20 Ekim Çarşamba Nabızlar

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK TRABZON’A GELİYOR Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere bugün Trabzon’a...

20 Ekim Çarşamba Nabızlar
20 Ekim Çarşamba Nabızlar
+6
Haber albümü için resme tıklayın

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK TRABZON’A GELİYOR

Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere bugün Trabzon’a geliyor.

Varank’ın Trabzon programı şu şekilde: Karadeniz Teknik Üniversitesinde saat 10:00’da TÜBİTAK Ortaokul öğrencileri araştırma proje yarışmaları ödül töreni, saat 13:00 Akçaabat Şinik OSB toplu fabrika açılış töreni, 14:30’da Kuyumculuk Tasarım Merkezi Projesi ziyareti, 15:30’da Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı ziyareti, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde saat 17:00’da Kalkınma Ajansı imza töreni, 19:00’da KTÜ Sosyal Tesislerinde Sanayici & İş İnsanları İle İstişare Ve Değerlendirme Toplantısı (basına kapalı).

CHP’Lİ 33 MİLLETVEKİLİ bu kez rize’ye GELİYOR

CHP Genel Merkezi, saha çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Sahayı boş bırakmayan teşkilat mensupları ekonomik buhranın yaşandığı bir dönemde vatandaş ve esnafın sorunlarını dinleyip rapor şeklinde genel merkeze sunuyor. Genel Merkez geliştireceği politikaları bu raporları baz alarak hayata geçirecek.

Geçtiğimiz yaz aylarında Trabzon’a çıkarma yapan CHP’li milletvekilleri 40 kişilik heyetle 18 ilçede saha çalışması yürütmüştü. Şimdi 33 kişilik milletvekillerinden oluşan bir grup heyet Rize’ye geliyor. Hava ve karayoluyla önce Trabzon’a gelecek olan heyet Trabzon’dan Rize’ye geçecek. Rize’de 2 esnaf ve vatandaşları ziyaret edecek olan heyet ardından rapor hazırlayıp genel merkeze sunacak.

İYİ PARTİ İL BAŞKANI KUVVETLİ, MUHTARLARDAN VATANDAŞLARIN SORUNLARINI DİNLEDİ

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, muhtarlar günü dolayısıyla Valilikteki kutlama programına katıldı ardından Muhtarlar Konfederasyonunu ziyaret etti.

Kuvvetli, “Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliğidir. Muhtarlarımız, bulundukları mahalle ve köylerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesini ifa etmektedir.

Bugün Muhtarlar Günü dolayısıyla önce valilikte yapılan kutlama programına ardından da Muhtarlar Federasyonu Trabzon şubesinde Muhtarlarımızı ziyaret ettik. Mahallelerinde yaptıkları çalışmalar, yaşayan vatandaşlarımızın sorunları ve günün önemi üzerinde bilgi alışverişinde bulunduk. Bu vesile ile hem milleti, hem devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, selam, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde ifadelere yer verdi. Kuvvetli’nin Muhtarlar Konfederasyonu ziyaretinde Konfederasyon Başkanı Bekir Aktürk’ün olmaması da dikkat çekti.

MHP’Lİ TARIM ÖZDEMİR BAYRAKTAR’IN ARDINDAN NE DEDİ?

MHP Trabzon il Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, önceki gün vefat eden iş insanı BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar’ın ardından taziye mesajı yayınladı. Mesajında Bayraktar ailesinin büyük bir Atatürkçü olduğunu ifade eden Tarım, “PKK’nın siyasi kanadı HDP ve Fetöyle iş tutanların kendilerini bu millete ‘Atatürkçü’ diye yutturduğu yerde, ülkemizin savaş ve savunma sanayisine eşsiz benzersiz kazanımlar sunan bu aile benim için en büyük Atatürkçüdür. Atatürk’ü gardolaba asmadılar. Türk milletinin ne kadar zeki, çevik ve akıllı olduğunu Dünyaya gösterdiler. Allah mekânını cennet eylesin. Biz bu ülkeye hizmet eden her kim varsa kalbine dokunabilecek kadar asil ve onurlu bir hareketiz. Kin ve nefret gözlerimizi kör etmedi. ‘Tayyip Erdoğan gitsin de ülke ne olursa olsun’ düşüncesinin yanından hiç geçmedik. Sizin bile doğmamış çocuklarınızın bir gün bu vatana sahip çıkacağına inandığımızdandır ki! Sizi bile seviyoruz.” dedi.

