29 MART 2020 NABIZLAR

BAŞKAN GENÇ TURHAN’A TEŞEKKÜR, KARAİSMAİLOĞLU’NU TEBRİK ETTİ Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına getirilen Adi...

BAŞKAN GENÇ TURHAN’A TEŞEKKÜR, KARAİSMAİLOĞLU’NU TEBRİK ETTİ

Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına getirilen Adil Karaismailoğlu’nu tebirk ederken, Mehmet Cahit Turhan’a da hizmetlerinden dolayı teşekkür etti… Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan dün görevden alınırken; Turhan'dan boşalan koltuğa Adil Karaismailoğlu atandı. Başkan Genç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile gerçekleşen görev değişikliği sonucunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız, hemşehrimiz Sayın Mehmet Cahit Turhan, yerini yine hemşehrimiz Sayın Adil Karaismailoğlu'na bırakmıştır. Görev değişikliğinin hayırlı olması temennisi ile Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na başarılar diliyorum. Ayrıca, Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan’a da bugüne kadar ülkemize ve şehrimize vermiş olduğu hizmetlerden ötürü teşekkür ediyorum.” dedi.

KORAY AYDIN KANAL İSTANBUL İHALESİ İÇİN NE DEDİ?

Kanal İstanbul için ilk ihale yapıldı. Dev projenin etki alanında bulunan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyonu için 5 firma teklif verdi.İYİ Parti Teşkilat Başkanı Ankara Milletvekili Koray Aydın ihaleyi yangından mal kaçırmak olarak yorumlarken, Kanal İstanbul için “Bir üretim projesi değildir, bilakis ülkenin bugünkü şartlarına göre gereksizdir, lükstür ve israftır.” dedi. Aydın, “Bu kadar büyük bir parayı buraya harcamak; fakire, fukaraya, açlık ve fakirlik sınırının altında olan çalışana, çiftçiye ve ihtiyaç sahibi milyonlarca vatandaşlarımıza açık bir zulümdür.Milletçe birbirimize kenetlenmemiz ve dayanışma içinde olmamız gereken bir dönemde, yangından mal kaçırırcasına Kanal İstanbul Projesi kapsamında köprü ihalesi yapmak milletimize hakarettir.Bu durumda yapılması gereken başta hükümetten, kamu kurum ve kuruluşlarından başlamak üzere israfa, savurganlığa ve şatafata son verilmesi, sıkı tasarruf önlemleri uygulanmasıdır.Yapılması gereken, millet can derdinde iken Kanal İstanbul Projesi kapsamında ihale edilecek köprülerin derdine düşmemektir.Yapılması gereken, Kanal İstanbul Projesi için yapılan ihalelerin derhal iptal edilerek, köprüler ve bağlantı yolları için tahsis edilmiş olan 8 Milyar liralık ödeneği, derhal krizin mağdur ettiği toplum kesimlerine aktarmaktır.Yapılması gereken, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili ihale yapıp rant dağıtmak değil, ihaleye ayrılan kaynağı gündelik yaşayan esnafa, sanatkara, fakire, fukaraya velhasıl tüm ihtiyaç sahiplerine dağıtmaktır.” şeklinde konuştu.

AVRUPA SADELİĞİ TERCİH EDERKEN İMAMOĞLU ŞATAFATTAN AYRILMIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün dünyanın en büyük şehirlerini yöneten 40 belediye başkanı ile Koronavirüs salgını ile ilgili video konferans üzerinden bir toplantı yaptı. Şehirlerde alınan önlemlerin konuşulduğu toplantının özetini "Cesur kararlar almaktan çekinen her ülke ağır bedeller ödüyor. Biz de bu konuda radikal olmalıyız." diyerek açıklayan İmamoğlu'nun sözlerinin dışında oturduğu oda da dikkat çekti. İmamoğlu dışında tüm Büyükşehir Belediye başkanlarının bulundukları odaların oldukça sadece ve gösterişsiz olması göze çarparken İmamoğlu'nun ise şatafatlı ve şık odayı tercih etmesi dikkat çekti.

TRABZON’DAKİ SAĞLIK ÇALIŞANLARI BELEDİYEYE NİÇİN SİTEM ETTİ?

