29 EYLÜL 2020 NABIZLARI

TÜRKİYE’Yİ SUÇLAYAN HDP’Lİ PAYLAN’A AZERBAYCAN-ERMENİ ÇATIŞMASI ÜZERİNDEN BEKAROĞLU NASIL DERS VERDİ? CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP...

TÜRKİYE’Yİ SUÇLAYAN HDP’Lİ PAYLAN’A AZERBAYCAN-ERMENİ ÇATIŞMASI ÜZERİNDEN BEKAROĞLU NASIL DERS VERDİ?

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, HDP’nin Ermeni Asıllı Milletvekili Garo Paylan’ın Azerbaycan- Ermenistan arasındaki gerilime yönelik kullandığı ve Türkiye’yi suçladığı sözlerine karşılık verdi. Paylan’ın Savaş’a hayır sözleriyle Türkiye’yi suçladığı, “Bugün başlayan Ermeni Azeri çatışması hakkında dünyada yalnızca Türkiye savaşa destek verdi. Tüm ülkeler ve uluslararası kuruluşlar ateşkes çağrısı yaparken, Saray ve medyası savaş çığırtkanlığı yapmaya devam ediyor. Savaş felakettir! Savaşa biz de dur diyelim!” sözlerine Bekaroğlu bir yazı kaleme aldı. Savaşa kendisinin de hayır dediğini dile getiren Bekaroğlu, “Savaşa hayır! Uluslararası baskı ve diplomasi yoluyla Ermenistan provokasyon ve saldırganlıktan vaz geçirilmeli, derhal işgal ettiği Azeri topraklarından çekilmelidir. Savaş zorunlu olmaktan çıkartılmalıdır. Zorunlu olmadıkça savaş cinayettir.” diyerek Ermenilerin suçlu olduğunu ve Azerbaycan topraklarını işgal ettiklerini HDP’li yakın dostuna hatırlattı.

ORTAHİSAR TOS MAHALLESİ, SUYUNUN PİS OLDUĞUNU SÖYLEYEN VATANDAŞ KİMLERİ SUÇLADI?

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Tos Mahallesi sakini Fehmi Özgür, mahallelerinde temiz suya hasret kaldıklarını ileri sürerek Büyükşehir ve TİSKİ’ye suçlama yaptı. TİSKİ Genel Müdürü Ali Tekataş’ın mahalleleri gezip vatandaşla görüştüğünü ancak değişen hiçbir durumun olmadığını belirten Özgür, “TİSKİ sitesine bakıyorum 40-50 tane üst düzey yönetici var. Mahalleye çalışma istiyorlar gelen 3-5 kişi. O koltuklarda oturanlar bize hizmet için yok mu? Çamurlu su içirtmeyi nasıl reva görüyorlar. Vallahi bezdim. Temiz suyu marketlerden alıyoruz.” dedi. Kadrosuyla övünen Başkan Murat Zorluoğlu, acaba bu şikayetleri duyuyor mu?

BARO BAŞKANI SUİÇMEZ’DEN ERMENİSTAN’A REST

Trabzon Barosu Başkanı Av. Sibel Suiçmez, Ermenistan’ın Azerbaycan’a yönelik saldırılarını esefle kınadı. Kardeş ülke Azerbaycan’ın yanında olduklarını kamuoyuna deklare eden Suiçmez, “Uluslararası hukuku ihlal ederek Azerbaycan topraklarını işgal eden Ermenistan’ın kardeş Azerbaycan topraklarına ve sivil halka yönelik saldırısını kınıyoruz. Şehitlerimize rahmet, yaralılarımıza şifa diliyoruz. İşgalci Ermenistan’ı haksız saldırılarına son vermesi ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından geri çekilmesi hususlarında uyarıyoruz. Trabzon Barosu olarak, uluslararası hukuka aykırı davranan Ermenistan’a karşı meşru müdafaa hakkını kullanan kardeş Azerbaycan’ın haklı mücadelesinde dayanışma ruhuyla yanında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiriyoruz.” açıklamalarında bulundu.

