25 Aralık 2019 Çarşamba Nabızlar

CHP’Lİ BEKAROĞLU’NA NE OLDU? Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Rizeli Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu bir süredir ortalarda gözükmüyor....

CHP’Lİ BEKAROĞLU’NA NE OLDU?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Rizeli Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu bir süredir ortalarda gözükmüyor. Partisinin en sivri isimlerinden biri olan Bekaroğlu, hemen hemen her toplumsal olayda bir görüş belirtmesiyle oldukça ilgi odağı. Sosyal medyada oldukça büyük bir kitlesi olan Bekaroğlu, sosyal medyayı en iyi kullanan siyasilerin başında geliyor. Ancak buna rağmen Bekaroğlu’ndan 16 gündür ne ses var ne soluk. Hiçbir yerde açıklaması yok hatta o çok aktif olduğu sosyal medya hesaplarının yerinde bile yeller esiyor. Son olarak 8 Aralık’ta bir açıklama yaptığı görülen Bekaroğlu’nun açıklamaları bıçak gibi kesildi. Bekaroğlu’nun partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ndan paylaşımlarına dikkat etmesi yönünde uyarı aldığı ve Bekaroğlu’nda tepki olarak hiçbir açıklamada bulunmadığı iddia ediliyor. Bekaroğlu’nu sorduğumuz CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise Bekaroğlu’nun sessizliğini TBMM’deki plan ve bütçe komisyonuna bağladı.

***

MİLLETVEKİLİ CORA VE BAŞKAN GÜRSOY ARSİN İLÇESİNDEKİ YANGIN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora, dün Arsin ilçesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy ile yangın söndürme çalışmalarını yerinde inceledi. Arsin’in Fındıklı ve Güneyce Mahallelerinde çıkan yangın sonrası Başkan Gürsoy ve Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir'den söndürme çalışmaları hakkında bilgi alan Milletvekili Cora, “İlimiz ve çevre illerden gelen ilgili birimlere bağlı ekipler dün geceden beri yangını söndürmek için yoğun bir çalışma yürütmektedir. Yangın kontrol altına alınsa da aşırı rüzgâr nedeniyle zorluklar yaşanmaktadır. Tedbirli ve dikkatli bir çalışma yürütülmektedir. Yangının yaşam alanlarına sıçramaması için gerekli önlemler alınmıştır.” dedi. Öte yandan dün akşam saatlerinde açıklama yapan Başkan Gürsoy, ilçedeki yangına müdahalenin çok yönlü bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

***

UZUNGÖL PLATFORMU NEDEN RAHATSIZ OLDU

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Uzungöl’deki yıkımlarla ilgili dün bir basın açıklaması yaptı. Uzungöl Platformu, açıklamanın ardından Milletvekili Kaya’yı Uzungöl’e davet etti. Ankara’da olduğunu belirten Milletvekili Kaya, “Sizlere karşı yapılan ve zulme dönüşen yıkımlarla ilgili basın açıklaması yaptım. Konuyu takip ediyorum. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabi Varlıklar Genel Müdürü ve daire başkanı ile görüşme talebinde bulundum. Cevap bekliyorum.” dedi. Ayriyeten Kaya, Cuma günü Uzungöl’de olacağını açıkladı. Öte yandan CHP Trabzon İl Başkanı ve bir grup partili dün Uzungöl’ü ziyaret etti. Başkan Uzun, platform üyeleriyle bir araya geldi. Sadece muhalefet milletvekillerine seslenen bazı platform üyeleri ile diğer üyeler arasında anlaşmazlık çıktı. Platform üyelerinden bazı kişiler sadece muhalefetin değil, iktidarın da milletvekillerine seslenilmesi gerektiğini konunun bir partinin meselesi değil, Trabzon’un meselesi olduğunu söyledi.

***

O GÜZERGÂHTAKİ İNŞAAT ÇALIŞANLARI NASIL BELEDİYE GİBİ HAREKET ETTİ?

Boztepe-Çukurçayır güzergâhının içinden çıkılmaz trafiği inşaat çalışmaları yüzünden büsbütün arap saçına döndü. Bir taraftan Gözaçan Camii’nin karşısında yapılan yıkım çalışmaları diğer yandan 100 metre aşağısında yapılan yeni bina dün akşam saatlerinde Boztepe-Çukurçayır güzergâhını felç etti. Belediyenin yıkım çalışmalarının dışında, yolun hemen üzerinde yapılan yeni bina inşaatı, güzergâhı kullanılan araç sürecilerini adeta çilden çıkardı. 2 beton mikseri inşaat alanına gidip, gelirken tek şeritli olan trafiği büsbütün kilitledi. İşin ilginç tarafı ise bina inşaatında çalışan görevlilerin belediye çalışanı gibi hareket etmesi oldu. Kendi kafalarına göre yolu kapatan inşaat çalışanları, yine kendi kafalarına göre araç sürücülerini başka bir yola yönlendirdi. Bu olaya şahit olan dolmuş yolcuları ise “belediye gibi hareket ediyorlar” diyerek, yaşanan duruma tepki gösterdi.

***

SÖĞÜTLÜ VE YILDIZLI MAHALLE SAKİNLERİNİN ULAŞIM İSYANI

Söğütlü ve Yıldızlı mahallelerinde yaşayan vatandaşlar bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesinden Kaşüstü Numune Hastanesine kadar giden otobüs istediler. 800’ü aşkın dilekçeyle 4 ay önce belediyeye başvuran vatandaşlar “Yomra yönüne direkt hat oluşturmamız mümkün değildir. Ancak araç sayılarımızı artırmamız halinde gerekli düzenlemeler yapılacaktır.” cevabını aldı. Dün gazetemizi ziyaret eden vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesinin yeni araçlar aldığını ve artık sözünde durması gerektiğini söyledi. Söğütlü ve Yıldızlı bölgesinden dolmuşa ya da otobüse binmenin imkansız olduğunu kaydeden vatandaşlar, “Trabzon, 6 yıldır Büyükşehir oldu. Ancak Büyükşehir Belediye Başkanları Büyükşehir’i yönetir gibi davranmıyor. Söğütlü ve Yıldızlı bölgesinden insanlar saatlerce dolmuş bekliyor. Akçaabat’tan dolu gelen dolmuşlar ve otobüsler, ne yazık ki yolcuları almadan geçiyor. Son yaşanan trafik kazasından sonra ayakta yolculuk yasaklandı. Peki bu çözüm mü? Otobüslerde serbest dolmuşlarda yasak. Otobüslerde de insanlar üst üste yolculuk yapıyor. Büyükşehir Belediyesi yalnız Ortahisar ilçesine hizmet değildir.

İkinci husus olarak Akçaabat, Söğütlü ve Yıldızlı bölgesindeki insanlar Kaşüstü Devlet Hastanesine ulaşmakta ciddi sıkıntı çekiyorlar. Bazen, 3 araç değiştiriyorlar. Büyükşehir artık bu konuyu gündemine almalı ve sorunu çözmelidir.

25 Ara 2019 - 10:40 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.

02

Fatih - o zaman bekaroğlu idölü olan (ve bir dönem o isimde de trabzonda dergi çıkaran) "gelecek" partisine geçebilir.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Aralık 10:40
01

fikret ÇOLAKOĞLU - büyükşehir belediyesi,söğütlü-yıldızlı hattına mutlaka takviye yapması,,dolmuşlarında söğütlü-yıldızlı hattına takviye dolmuş tahsis etmesi kaçınılmazdır.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Aralık 10:40