22 EYLÜL 2020 NABIZLARI

KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÇUVALCI, HANGİ YENİLİKLE FARK YARATACAK? Geçtiğimiz günlerde KTÜ Kampüsünde akademisyenlerin beslediği sokak köpeğinin cinsel o...

KTÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ÇUVALCI, HANGİ YENİLİKLE FARK YARATACAK?

Geçtiğimiz günlerde KTÜ Kampüsünde akademisyenlerin beslediği sokak köpeğinin cinsel organından 12 santimetrelik el fenerinin çıkmasının ardından yaşanan gelişmeler akademisyenleri harekete geçirdi. Gelişmenin ardından soluğu KTÜ’nün yeni rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’nın yanında alan akademisyenlere fakültelere kulübe sözü veren Çuvalcı’ya hayvanseverlerden teşekkür geldi. TRAHAYKO Başkanı Lütfiye Tüzün Kurban, Rektör Çuvalcı’ya anlayışından ve canlı sevgisinden dolayı teşekkür ederken, kulübelerle ilgili çalışmaların kısa sürede yapılacağını müjdeledi.

GELECEK PARTİSİ İL BAŞKANI VELİOĞLU, BBP’Lİ DESTİCİ’Yİ HANGİ KONUDA YANCILIKLA NİTELENDİRDİ?

Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, üyesi olduğu TÜRMOB hakkındaki açıklamalarından ötürü Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'yi eleştirirdi. Destici’yi AK Partinin yancısı olmakla nitelendiren Velioğlu, “ Büyük Birlik Partisi Genel başkanı Mustafa Destici'nin Meslek örgütümüz TÜRMOB hakkında ki haddini aşan sözlerine, TÜRMOB Başkanımız Emre Kartaloğlu tarafından ivedilikle cevap verilmelidir. İktidar Partisi ve yancılarının, Meslek örgütlerini ve STK’ları ötekileştiren bu tavırları, Demokratik Toplum idealinden ne kadar uzak olduklarının açık göstergesidir...” dedi.

ÇOCUKLARIN İHTİYACI TOP MU SAYIN BAŞKAN?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi Twitter hesabından “Çocuklar evde sıkıldığınızı, okulu özlediğinizi biliyorum. Buradan söz olsun, okula döndüğümüz ilk günün ilk teneffüsünü, o güne özel olarak 40 dakika yapacağız” açıklamasında bulunmasının ardından, birçok kurum ve kişi Bakan Selçuk’un bu ifadelerine kayıtsız kalamayarak destek oldu. Trabzon Büyükşehir Belediyesi de ilk teneffüs için 81 ilde 81 okula futbol topu sözü verdi. Sosyal medya hesabı üzerinden futbol toplarının hazırlanarak yola çıkacağını duyuran Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Toplarımız okullara gönderilmek üzere yola çıkıyor. İyi olan kazansın çocuklar” paylaşımında bulundu. Başkan Zorluoğlu’nun bu paylaşımı kısa süre içerisinde tepkileri de beraberinde getirdi. 2020 Yılı eğitim- öğretim döneminde kovid-19 salgın düzenlemelerine ilişkin alınan kararlar doğrultusunda, uzaktan eğitime devam eden öğrencilerin yaşadığı internet ve bilgisayar sıkıntıları varken Başkan Zorluoğlu’nun futbol topu sözü vermesi sosyal medya kullanıcıları tarafından ‘absürt’ olarak yorumlandı.

TRABZON’DA DOLMUŞ ARAÇLARI PANDEMİ KURALLARINA UYMUYOR

Trabzon’da Kovid-19 vakaları artışını sürdürürken pandemi kurallarının uygulanmaması vatandaşları tedirgin ediyor. Trabzon’da dolmuş araçlarının hali ise içler acısı. Ne şoför uyarıyor ne vatandaş uyuyor. Şoförle birlikte toplamda 11 kişi olması gereken kişi sayısı 13-14’e yükseliyor. Şoförler dolmuşta oturacak yer olmadığı halde ayakta yolcu alarak hem ayakta yolcu alma yasağını hem de pandemi kurallarını çiğnemiş oluyor. Dün sabah da her zamanki benzer durumlar yaşandı. Bahçecik Mahallesinde sabah dolmuş sefer sayısını artırmayıp yolcular dakikalarca yolda bekliyor. İlk fırsatta gelen dolmuşa binen vatandaşlar ayakta gitmeye mecbur kalıyor. Dolmuşta vatandaşlar şoföre tepki gösterse de nafile! Bu duruma Trabzon Şoförler Odası bir çözüm bulmalı. Vatandaş hem dolmuş hem de pandemi mağduriyeti yaşıyor. Şoförler Odası tavır alamıyorsa emniyet mutlaka denetlemeli.

AKÇAABATLI VATANDAŞ, İLÇE BELEDİYESİNİN HANGİ UYGULAMASINDAN YAKINDI?

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan temizlik çalışmaları devam ederken vatandaşlar da çalışmaların yalnızca Akçaabat merkezde yapılmasından yakındı. Akçaabat’ın Söğütlü Mahallesi’nde yaşayan Ömer Furtun, Akçaabat Belediyesinin yalnızca ilçe merkezinde temizlik çalışması yaptığını ileri sürerek eleştiride bulundu. Furtun, “Bu temizlik sadece Akçaabat merkezde yapılıyor Söğütlü hilâl sok Ekmek Sepetim şarküteri önü çöp konteynerleri çok pis kokuyor ilgilenirseniz sevinirim bu dördüncü yazışım korona sadece Akçaabat merkezde değil.” diye yakındı. Akçaabat Belediyesi de, “Koronavirüs’e karşı çok yönlü mücadelemiz devam ediyor. İlçemiz genelinde, Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, detaylı temizlik, yıkama ve dezenfekte çalışmalarına devam ediyor.” açıklamasında bulunmuştu.

İYİ PARTİ KONGRESİNE TRABZON DAMGASI VURULDU. KİM KAÇ OY ALDI?

İYİ Parti 2. Olağan Kurultayı’nda 187 kişinin yarıştığı Genel İdare Kurulu (GİK) seçimlerinde 1131 oyla Erdal Sarızeybek en çok oyu alan isim olurken, İYİ Parti Teşkilat Başkanı ve Ankara Milletvekili Trabzonlu Koray Aydın 965 oyla 6. sırada, İYİ Parti Sözcüsü Trabzonlu Yavuz Ağıralioğlu 892 oyla 11. sırada yer aldı. Trabzonlu siyasetçi Şükrü Kuleyin ise 651 oyla 44. sırada yer alarak yeniden GİK'e seçildi. GİK Üyesi adaylığını açıklayan isimlerden biri de Trabzon’un sevilen siyasetçisi Yavuz Aydın’dı. GİK Asil Üyeliğine 592 oy alarak girmeyi hak kazanan Yavuz Aydın kadın kotası uygulaması nedeniyle yedek birinci sırada yer bulabildi. Yine bir başka Trabzonlu isim Hayrettin Nuhoğlu da 491 oy alarak 12. sıradan yedek üye oldu.

22 Eyl 2020 - 09:29 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.