2 Kasım 2019 Cumartesi Nabızlar

TRABZON’UN İKİ MİLLETVEKİLİ HANGİ BAKANI ZİYARET ETTİ? AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile Salih Cora, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetle...

TRABZON’UN İKİ MİLLETVEKİLİ HANGİ BAKANI ZİYARET ETTİ?

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile Salih Cora, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u ziyaret etti. Ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada Ayvazoğlu, “Milletvekilimiz Salih Cora ile birlikte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendiyi ziyaret ederek bakanlıklarının ilgi alanına giren konularda şehrimizde yapılan, yapımı devam eden ve yapılacak projeler hakkında karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Sayın bakanımıza ilgi ve alakalarından ötürü şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

***

CHP’Lİ BEKAROĞLU, NEDEN GÜNDEME OTURDU?

Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından farklı farklı görüntüler sosyal medyada yayılırken metrodaki çekilen bir video ise tepkilere yol açtı. Bayram kutlamaları sırasında metroda kameraya yansıyan görüntüde, cübbeli adama özellikle kamera açısına alınıp zoom yapıldı. Sosyal medyada tepkilerin çığ gibi yağdığı görüntüye ise CHP'li milletvekili Mehmet Bekaroğlu da tepki gösterdi. Bekaroğlu'nun "Bu vatandaşa yapılanla şort giyen kadına yapılan arasında ne fark var?" sözleri sosyal medyada gündem oldu. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında metroda bir kişinin cübbeli ve sarıklı bir vatandaşı çektiği görüntülere, "Bu vatandaşa yapılanla şort giyen kadına yapılan arasında ne fark var?" diyerek tepki gösterdi. Bekaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Bunu yapanlar bu ülkeye ve bu millete kötülük ediyorlar; tüm inanç ve yaşam tarzı grubundaki makul insanlar bu yobazların kötülüklerini etkisiz kılacaklardır." dedi.

***

BAŞKANLAR ZORLUOĞLU VE GENÇ’İ HANGİ ÖNEMLİ İSİM ZİYARET ETTİ?

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu lie Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Mücahit Yanılmaz’ı makamında ağırladı. Zorluoğlu’nu ziyarete İl Bşakanı Haydar Revi ile bazı il yöneticileri katıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Ortahisar Belediye Başkanı Genç ise “AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız ve Bölge Koordinatörümüz Sayın Mücahit Yanılmaz, İl Başkanımız Sayın Haydar Revi ve Ortahisar İlçe Başkanımız Sayın Temel Altunbaş’ı belediyemizde ağırladık. Nazik ziyaretlerinden ötürü Kıymetli Başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde ifade etti.

***

AKADEMİK ÇALIŞMALARDA ÖZEL YETENEKLİLER DE YER ALACAK

Trabzon’da bazan çok güzel şeyler de oluyor. İşte onlardan biri daha... Trabzon Valiliği himayelerinde, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversite ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında "Bilim ve Sanat Merkezi'ne kayıtlı özel yetenekli öğrencilerin üniversite bünyesindeki akademik çalışmalara dahil edilmesine ilişkin protokol imzalandı. İmza protokol törenine Valimiz İsmail Ustaoğlu'nun yanı sıra Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve İl Milli Eğtim Müdürü Hızır Aktaş katıldı.

***

KTÜ’DEN İNOVATİF YARIŞMA

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı desteği ve bölge üniversitelerinin katılımı ile KTÜ TTM tarafından 18-19 Kasım tarihlerinde bölgesel bazda inovasyon yarışması düzenlenecek. Yarışmaya katılmaya hak kazanan adaylar 2 gün boyunca, ekip oluşturma, yenilikçi iş fikri üretme, sorun tespiti ve yenilikçi özüm önerileri geliştirme swot analizi ve kanvas iş modeli geliştirme ve sunum etkinlikleri gerçekleştirecek. Eğitimlerin sonunda ekipler hazırladığı sunumları jürilere sunarak diğer ekiplerle yarışacak. Başarılı olan iş fikirlerinin ilerleyen süreçte şirketleşebilmesi amacıyla KTÜ TTM bünyesinde Ön Kuluçka hizmeti verilecek. Birinci olan ekibin şirketleşmesi durumunda kuracağı şirket Trabzon Teknokent A.Ş. Kuluçka Hizmetinden bir yıl ücretsiz faydalanacaktır.

***

‘O’ UÇAĞIN AKIBETİ NE OLDU?

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Trabzon Havalimanı'na iniş yaparken pistten çıkan uçağın akıbetini anlattı. Pistten çıkan ve sonrasında Yomra’ya taşınan uçakla da ilgili konuşan Başkan Bıyık, “Uçakla ilgili kesin olmamakla beraber birkaç gelişme var. 1 hafta 10 güne kadar netleşir ne olacağı. Birkaç görüşmemiz var. Yomra merkezde Yomra halkının kullanabilecek olduğu bir şekilde değerlendireceğiz.” dedi. Bilindiği üzere Trabzon Havalimanı'na iniş yaptığı sırada pistten çıkan uçak Millet Kıraathanesi yapılacağı vaadiyle Yomra ilçesine getirilerek pazar yerine bırakılmıştı.

02 Kas 2019 - 10:55 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.