ZORLUOĞLU’NUN 1.5 YILI... GÜMRÜKÇÜOĞLU’NUN MEYDAN GÜZELLEŞTİRME PROJESİNDEN İBARET

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu gelen her yetkiliye meydandaki güzelleştirme projesini gösteriyor. 15-20 binayı göstererek kendine başarı notu verdirmek istiyor. Meydanın girişine koyduğu büfenin oluşturduğu siluetten habersiz!..

Bu büfe için meydan projesini yapan müellif acaba izin vermiş mi? Yoksa başkan dere yatağına yaptığı terminal gibi, “Benim izin almama gerek yok. Ben istersen yaparım.” modunda mı? Söylemek istediğimiz kısaca şu… Kuralları kendisine uygulamayan ve 1.5 yıllık süreçte şehrin karşı duruşuna rağmen dere yatağına yapmak istediği terminal projesini ihale edebilen Başkan, gelene gidene meydandaki eski başkan Gümrükçüoğlu’na ait güzelleştirme projesini gösteriyor. Hepsi bundan ibaret.

KEBİR VE TRABZON’UN MARKALARINA SAHİP ÇIKMAK

Geçtiğimiz hafta bazen olduğu gibi market alışverişine çıktık. Gittiğimiz Kiler mağazasında Kebir ürünleri yoktu. Şaşırdık. Yetkiliye Kebir ürünlerinin neden olmadığını sorduk. Önce “anlaşamadık” dedi. Ardından kendince bir şeyler söyledi. Yaptığımız alışverişi de bırakıp mağazadan ayrıldık. Bu şehrin insanı, bu bölgenin insanı, bu kentin ve bu bölgenin ürettiği ve kalite sorunu yaşanmayan ürüne sahip çıkmazsa büyüyemez ve gelişemez. Kebir büyürse Trabzon büyür. Kebir gibi markalar büyürse ve fazlalaşırsa Trabzon’un marka değeri artar. Marketten su alırken önce Trabzon suyuna bakınız. Trabzon kolonyasını özellikle arayınız. Şayet biz sahip çıkmazsak… Trabzon’daki mağazalar kaliteyi yakalamış ve marka olmuş Trabzon ürünlerini satmazlarsa ona tepki koymalıyız. En azından alışveriş yapmayarak. İnanmalı ve bilmeliyiz ki biz, değerlerimizle büyüğüz. Değerlerimizle büyürüz.

29 Eyl 2020 - 09:08 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

01

Bayburt lu Salih - termi̇nal akyazi stadyumu yanindaki̇ şehi̇r hastanesi̇ bölgesi̇ne taşinmali, şu anki̇ bulunduğu asayiş bataktliği olan bu bölgeden taşinmali ve trabzona yakişir bi̇r hal almali,

şehi̇r hastanesi̇de, şu anki̇ numune avni̇ aker, yikilan kapali spor salonu, orman müdürlüğü lojmani, ,tarim müdürlüğü laboratuvar bi̇nasi telekom bi̇nasini taki̇ben numneni̇n alt kismindan i̇ti̇baren, bu büyük komplekse yeni̇ şehi̇r hastanesi̇ yapilmali, fati̇h devlet hastanesi̇ de bu alan katilmali, büyük bi̇r aci̇l yapilmali, bkod farklari i̇le hesapladiğimiz zaman, otoparklar ve aşağiya doğru kod farki nedeni̇ i̇le 5-6 kat i̇ni̇lmeli̇elki̇ bi̇r vardi̇yede 20 doktor ve eki̇bi̇ veya daha fazlasi görevlendi̇ri̇lmeli̇,yani̇ ne kadar yetecek i̇se çünkü fati̇h devvlette bura i̇le bi̇rleşeceği̇ i̇çi̇n buna göre hesaplanlanmali

fati̇h devlet hastanesi̇de yeni̇ mi̇llet parki yapilmali

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Eylül 09:08