27 Şubat 2019 Çarşamba Nabızlar

BAKAN SOYLU’NUN STK PROGRAMI VE AVRASYA ÜNİVERSİTESİ İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon ziyaretinde STK ve basınla bir araya geldiği programd...

BAKAN SOYLU’NUN STK PROGRAMI VE AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon ziyaretinde STK ve basınla bir araya geldiği programda Avrasya Üniversitesinin temsilcisi yoktu. Avrasya üniversitesi gibi bu kentin bir marka değerinin gerçekten davet edilip edilmediğini merak ettik. Avrasya Üniversite Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız’a neden çağrılmadığını sorduk. Yıldız “Ben de merak ediyorum. Ama niçin davet edilmediğimi merak ediyorum” dedi. Bunun üzerine AK Parti Yönetim Kurulundan bir dostumuzu arayarak merakımızı gidermek istedik.“Rektör beyi aradık ama ulaşamadık” dedi. Bu cevap kesinlikle yetersizdi. Bu cevap Avrasya Üniversitesini önemsiz görmekti. Bu cevap bir anlamda o programı yeterince önemsememekti. Zira herkes bilir ki özel üniversitelerde temsil yetkisi mütevelli heyet başkanlarına aittir. Hele hele Rektöre ulaşamamışken...

Programda Bakan Soylu “Trabzon’un ikinci üniversitesi” ifadesiyle Trabzon üniversitesine ilişkin görüşlerini dile getirdi. Biz inanıyoruz ki kastedilen ikinci devlet üniversitesidir. Zira Trabzon Üniversitesi Trabzon’un üçüncü üniversitesidir. Biz inanıyoruz ki varlığıyla gurur duyduğumuz Avrasya Üniversitesine artık hak ettiği kıymeti göstereceğiz.

***

HOCALI KATLİAMI İLE İLGİLİ MESAJ YAYIMLAYAN CORA, NEYİN ASLA UNUTULMAMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan Hocalı katliamının 27. Yıldönümünde anlamlı mesaj. Bundan tam 27 yıl önce Azerbaycan’da Hocalı katliamı yaşandı. Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen katliamda, 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Azerbaycan’da yaşan insanlık dramı Türkiye’de ve dünyanın dört bir yanında unutulmadı. Unutmayan isimlerden biride “Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın” diyen Milletvekili Cora oldu. Cora “Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır. Acımız hala taze! Öfkemiz hep ilk günkü gibi! Hocalı Katliamını unutmadık, unutmayacağız” ifadelerine yer verdi.

***

ARSİN’E ÇÖP DÖKÜLÜYOR” HABERİMİZ ÜZERİNE...

“Arsin’de denize çöp dökülüyor” başlıklı haberimizi geçtiğimiz günlerde 19 Şubat Salı günü manşetimize taşımıştık. Belediye şantiyesinin hemen yanına konan bariyerlerin şantiye arabalarının geçişi kolaylaşsın diye plastiğe çevrildiği; Arsin Belediyesi’nin çöpleri önce yürüyüş yolundan denize döktüğü sonra da üzerini toprakla örttüğü iddialarını görüntüleri ile paylaşmış konuyla ilgili de TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen’den açıklama almıştık. Haberimizin içeriğinde kesinlikle görüntüleri Özmen’in paylaştığını ya da fotoğrafları onun attığına dair hiçbir ifade belirtilmemiştir. Haber merkezimize düşen görüntüler üzerine bu haber yapılmış Sayın Özmen’in de görüşlerine başvurulmuştur. Arsin’e dökülen çöp daha sonra gazetemiz günebakış’ın başyazısına taşınmıştı. Sehven yapılan bir hata ile görüntüleri Sayın Özmen’in paylaştığı ifadelerine yer verilmiştir. Görüntüler haber merkezime düşmüş, sadece konuyla ilgili Sayın Özmen’i ifadelerine yer verilmiştir. Zaten daha sonra yapılan incelemelerde de oraya çöp döküldüğü ve üzerinin toprakla kapatıldığı bilgisi teyit edilmiştir. Görüntülerin eski olması hiçbir şeyi değiştirmemektedir. Çünkü Arsin’de dolguya yasal olarak izin yoktur.

***

ZORLU HOTEL... TRABZON’UN HER SOSYAL FAALİYETİNİN ODAĞINDAKİ MÜYESSESİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hamilik yaptığı iyilik gecelerinin ikisi de Zorlu Hotel’de yapıldı. Trabzon Zorlu Grand bu bağlamda Trabzon’daki sosyal faaliyetlerin her zaman yanında oldu. Bir işletme için bu çok önemli bir olguydu. Her işletme bunu kaldırmaz. Hele hele gelirinin Trabzon dışına gittiği işletmeler hakeza...Zorlu Hotel Trabzon’dur. Trabzon Zorlu Hotel’dir. Sahibinin Trabzon sevgisi ve sevdası herkesçe bilinmektedir. Bu nedenle Zorlu Hotel Trabzonb’un her türlü sosyal faaliyetin içindedir. Bütün bunların yanı sıra işletme müdürü Sayın Ali Şahin elbette önemli bir değerdir. Kentin geleceği ve kent insanlarının mutluluğu için başında bulunduğu işletmeyi “önce Trabzon” anlayışı ile yönetmektedir.

27 Şub 2019 - 11:11 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.