‘ANCA BERABER KANCA BERABER’ KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Türk Kızılay’ı ile Trabzonspor tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Anca Beraber Kanca Beraber’ kan bağışı kampanyası Trabzonlular tarafından yoğun ilgi görüyor. Meydan Parkında bulunan Kızılay çadırlarındaki kan alma platformlarına günün erken saatlerinden itibaren gelen Trabzonlular uzun kuyruklar oluştururken Kızılay Trabzon Şubesi Başkanı Oğuz Kara, oluşan ilgiden memnuniyet duyduğunu ifade ediyor. Kara, “Geçen sene ‘Kurtarmak Bizim Kanımızda Var’ diyerekten Trabzonspor’la bir organizasyon yapmıştık. 1 yıl üzerine yine Trabzonspor’la ‘Anca Beraber Kanca Beraber’ diye bir organizasyonla beraberiz. Çok güzel geri dönüşleri oldu bize. İnsanlar birlik oluyorlar.” açıklamasında bulunurken, kampanya çerçevesinde günlük kan alım kapasitelerinin 150 olduğunu ve sabah saat 7’lerde listenin tamamen dolduğunu ifade etti.

AK PARTİLİ MERYEM SÜRMEN’DEN GÜNDEME İLİŞKİN PAYLAŞIM

AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen, yaptığı paylaşımla muhalefete yüklendi. Fotoğrafların analizini yapan Sürmen, HDP’yi ziyaret edip Diyarbakır annelerini ziyaret etmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, memurları tehdit ettiği iddiasıyla CHP Genel Başkanı Kemal Kılçadroğlu’nu topa tuttu.

Sürmen yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “1.Fotoğraf: İBB Başkanı İmamoğlu Diyarbakır’da PKK’lı isimlerin duvarda asılı olduğu sergiyi açtı, önünde poz verdi.(Diyarbakır annelerine gitmedi. Niye gitsin ki?)

2.Fotoğraf: Ana muhalefet partisi genel başkanı Kılıçdaroğlu; çiftçi, öğretmen, hakim, sanatçı, gazetecilerin ardından şimdi de parmak sallayarak bu ülkenin memurlarını tehdit etti.(Kim diktatör?)

3.Fotoğraf: Her seferinde ülkemizin içişlerine karışmaya çalışan ABD ve Avrupa ülkeleri şimdi de toplanmış, fonladığı tüm vakıf ve derneklerin PKK, DHKP-C,DEAŞ ile bağlantıları çıkan Osman Kavala’ya özgürlük naraları atıyorlar. (TÜGVA ile uğraşanların sesi burada da çıktı mı?)

Akşener’in sürekli bu ülkenin Başbakanı ben olacağım diyerek referandumdaki çoğunluğun oyunu görmezden gelen, Egolu şımarıklığı?( Koalisyonda bakanlıkları bölüşme planları) Son 3 günde olan bu olaylar tesadüf mü? Peki, Türk Milleti bu aymaz, PKK sevicileri, FETÖ ağzıyla tehdit savuranları ne yapar? Dayağını atar! Sizi bilmem ama ben çocuklarıma bunların yöneteceği bir gelecek bırakmak istemiyorum. Benim midem o kadar geniş değil!”

GÜNDÜZ YANAN LAMBALARA MUHTAR TEPKİSİ

Akçaabat’ın Cevizli mahallesinde bulunan sokak lambaları bir süredir gece gündüz yanıyor.

Çevre sakinleri, lambaların gündüz vakti de yanmaya devam ettiğini söylerken Cevizli de

bir süredir yanan sokak lambaları tepkilere neden oldu. Durumu ilgili mercilere ileten Cevizli mahalle muhtarı Ömer Hotaman, duruma şakayla karışık tepki gösterdi. Hotaman, “Bütün ilgililere buradan sesleniyorum. 24 saatten bu yana mahallemizin belli bir bölümünün sokak aydınlatmaları yanmaktadır. 20 kez aradım ilgili yerleri, kayıtlarda mevcuttur. Merkeze 10 kilometre uzaklıkta olan bir mahalleyiz. Dünyada enerji sıkıntısı çekilirken, biz hep dua ediyoruz.”

20 Eki 2021 - 09:57 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.