21 EYLÜL 2021 NABIZLAR

TRABZON’DA TÜBİTAK’TA İKİNCİ OLAN EBRAR KENDİ YAZDIĞI KİTABI BAKANA HEDİYE ETTİ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Trabzon’daydı. Bir diz...

21 EYLÜL 2021 NABIZLAR
21 EYLÜL 2021 NABIZLAR
+5
Haber albümü için resme tıklayın

TRABZON’DA TÜBİTAK’TA İKİNCİ OLAN EBRAR KENDİ YAZDIĞI KİTABI BAKANA HEDİYE ETTİ

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Trabzon’daydı. Bir dizi programa katılan Varank öncelikle KTÜ AKM’de 15. Tübitak Ortaokul Öğrencileri Projeleri Final Yarışması’nda ödül alan öğrencilere plaket takdim etti. Trabzon’dan da Türkçe alanında ikinci olan Ebrar Yılmaz bakanın elinden plaketini aldı. Daha sonra 12 yaşındaki Ebrar Yılmaz, kendi yazmış olduğu bir kitabı Bakana hediye etti.

Ardından Akçaabat Şinik’te 12 fabrika açılışı gerçekleştiren Bakan bu programın ardından Ayasofya’daki Kuyumcu Tasarım Merkezi’nin açılışını yaptı. Bakan Varank, "Kuyumculuk tasarım merkezimiz Trabzon'da kuyumculuk el işçiliğini daha ileriye taşımak üzere gerçekleştirdiğimiz bir proje. Küçük gibi gözükse de işlevsel olarak değerli. İnşallah önümüzdeki dönemde Trabzon'a kuyumculuk anlamında değer katacaktır" dedi. Konuşmanın ardından protokol tarafından kurdele kesimi gerçekleştirdi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasını ziyaret eden Varank, burada basının yalnızca fotoğraf almasına izin vererek AK Partili teşkilat mensuplarıyla basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

BAKAN’DAN FARABİ ÇIKIŞI ‘HASTANENİN BORCU 100 MİLYON’

Bakan Hamamizade’deki programa katılmak üzere binadan ayrıldı. Bu sırada Bakanı gören vatandaşlar bazı şikâyetlerini dile getirdi. Bir vatandaş “Vatandaş devlet hastanesinde bir akşam yatıyor 20 lira, ultrason, tomografi çekiyor 50 lira, sadece rutin tahliller ücretsiz. Devlet bunun önlemini almıyor mu? Sizin haberiniz yok sanırım. Size iletilmiyor mu?” diyerek Bakana dert yandı.

Bakan, o vatandaşa “Farabi Hastanesinin ne kadar borcu var biliyor musunuz? 100 milyon borcu var. 20 lira dediğin rakam çok ciddi rakam değil. Ben şuan ne fiyatlar alıyorlar bilmiyorum.” şeklinde yanıt verdi. İl Başkanı Sezgin Mumcu ise, döner sermayeden hocaların aldığı katkı payını hatırlattı.

BAKAN VARANKKADIN MUHABİRİN SES KAYDINI KAPATTI

Bakan Varank, Hamamizade’ye geçmeden ben de muhabir refleksiyle son zamanlarda şehrin gündemi Yatırım Adası’nın 2022 yılı yatırım programına alınıp alınmayacağını sordum. Sorudan önce ses kaydını hazır tutmuş bakana bu şekilde yaklaşmıştım. Ancak Bakan kendisi ses kaydına müdahil ederek, korsan yakıştırması yaptı. Ortamdaki sesten ne olup bittiğini anlayamadan Bakan Varank tekrar gazetemiz imtiyaz sahibi ve başyazarını kastederek “kendisi gelemedi muhabirini mi gönderdi?” şeklinde tepki verdi. Ben ise ilk kez bir bakanın tepkisiyle karşılaşmaktan ne diyeceğimi bilemedim. O sırada yanlarında bulunan tek kadın muhabir olarak tamamen şehrin gündemine ilişkin sorduğum sorunun karşılığını bu şekilde almaktan hicab ettim. Daha önce kendisini eleştirdiğimiz Başkan Murat Zorluoğlu bile bu şekilde bir tavır ve söylem içerisinde bulunmamış ‘günebakışın sorularını yanıtlamıyorum’ demiş ve geçmiştir. Ancak Bakan Varank görevimi yaparken sanki kendisini sabote etmek istercesine soru sorduğum konumuna düşürdü bizi. Halbuki şehrin en önemli projesi olan Yatırım Adasını sormuştu. İmtiyaz sahibimiz bu sorudan kesinlikle haberi olmamış,bize hiçbir telkinde bulunmamıştı. Tamamen gazetecilik refleksiyle sorulan bir soruydu. Şehrimizde böyle bir nezaketsizlik beklemiyorduk!

