17 NİSAN 2021 CUMARTESİ NABIZLARI

BİR DÜZELTME... SAYIŞTAY’IN SORGULADIĞI DAİRE BAŞKANI SAMET ALİ YILDIZ DEĞİL BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANI MESUT AYDOĞAR’DIR Dünkü günebakış gazetesinde...

BİR DÜZELTME... SAYIŞTAY’IN SORGULADIĞI DAİRE BAŞKANI SAMET ALİ YILDIZ DEĞİL BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANI MESUT AYDOĞAR’DIR

Dünkü günebakış gazetesinde Büyükşehir Belediyesinin çift veya üç maaşlı bürokratlarını yazarken Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mesut Aydoğar’ın yerine sehven Daire Başkanı olarak Samet Ali Yıldız’ı yazdık. Doğru olanı yani Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mesut Aydoğar’dır. Aydoğar Çorum’dan getirilen ve önce özel kalemden memur yapılıp sonra yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak daire başkanı yapılan matematik öğretmeni. Mesut Aydoğar aynı zamanda Kentspor ve Turkuaz A.Ş. şirketlerinden de maaş alıyor.

Sayıştay işte bu konuyu sorguladı. Yani Samet Ali Yıldız’ın görevini değil Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mesut Aydoğar’ın konumunu sorguladı. Zira 2019 yılında yayınlanan son yönetmeliğe göre daire başkanlığı için en az beş yıl memuriyet isteniyor. Murat Zorluoğlu ise yeni memur yaptığı adamı daire başkanı atamış. Şayet Sayıştay konuyu kayıt altına almışsa Aydoğar’a ödenen tüm paralar geri istenecek. Ancak Sayıştay AK Parti Belediyeye kıyak yapar da kayıt altına almazsa milletin paraları böyle harcanmış olacak. Bir diğer ifadeyle yapanın yanına kar kalmış olacak.

BÜYÜKŞEHİR’İN ULAŞIM MASTER PLANI TOPLANTISINA KİMLER KATILDI?

Toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Bayraktar, Trabzon Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Samet Ali Yıldız, Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal ve Yürütme Kurulu üyeleri, Trabzon Şoförler Cemiyeti Başkanı Ömer Hakan Usta, Büyükşehir Belediye Meclisi Ulaşım Komisyonu adına; Meclis Üyesi Şaban Bülbül, Trabzon Mimarlar Odası adına Alaittin Genç, Trabzon Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın, Büyükşehir Belediyesi adına Ulaşım Ana Planı sürecinde danışmanlık yapan KTÜ Mimarlık Bölümü Şehircilik Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Melih Öksüz, KTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaştırma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şeref Oruç ile kontrol teşkilatı ve yüklenici firma yetkilileri hazır bulundular.

İLÇE BAŞKANI OYMAN VE TRABZON’A DAİR GENEL MERKEZE GİDEN RAPOR

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na sunulan raporun içeriğine dair bilgi verdi. Oyman, “Türkiye siyasetinde Trabzon siyasetini ayrı önemsiyoruz. Türkiye siyasetine baktığımız zaman Trabzon’daki tüm gelişmeler çok kıymetli. Biz de buradaki ciddi çalışmamızı bir şekilde aktardık. Buradaki ciddi gelişmeleri Genel Başkanımıza aktarmaya karar kıldık. Ankara’da verimli temaslarımız oldu. Hem milletvekillerimizle beraber hem de parti meclis üyelerimizle beraber. Genel Başkanımıza bir rapor sunduk.” açıklamalarına yer verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulan raporun içeriğine dair bilgi veren Oyman, STK’larla ilgili görüşmelerden alınan verileri sıraladıklarını ve kategorilendirdiklerini belirtti. Trabzon’la ilgili konuların kategorileri ise eğitim, sağlık, kültür, sanat, turizm, iş dünyası gibi konulardan oluşuyor. Trabzon’un bu konulardaki sorun ve çözümleri raporlaştırılarak Genel Başkana sunuldu. Çalışma faaliyet raporlarını da sunduklarını belirten Oyman, “Gerek belediye meclis üyelerimiz, Trabzon milletvekilimiz, il başkanlığımız, ilçe başkanlığımız arasındaki güzel koordinasyonla Trabzon’da ciddi çalışmalarımızın olduğunu dile getirdik. Biz inanıyoruz. Başaracağız. Hem Genel merkezimizi bilgilendirmek hem de bize gelen talepleri çözüme kavuşturmak için ayrıca gündemde tutabilmek için çalışıyoruz. Derdimizi anlattık.” şeklinde konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, raporun hazırlanma biçimini sevdi. Tepkisi olumlu oldu. Milletvekili Ahmet Kaya’nın saha çalışmalarının yanı sıra gündeme taşıdığı konuları yakından takip ettiği dile getirildi. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu Trabzon’daki konulara vakıf. Kılıçdaroğlu, Trabzon’a ziyaret gerçekleştirileceği ancak henüz tarihi netleştirilmediği kaydedildi.

CHP’NİN TRABZON’DA ASTIĞI PANKARTLARI EMNİYET KALDIRDI

CHP Trabzon teşkilatı “128 milyar dolar nerede?” yazılı hem il hemde ilçe parti binasına astırdığı pankartlar bugün polis tarafından kaldırıldı.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu ve Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman dün parti binalarına “128 milyar dolar nerede?” yazılı pankart astı. Ancak çok sürmeden pankartlar Valiliğin talimatıyla emniyet ekiplerince söküldü. CHP İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “İl başkanlığımıza astığımız pankartlarımız emniyet tarafından alındı. Yine de soruyoruz. Hau 128 milyar dolar ne oldi?” diye açıklama yaptı. Pankartların il ve 18 ilçeye yaptırıldığını belirten Hacısalihoğlu, “Önce ilden aldılar. ‘Valilik ve Emniyet kararıyla alındı’ dediler. Ortahisar’dan da alındı. Bu pankartları almalarının anlamsız olduğunu söyledim. Hakaret yok, suçlama yok. Vatandaş adına, milletin 128 Milyar dolarını soruyoruz. Sormayalım mı?” diye konuştu.

BAŞKAN BIYIK YOMRA’DA KÖTÜ GÖRÜNTÜYÜ ORTADAN KALDIRIYOR

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Yomra’da yaptığı görsel çalışmaları paylaşarak mesaj verdi. Bıyık, sosyal medyasından yaptığı açıklamada “Tek hedefim Yomra'mıza görsel güzellik kazandırmak, bu namlı ilçeyi Türkiye'nin en güzel, en modern ilçesi haline getirmektir. Bundan başka ne ticari ne de siyasi bir beklentim yok, olmayacak. Bu amaçla ilçemiz merkez mahallelerinde bulunan elektrik trafolarını sanat ile güzelleştiriyor, kötü görüntüyü ortadan kaldırıyoruz. Bizlere engel olmak için kim ne yaparsa yapsın, Yomra'yı güzelleştirmek için gayret vermekten asla vazgeçmeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

17 Nis 2021 - 08:56 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.