19 EKİM 2020 NABIZLARI

AK PARTİ TRABZON KADIN KOLLARINDA YENİDEN SÜRMEN DÖNEMİ AK Parti İlçe Kadın Kolları teşkilatı kongrelerini sürdürüyor. 18 ilçenin 8’inde kongrelerin...

19 EKİM 2020 NABIZLARI
Haber albümü için resme tıklayın

AK PARTİ TRABZON KADIN KOLLARINDA YENİDEN SÜRMEN DÖNEMİ

AK Parti İlçe Kadın Kolları teşkilatı kongrelerini sürdürüyor. 18 ilçenin 8’inde kongrelerin yapılarak geriye 10 kongre kaldı. Birçok ilçede kadın kolları başkanı değişirken son olarak yapılacak olan AK Parti Trabzon Kadın Kolları teşkilatında yine AK Parti Trabzon Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen ile yola devam edilecek. Sürmen, Genel Merkezin talimatıyla henüz tarihi belirlenmemiş AK Parti Trabzon İl Kongresinde yeniden aday olduğunu söyledi.

3. TÜNEL MEVZUSU HALA ŞEHRİN SICAK GÜNDEMİNDE

Trabzon gündeminden düşmeyen 3. Tünel yani Kemerkaya Mahallesinde İmperial Hastanesinin yanından girip Değirmendere’de Sözenler Ahşapın yanından çıkacak olan proje tekrar ısıtılıp ısıtılıp meclise sunuluyor. Ortahisar Belediye Meclisinde projeyi eleştiren meclis üyeleri durumdan rahatsızlığının Büyükşehir Meclisinde dile getirilmesini Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’ten talep etti. Başkan Genç, Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantılarında projeye olan çekinceleri bir bir anlattı. STK’lar Karayollarının Trabzon’a Ovit muamelesi yaptığı gerekçesiyle projeyi sert bir dille de eleştirmişti. Tüm şehir sivil toplumu, muhalefeti, iktidarı bir konuda hemfikir olmuşken yani aklın yolu birken Trabzon Büyükşehir Belediyesi komisyondan gelen maddeyle kararın onaylanmasını istedi. Ekim ayı toplantılarında meclise tünelle ilgili sunum gerçekleştirilip bilgi verileceğine dair eylülde karar alınmıştı. Ancak gelin görün ki imar komisyonundan gelen 3. madde Başkan Genç’in yeniden itirazıyla ve ona destek veren meclis üyeleriyle beraber yeniden gündemde kalması sağlandı. Gelecek ay yeniden gündem yapılarak proje tartışılacak. Bakalım gelecek ay projeyle il ilgili ne tür gelişmeler yaşanacak?

CHP İLÇE BAŞKANI OYMAN, BU KEZ TİSKİ’NİN MAĞDUR ETTİĞİ HANGİ MAHALLEYİ ZİYARET ETTİ?

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman ve beraberindeki heyet, ilçede yol problemleriyle ve susuzlukla boğuşan Yeşilyurt Mahallesi’ni ziyaret etti. Ziyarette vatandaşlarla konuşan Oyman, “İlçe Sekreterimiz Abdurrahman Yıldız, İdari İşlerden Sorumlu Bşk. Yrd. Özcan Yılmaz ve Belediye Meclis Üyemiz Ömer Dayı ile birlikte Yeşilyurt mahallemizi ziyaret ettik. Yol problemiyle ilgili bilgileri aldık; ancak mahallemizin en büyük problemi yıllardır gelen yine su problemi. Mahalle Çakırgöl’den beslenmekte ancak göl tamamen kurumuş. 2 aydır su tedarik edilmiyor. 10 güne yakın bir süre önce çalışmalar başlamış, mahalle suyunu bekliyor.

Mevcut Belediyeler bir önceki dönem farklı bir partiden yönetimi devralmadı. Kalıcı çözümler her zaman önemlidir. Kuraklığın geleceği suların azalacağı bellidir, bir günde kurumaz. Peki, elinizde bir kaynak var diyelim, bittiğinde mi önlem alırsınız, yoksa bitmeden mi?” diye konuştu.

CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ÖMER DAYI, BÜYÜKŞEHİRİN ÇÖZEMEDİĞİ BEŞİRLİ’DEKİ KOKU HAKKINDA HANGİ ELEŞTİRİYİ YAPTI?

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz gün Beşirli’de TİSKİ tarafından yapılan kanalizasyon ve yağmursuyu ayrıştırma çalışmalarını incelemişti. Geçtiğimiz yıl kış ayına girerken de Beşirli’deki lağım kokusunun ortadan kalkacağı sözünü veren Zorluoğlu, bu yıl da kış gelirken yine aynı sözü, “Beşirli’deki kötü koku tarih olacak’ sözleriyle yine verdi. Başkan Zorluoğlu’nun sözleri üzerine eleştiride bulunan CHP Ortahisar Meclis Üyesi Ömer Dayı, “Trabzon'umuzun en gözde mahallelerin başında gelen Beşirli mahallesinde ki kötü koku da vatandaşların kaderi midir? Ya da yetki sahibi insanların yanlışları ve sorumsuz davranmaları mıdır?” diye sordu.

AKÇAABAT KENT KONSEYİNİN TRABZON VE SORUNLARINA YÖNELİK BAKIŞ AÇISI

Akçaabat Kent Konsey Başkanı Mehmet Salih Köse, Trabzon’a geç de gelmiş olsa yakın zamanda ilk etabı ihale edilecek olan Güney Çevre Yolu Projesiyle ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Trabzon’da ne eğitimin ne turizmin ne de sanayinin öne çıkabildiğini söyleyen Köse o can alıcı soruyu sordu: “Trabzon ne kenti?” Trabzon’un bölgesinde projeler açısından geri kaldığını ve küçülmeye gittiğini anlatan Köse’nin o açıklamaları şu şekilde: “Trabzonspor’la uyutuluyoruz galiba. Bunu söyleyince herkes kızıyor ama. Biraz da eğitimi, turizmi, ekonomiyi, insanı düşünmek lazım. İstihdamı, çevreyi düşünmek lazım. Halk düşünmesi, sorgulaması, istemesi lazım. Doğru yapanı alkışlayıp yanlış yapana da yanlış yapıyorsun demesi lazım. Doğruya doğru diyemiyoruz. Trabzon ne kentidir? Trabzon, turizm mi, deniz mi, eğitim mi, sanayi mi, bilim kenti midir? Bunun adını bile koyamadık.”

19 Eki 2020 - 09:08 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.