28 TEMMUZ 2021 NABIZLAR

VALİ İRADE KOYAMADI, ALBAYIN RAPORU YATIRIMI ENGELLEDİ Trabzon İhracatçılar Birliği AB fonlarında yararlanarak 25 milyon dolarlık 5 bin ton balık üre...

28 TEMMUZ 2021 NABIZLAR
28 TEMMUZ 2021 NABIZLAR
+4
Haber albümü için resme tıklayın

VALİ İRADE KOYAMADI, ALBAYIN RAPORU YATIRIMI ENGELLEDİ

Trabzon İhracatçılar Birliği AB fonlarında yararlanarak 25 milyon dolarlık 5 bin ton balık üretimi planladı. Küçük ÇED raporuyla tüm kurum ve kuruluşlardan onay alındı. Ancak bugüne kadar olmayan bir şey yapıldı. Deniz Komutanı Albay Mustafa Doğan, ÇED raporuna müdahil oldu. Raporu imzalamayarak Kuvvet Komutanlığına 320 sayfalık bir rapor göndermiş. Dolayısıyla Trabzon 250 milyon TL değerinde ki yatırımı Deniz Kuvvetlerinden gelecek sonucu bekliyor. Deniz Kuvvetleri acaba böyle bir yatırıma neden karşı çıkıyor? Sahil Güvenlik Komutanlığı aynı ÇED raporuna onay vermişken Deniz Komutanlığı hangi sakıncayı görüyor. En başında ifade ettik, tekrar ediyoruz. Burada bütün mesele bu olaya irade koyabilmekti. Bize göre Vali İsmail Ustaoğlu irade koyamadı. Dileriz bu yatırım iptal olmaz. Yoksa kentin ve bölgenin balıkçılıktaki umudu bir raporla yok olup gider. Şayet ortada stratejik bir mesele varsa kamuoyuna açıklama yapılsın. Yok, eğer endişeler üzerinden engelleme varsa buna da izin verilmesin. Bu önemli konuyu zaman zaman kamuoyu gündemine getirmeye devam edeceğiz.

İNCE’DEN İNCE BİR PROTESTO

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, dün Trabzon’da hem partililerle hem de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ülkedeki ekonomik tablo ile dış politikayı hedef tahtasına koyan Genel Başkan İnce, toplantıda beklenmedik bir protestoyu da ilk kez sahneledi. Kendisini basına bir rekortmen olarak takdim eden İnce, “Benim rekortmen olduğum konu var. Medya ambargosu. İktidar medyasında da yer bulamıyoruz, muhalefet medyasında da yer bulamıyoruz. Medyanın yüzde 90’ı iktidarın elinde. Yüzde 10’u muhalefetin. İktidarı eleştirirsen iktidar medyasında yer alamazsın. Muhalefet medyasında ise hiç alamazsın. Mesela Halk TV’ye hiç çıkamazsın. Bundan sonra ki açıklamamı medyaya ters dönerek yapacağım. İlk örneğini de burada göstermek istiyorum. Nasıl olur iyi olur mu? Burada yerel basını kast etmiyorum. Emekçileri kast etmiyorum. Patronlarınızı kast ediyorum. İktidar Basın İlan Kurumunu kullanıyor. Baskıyı kullanıyor, reklam ve ilanları kullanıyor. Bunları elinde tutuyor. Bir yanda yandaş medya, bir yanda candaş medya, bir yanda fondaş medya. Bizim iktidarımda inşallah özgür, tarafsız, adil, yandaş, candan, fondaş olmayan bir basının önünü açacağız.” ifadelerini kullandı. Sıra dışı protestosunun ardından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan İnce, Trabzon tarih, turizm, inanç, spor vb. alanlarda ön plana çıkan bir kent olmasına rağmen sadece limanın demir yoluyla bağlanmasını temel alan vizyonu ile beklentinin altında bir profil çizdi. İnsanların neden Memleket Partisi’ni tercih etmesi gerektiğine dair soru üzerineyse, “Biz kavga dilini seçmiyoruz. Salıdan salıya kavga eden iktidar muhalefet yapısında değiliz.” dedi ancak açıklamalarında iktidar ve muhalefetle hesaplaşan bir dil kullanarak “Acaba mı?” dedirtti.