Trabzon’daki sağlık çalışanları bir süre önce hükümet tarafından kendilerini sunulan belediyelerin otopark hizmetinden ücretsiz faydalanamadıklarını söyleyip, sitem ettiler… AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmış ve “Koronavirüs ile mücadele kapsamında canla başla çalışan ve haklarını ödeyemeyeceğimiz sağlık personeline belediyelerimize ait otoparklarımız ile toplu taşıma araçlarında ulaşım ücretsiz olacak.” açıklamalarında bulunmuştu. Trabzon’daki sağlık çalışanları belediyelerin ücretsiz otopark hizmetinden yararlanamadıklarını belirtip, sitem etti. Sağlık çalışanları, belediyenin otopark alanlarına araçlarını ücretsiz park etmek istediklerinde işletmecilerinin bu konuyla ilgili kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini belirterek, bu hizmeti geri çevirdiklerini söyledi. Sağlıkçılar, ‘Özhaseki herhalde Kayseri’yi kastetmişti’ yorumunu yaptı.

TRABZONLU ESNAFTAN “EVDA KAL” SLOGANINA “EVDE KALIRSAM AÇ KALIRIM” CEVABI

Facebook sayfasından hükümetin Koronavirüs’e karşı aldığı önlemleri eleştiren Trabzonlu esnaf Hasan Yazıcı, “Evde kalırsam, aç kalırım. Devlet nerede” dedi

Trabzonlu esnaf Hasan Yazıcı, Koronavirüs’e karşı alınan önlemlere sosyal medya hesabından yayımladığı video ile tepki gösterdi. Trabzonlu esnaf Hasan Yazıcı, binlerce beğeni alan sosyal medyadan paylaştığı videosunda şunları söyledi: “Ben evde kalamıyorum. Dükkanımı açmak zorunda kaldım. Hükümetin açıklamış olduğu destek paketi tamamıyla patlak bir balon. Hatta uçan bir balon, uçuyor, gidiyor. Çünkü yok gerçekliği. Halk Bankası'nın esnafa 25 bin TL koşulsuz kredi vereceğini, 25 bin TL de ticari kart vereceğini bangır bangır bağırdılar. Yalan. Öyle bir şey yok. Halk Bankası'nın istediği evrakları okusanız. Türkiye'de şu anda öyle bir esnafın olma şansı yok zaten. Bir abim ne güzel yazmış. O şartlarda olan bir esnaf zaten Maliye Bakanlığı'nda müsteşar olur. Aynen öyle. Belki 18 sene önce vardı ama şu an yok. Neyin paketini açıklamışsınız. Esnafı, vatandaşı koruyan bir şey yok. Çıkmış ‘elektriğe zam yok' diyorlar. Ya bu millet elektrik kullanamayacak. Allah aşkına tacizcileri, tecavüzcüleri, o şerefsizleri düşündüğünüz kadar milleti düşünün. Milleti eve tıktınız, evde aç duruyor aç. Dua edin. Ya her gün dua ediyorum. Ama ne oluyor. Bakın devlet yetkilileri. Adam gibi ‘Biz bir şey yapamıyoruz, para yok' deyin anlayalım. Onu da anlayamıyoruz ya. Kanal İstanbul ihalesi yapıyor. Biz evden çıkamıyoruz. İhaleye gelen evinde oturmuyor mu? Ülke elden gitmeden millete yardım edin. Varak desenli odalarda oturmaktan azıcık çıkın. Esnafın, vatandaşın halini görün. İnsanlığa bir hizmet etmiş olun 19 yıllık iktidarınız doğrultusunda.”

Trabzonlu esnaftan sonra bir TIR şoförünün şu feryadı yayıldı sosyal medyada: “Evde kal Türkiye. Nasıl kalalım baba Emekli, memur, zengin değilim. İşçiyim. TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriğimi, suyumu, kiramı ödeyemem. Bunları ödememek ölmekten beter zaten. Ha senin lafınla evde kalarak açlıktan ölmüşüz ya da virüsten. Ama beni bu virüs öldürmez, senin düzenin öldürür.”

29 Mar 2020 - 11:16 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.