29 Şubat 2020 nabızlar

Bakan Soylu’nun desteğiyle bu yıl 48 terörist dağdan indirildi. Türkiye’de bu yıl PKK terör örgütüne katılan 48 teröristin teslim olduğu açıklandı. İ...

Bakan Soylu’nun desteğiyle bu yıl 48 terörist dağdan indirildi.

Türkiye’de bu yıl PKK terör örgütüne katılan 48 teröristin teslim olduğu açıklandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gayreti sonucu PKK terör örgütünün belinin kırılma süreci devam ediyor. Örgüte yaşama şansı vermemekte kararlı adımlar atmaya devam eden Bakan Soylu’nun desteğiyle emniyet ve MİT bu yıl içerisinde 48 teröristi dağdan indirmeyi başardı. Terör örgütünden ikna yoluyla kopmalar tam hızla devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gayreti sonucu PKK terör örgütünün belinin kırılma süreci tüm hızıyla devam ediyor. Örgüte yaşama şansı vermemekte kararlı adımlar atmaya devam eden Bakan Soylu’nun desteğiyle Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı TEM ile istihbarat ve MİT dağdaki örgüt mensuplarını ikna ederek teslim olmalarını sağlıyor. Bu yıl sadece ikna yoluyla teslim olanların sayısının 48’e yükseldiği açıklandı.

Şehitler dolayısıyla Trabzon’da hangi etkinlikler iptal edildi?

Türkiye’ye şehit haberi düşmesinden itibaren Trabzon’da gerçekleştirilmesi planlanan bazı etkinlikler iptal edildi. Trabzon AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, 28 Şubat Post-Modern Darbe’nin 23. yıldönümü dolayısıyla dün gerçekleştirecekleri Meydan Parkı’ndaki etkinliği iptal etti. İl Başkanlığından yapılan açıklamada şunlar yer aldı: “Değerli basın mensuplarımız, İdlib'de Mehmetçiklerimize yapılan saldırı nedeniyle AK Parti Trabzon İl Başkanlığı olarak bugün saat:13.30'da gerçekleştirecek olduğumuz basın açıklaması ve kongrelerimiz dahil, Ar-Ge başkanlığımızca hafta sonu yapılacak Siyaset akademisi eğitim programları iptal edilmiştir. Şehit Askerlerimize Allahtan Rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Milletimizin başı sağolsun.”

Düzköy Belediye Başkanı Yılmaz Ankara ise yaptığı paylaşımda 1 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek Haçka Yaylası Kar Festivali’nin iptal edildiğini duyurdu. Başkan Ankara şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek. “Milletimizin başı sağolsun…” dedi.

Coşkun Dilber ve arkadaşlarını mübarek günde Allah korudu.

Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Coşkun Dilber ve yönetim kurulundan Süleyman Çakmak ile Mahmut Marap’ın trafik kazası geçirdiği öğrenildi. Kaza haberini sosyal medya hesabından duyuran TÜRKAV Trabzon Başkanı Kenan Kuru, “Türkiye Kamu-Sen Trabzon İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen 1 nolu Şube Başkanı Coşkun Dilber ve yönetim kurulundan Süleyman Çakmak ve Mahmut Marap trafik kazası geçirmiştir. Durumları iyi olmakla beraber Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri devam etmektedir. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimizle sağlık diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Başkan Ağaç, hangi başkanın görevden alınmasına tepki gösterdi?

CHP Gümüşhane İl Başkanı Bedri Ağaç, CHP'li Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın İçişleri Bakanlığınca nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanma gibi eylemler nedeniyle görevinden alınmasını eleştirdi.

Ağaç, “Partili bir İçişleri bakanının belediye başkanlarını görevden alma yetkisi yasal olabilir ama kişisel görüşüme göre; evrensel hukuka ve anayasaya uygun değil. Üstelik aşırı politize olmuş, adeta cepheleşmenin olduğu bir ülkede son derece sakıncalı. Yapılması gereken; bu sorunun açık ve serinkanlı bir şekilde tartışılması, seçilmiş kişilerin ancak ve sadece yargı kararı ile ve tabi ki hukuki süreç tamamlandığında görevlerinden alınabilmesi ve yerlerine kayyum ataması yerine meclislerin seçim yapma yetkisinin yasal güvenceye alınmasıdır. Tüm demokratik güçler, sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler; bu yanlışın adını koymalı ve meclis biran önce gerekli yasal değişikliği hayata geçirmelidir. Yarın devran döner, bu madde en çok da şuan bu uygulamayı savunanları huzursuz ve rahatsız eder.” şeklinde açıkladı.

Başkan Oyman’dan birlik çağrısı geldi.

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Türkiye’ye düşen şehit acısının ardından taziye mesajı yayınladı. Oyman, “Şehidimiz var! Mübarek kandil akşamında gönlümüzden geçen tüm güzel arzular boğazımızda düğüm oldu. Üzgünüz, acımız büyük. Söz konusu vatansa, vatan evlatlarıysa gün üzerlerine planlanan tüm hainliklere karşı birlik olma günüdür. İdlib bölgesindeki saldırı sonucu şehit olan Mehmetlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabırlar dilerim. Yaralı Mehmetlerimize acil şifalar dilerim. Ülkemizin başı sağolsun.” ifadelerine yer verdi.

Cami-engelli buluşması Söğütlü Ulu Camii'nde gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, toplumun tüm kesimlerinin camilerde icra edilen din hizmetlerinden yeterince istifade edebilmelerini sağlamak amacıyla çeşitli projeler yürütmeye devam ediyor. Bu çerçevede toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin caminin manevi ikliminde buluşturulmasını amaçlayan bir proje hayata geçirildi. Proje kapsamında Akçaabat Engelli Koordinatörleri Vaiz Ekrem Çakmak ve Birgül Küçük tarafından, Akçaabat Söğütlü Ulu Cami'de tüm engelli gruplarının iştirakiyle "Kulluk için yok engel, yeter ki sen de Camiye gel" sloganıyla ilk Cami-Engelli buluşması gerçekleştirildi. Program din görevlileri ve engelli misafirlerin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayarak sonrasında tekbir-salavat ve ilahilerle devam etti. Akçaabat Müftüsü Alaettin Kırbıyık, salih amel konusunda sohbetinin ardından dua yaptı. Öğle namazından sonra engelli misafirlere Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda çay ikramı yapıldı.

29 Şub 2020 - 11:36 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.