TRABZONLU BUSENAZ SÜRMENELİ TARİHE ADINI YAZDIRDI

Olimpiyatlarda 69 kiloda ringe çıkan Trabzonlu sporcumuz Busenaz Sürmeneli, Polonyalı rakibini mağlup ederek çeyrek finale çıktı. Busenaz olimpiyatlarda ringe çıkarak galibiyet alan ilk Türk kadın boksör oldu. Maçın ardından açıklama yapan Sürmeneli, “İyi başladık, iyi bitirmeyi planlıyoruz. Türk halkına da sabah kalkıp beni izledikleri için teşekkür ederim. Bize dua eden eller hiç inmesin. Ben burada Türk halkına İstiklal Marşımızı dinletmek istiyorum.” ifadelerini kullanırken, tebriklerde ardı ardına geldi. AK Parti Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Trabzon'umuzun gururu, Trabzonspor'umuzun sporcusu, milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, Tokyo2020 Olimpiyatları'nda çeyrek finale yükselerek, Olimpiyat Oyunları tarihinde maç kazanan ilk kadın boksörümüz oldu. Tebrikler Busenaz, tüm kalbimizle yanındayız.” paylaşımında bulundu. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs de, “2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda çeyrek finale yükselen Milli Sporcumuz, evladımız Busenaz Sürmneli’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” diye konuştu. Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu da eski öğrencisinin elde ettiği tarihi başarıdan duyduğu memnuniyeti paylaştı. Aşıkkutlu, “Spor Bilimleri Fakültesi mezunumuz Busenaz Sürmeneli, Olimpiyatlarda tarih yazıyor! Ne kadar gurur duysak az… Gönülden kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.” açıklamalarında bulundu.

HASAN KARAL’A DEVA PARTİSİNDE YENİ GÖREV

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’nde, Genel Başkan Ali Babacan başkanlığında yapılan toplantı ile Genel Merkez Başkanlık Kurulu’nda göreve gelen yeni isimler belli oldu. GMYK'de partinin beş genel başkan yardımcılığına yeni isimlerin görevlendirilmesine karar verildi. Aralarında Hasan Karal’ın da bulunduğu isimler ve yeni görevleri ise söyle: Sivil Toplumla İlişkiler Başkanı Hasan Karal, Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Başkanı Yasemin Bilgel, Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Emin Ekmen ve Yerel Yönetimler ve Şehircilik Politikaları Başkanı Candan Karlıtekin.

BİZİM MAHALLENİN CEYLANLARI VEYA FİLENİN SULTANLARI

Trabzon’un kanaat önderlerinden emekli eğitimci Mustafa Çolak İhsan Şenoçak hocanın yaptığı eleştirilere destek vererek bir değerlendirmede bulundu. Çolak, yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi

“Az gittik uz gittik. Dere tepe düz gittik. Sonun da muradımıza eriştik. Yıl 1932 Belçika’da yapılan Dünya güzellik yarışmasında Keriman Halis 1. seçilir. Artık çağ atlamaya başlamışızdır. Yıllar geçer başörtüsü yasağı kaldırılmıştır. Başörtülü polislerimiz görev başındadır. Gece yarıları kavşaklarda trafiği yönlendirmektedirler. Erkek polis arkadaşlarıyla toplumsal olaylarda ön saflarda yer almaktadırlar. Çocukları akıllı doğuyor. Evde yalnız başına yaşayabilmektedirler veya doğurmuyorlar. Doğurma işini Afganlılar yerine getiriyor. Varsın açılsınlar saçılsınlar Japonya da olimpiyatlarda Dünya 1’incisi Çin’i yeniyorlar. İhsan Hoca konuşuyor. Helalden, haramdan tesettürden bahsediyor. Kemalist laikler de “İrticacılar!” diye saldırıyorlar. “Vay gericiler!” diye bağırıyorlar. “Sizin çağdaşlıktan hiç haberiniz yok mu!” diyorlar. Bizim de yalayan yalakalar çağdaşlığa özenenler, “Bunda ne var! İşte spor, işte görev... Pantolon giyinmiş veya maç kıyafetiyle huzura çıkmış da ne olmuş?” diyorlar. Artık başörtülü uçak pilotumuz var. Erkek pilot arkadaşıyla saatlerce uçabiliyor. Ne mutlu bize. Bütün bunlara 100 yıl önce Çanakkale’ye gelip de geri dönenlerin torunları kıs kıs gülüyor. Hani rahmetli Begoviç demişti ya: “Savaşı düşmana yenilmek kaybettirmez savaş sonrası düşmanın kültürel değerlerini kabul etmek kaybettirir.” Kaybediyoruz evet kaybediyoruz.”

ESKİ MİT BİNALARI YIKILIP OTOPARK YAPILDI

Meydan bölgesinde İskenderpaşa Mahallesi’nde dört katlı eski MİT binaları vardı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü buraları devir alıp perişanlıktan kurtulmak için çok uğraştı. Dahası vatandaş sosyal hizmetlere ulaşmak için Kaymaklı Mahallesi’ne gitmek zorundaydı. Bakanlıktan parası bile geldi. Ancak ne gariptir ki dört katlı binayı yıktılar. Otopark yaptılar ve Emniyet Müdürlüğü sandığına gelir sağladılar. Buradan Valimiz İsmail Ustaoğlu’na sormak istiyoruz. Gerçekten doğru olanı mı yaptınız?

28 Tem 2021 - 09:04 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.