REKTÖR ÇUVALÇI, GENÇLERE KİMİ ÖRNEK ALMALARINI İSTEDİ

Karadeniz Teknik Üniversitesinin 59. Akademik yılı açılışı Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde dün gerçekleştirilen törenle açıldı. KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı törende bir konuşma yaparak gençlere seslendi ve onlardan ‘Bayraktar’ kardeşleri örnek almalarını istedi. Çuvalcı, “Sevgili gençler, sizleri ülkemizin geleceğini aydınlatan ülkemizin başlattığı milli ve yerli teknoloji hamlesinde ülkemizin değişik sektörleri ve konumlarında görev yapacak birer kişi olarak görmek en büyük arzumuzdur. Kendinize rol model olarak İHA, SİHA ve TİHA’ların mimarı Selçuk ve Haluk Bayraktar kardeşleri alabilirsiniz. 20 yıl önce maket uçak yaparak başlatmış oldukları insansız hava aracı serüveni, bugün dünya çapında övgülere ve siparişlere konu olarak, imkân sağlandığında Türk gençliğinin gücünü ve kabiliyetini anlatan güzel bir başarı hikâyesidir” dedi. Çuvalcı, pazartesi günü vefat eden SİHA’ların öncü ismi Bayraktar kardeşlerin babası Özdemir Bayraktar’ı da anmayı ihmal etmedi.

CHP’Lİ OYMAN, AK PARTİ ORTAHİSAR’I ELEŞTİRDİ

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, AK Parti Ortahisar teşkilatının önceki gün tüm basın organlarına geçtiği ‘Bizim işimiz hizmet’ başlıklı haberini eleştiren bir yorum getirdi. Oyman, bu zamana kadar vaat edilen 128 projenin yalnızca 13-14 tanesinin gerçekleştiğini iddia etti. Oyman, “Geçtiğimiz gün Ortahisar Belediyesi’nin bir kalıpta sıkıştığını, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde verilen toplam 128 vaatten 13-14 projenin tamamlandığını dile getirmiştim. Bugün herhalde üzerine denk düşen “bizim işimiz hizmet” başlıklı Ak Parti Ortahisar’dan gelen açıklamada görüyorum ki projeleri sıralayarak beni teyit etmişler. Demek ki boşa konuşmuyoruz. Hizmet dedikleri 8. yılı geride bırakırken vaatlerin % 10’unu ancak gerçekleştirmekse yazılanlar, süslü cümleler kurtarmaz; son söz Ortahisar’ındır.” açıklamasında bulundu.

MERSİN DOLMUŞLARINDAKİ YETERSİZLİK VATANDAŞI PERİŞAN ETTİ

Trabzon’da dolmuşların yetersizliği sorunu hala çözüme kavuşmadı. Trabzon-Mersin arasındaki dolmuş seferleri, yolcular için büyük sorun teşkil ediyor. Vatandaşlar bu sorunun bir türlü yetkililer tarafından çözülemediğini dile getiriyor.

Özellikle Mersin dolmuşlarının son dönemlerde daha da aksayan seferlerinden hem yolcular hem de dolmuş şoförleri rahatsız. Sabah saatlerinde ve akşam iş çıkışlarında ciddi problemler yaşanıyor.

Yolcular saatlerce yolda dolmuş beklemek zorunda kalıyor. Dolmuşların dolmadan hareket etmemesi ve yeterli sayıda dolmuş bulunmadığı için yol kenarlarında bekleyen yolcular ayakta ve tıklım tıklım yolculuk yapmak zorunda kalıyor. Bu ulaşım sorunundan rahatsızlığını dile getiren yolcular şoförlerin yönetimden şikâyetleriyle karşı karşıya kalıyor. Hem yolcular hem de şoförler şikâyetçi olmasına rağmen Trabzon-Mersin hattında yaşanan sorunlara çözüm bulunamıyor.

21 Eki 2021 - 09:02 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.