık sosyal medyada yemek tarifleri yapıyor. Hafta sonu yine böyle bir durumu paylaşınca takipçileri bakın nasıl tepki gösterdi. Yücel Akkaya adlı vatandaş, “Başkanım keyfiniz yerinde. Allah bozmasın. Ne yolun çamur ne suyun bulanık ne de kabloya az çise yağdımı elektriğin tık diye kesiliyor. Oyumla güllük gülistanlık yaşıyorsunuz. Biz çamurla boğuşuyoruz rusimi bekleyelim yollar için hâlbuki sevinmiştik. Valilik yapmış birinin başkanımız olmasını sorunları halleder ama bakıyorum siz bir gün köpek sonraki gün tava pidesi daha sonra kuymak melemen aç meydanda bir lokantada bizde tadalım lezzetlerden.” şeklinde paylaşıma yorum yaptı.

MİLLETVEKİLİ ÖRS, BAYRAMLA İLGİLİ NE MESAJ VERDİ?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, pandemi döneminde bayramda da maske, mesafe ve hijyene önem verilmesi uyarısında bulundu. Kurban Bayramı’nı Trabzon’da geçiren Örs, “Bayramda Trabzon’dayız. Ama Korona vakalarının arttığı yönünde iddialar var. Çok dikkatli olmak lazım. Bu bayramda mesafeyi korumak lazım. Maskeyi çıkarmayalım. Vatandaşlarımız bu dönemde ayrıca bir önem göstermesi gerekiyor. Bayramımızı uzaktan kutlayalım. İnşallah sarılacağımız, tokalaşacağımız, birbirimizi öpeceğimiz, bayramları da bu vesileyle görebilelim.” şeklinde uyarılarda bulundu.

MANSUR YAVAŞ TRABZON’DA KİMİN MİSAFİRİ OLDU?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kurban Bayramı'nda Doğu Karadeniz ziyaretine çıktı. Sessiz sedasız geldiği bölgede Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclis Vekili Atilla Ataman'ın otelin konakladı. Trabzon'da Ayasofya başta olmak üzere tarihi ve turistik yerleri gezen Yavaş, sessiz sedasız geldiği Trabzon'dan yine sessiz sedasız ayrıldı. Partisinin yetkililerinin haberdar olmadı bu gezide Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen Tonya’daki Foleya Hotel’de konakladı.

YILDIRIMHAN, CEMAAT VE TARİKATLARA KARŞI HANGİ UYARILARDA BULUNDU?

İçişleri Bakanlığı Danışmanı Mazhar Yıldırımhan, cemaat ve tarikatlara karşı uyardı. Gerçek cemaatlerin para ve güç odaklı olmadıklarına dikkati çeken Yıldırımhan, “İslam, bütün -çilik,-çuluk anlayışlarını reddeder. Cemaat anlayışı tamamen Kur'an ve sünnet eksenlidir. Cemaat adı altında kişiyi Kur'an ve peygamberin önüne geçiren ve dini istismar eden yapılanma cemaat değil, sapkınlıktır. Ölçü budur. Bu ölçüye göre davranalım mesele çözülür. İslam dünyasının temel sorunu, insanların Kur'an ve sünnet açısından cahil bırakılmasıdır. Kendini cemaat lideri sayanlar, peşine taktıkları güruhu sadece cahillikleri ile kandırabilir. Kendi reklamına yönelen kişi sadece istismar eder ve egemenlik kurar. "Ben", "bana göre" diyen her hocadan, şeyhten, teologdan (ilahiyatçı) uzak duralım insanlık rahat eder. Allah ve Resulü’nün arkasında mahviyet anlayışı içerisindeki gönül erlerini bulmak gerek. Onlar reklam yapmaz, ‘Ben cemaat lideriyim, şeyhim, hocayım, alimim.’ demez. Biz Kur'an’a ve sünnete hadimiz derler ve öyle yaşarlar. Siyasetle pazarlık yapmazlar. Sadece kendi cemaatlerini korumaya çalışmazlar. Dertleri, devleti ele geçirmek değil, devletin ve milletin hukukunu hakkıyla koruyacak hakkaniyetli insan yetiştirmektir. Ortalıkta görülmez ve bizi bilin diye ortalığa ulak salmazlar. Para ve güç odaklı anlayışları olmaz. Lüks ve debdebeden uzak dururlar. Kendi emeklerinin karşılığı ile geçinirler. Devlet erkanının ayağına gitmezler. Dünyalık talep etmezler. Bilirler ki mesele dünya sultanlığı değil, gönül sultanlığıdır. Ölçüler bunlar. Böyle bir cemaat anlayışı varsa mesele yok. Kişiye dayalı bir anlayış varsa ateşten kaçar gibi kaçmalı insanlar.” uyarılarında bulundu.

AK PARTİLİ BAŞKAN YARDIMCISI, İMAMOĞLU’NUN HANGİ SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun memleketi Trabzon’a yaptığı ziyaretin yankıları sürüyor. AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora ile CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’nın arasında tartışmaya yol açan ziyarete, AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Bayram Öztürk de eleştirileriyle farklı bir yorum getirdi. İl Başkan Yardımcısı Öztürk, “İmamoğlu Trabzon'da bayram günü bir konuşmasında ‘İlçe belediyeleri benden yardım isterse ben koşarım.’ diyor. Sen önce İstanbul'da kasapların peşinden koşmalısın Ekrem İmamoğlu. Çünkü İstanbul'da her şey ters düz oldu. Hayvanlar değil, kasaplar kaçıyor.” eleştirilerinde bulundu.

03 Ağu 2020 - 11:54 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Ahmet - başka eleştirecek birşey bulamadınmı mendebur?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 03 Ağustos 11:54