17 Haziran 2019 Pazartesi Nabızlar

İSTANBUL SEÇİMİ VE İKİ ADAYIN TV PROGRAMI... Dün akşam İstanbul seçimi için İBB Başkan Adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında bir TV pr...

İSTANBUL SEÇİMİ VE İKİ ADAYIN TV PROGRAMI...

Dün akşam İstanbul seçimi için İBB Başkan Adayları Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasında bir TV programı gerçekleştirildi. Türkiye uzun yıllardır bu tür programlara hasretti. Bu tür programların Avrupa’da seçmeni etkilediği bir gerçek. Acaba Türkiye’yi de etkileyecek mi?

En son anketlere göre İstanbul seçmeninin yüzde 6’sı kararını bu programdan sonra vereceğini beyan etmiş. Yani başkan adaylarından biri bu programla birlikte seçimi kazanabilir. Bu yazı yazıldığı saatlerde henüz program olmamıştı. Bakalım bir TV programı bir seçimin kaderini etkileyebilecek mi?

***

SALİH AKYÜZ, DÜNKÜ PROGRAMDA YILDIRIM’A NE SORULMASINI İSTEDİ?

Geçtiğimiz 31 Mart Yerel Seçimlerinde CHP’den Ortahisar Belediye Başkanlığı için aday olan Mimar Mehmet Salih Akyüz, Osman Gazi Köprüsü ile ilgili hangi konuyu merak edip, AK Parti’nin İBB adayı Binali Yıldırım’a sorulmasını istedi? Cumhur İttifakı’nın adayı Binali Yıldırım ile Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu, gazeteci İsmail Küçükkaya'nın moderatörlüğünde dün canlı yayında bir araya geldi. Türkiye iki adayın buluşmasına kilitlenirken Trabzonlu isimlerinde merak ettiği bazı konular vardı. O isimlerden biri de Akyüz oldu. Akyüz, “Binali Bey’e, geçiş ücreti pahalı olduğu için yüzde 10 kapasiteyle kullanılan ve 82 milyon vatandaşımızın her ay üstünden geçmediği halde eksik kalan garanti parasını ödediği Osman Gazi Köprüsünü sorardım. Bu nasıl iş diye! Fiyatını yarıya indirseler, vatandaş geçebilecek, E-5 trafiği İstanbul trafiği kısmen rahatlayacak, zamandan, ithal edilen yakıttan direkt tasarruf, ayrıca kullanmayan vatandaşın cebinden de para çıkmaz” dedi.

***

PAZARKAPI VE ZAĞNOS VADİSİ SAKİNLERİ HANGİ SORUNLARINA ÇÖZÜM İSTEDİ?

Moloz Pazarkapı’da etrafa atılan çöplerden ve kötü kokudan rahatsız olan vatandaş, yaşanan duruma isyan etti. Etrafa atılan pet şişelerden, çöplerden ve yayılan kötü kokudan rahatsız olan vatandaşlar belediyeye seslenerek biran önce çöplerin temizlenmesini ve nefes aldırmayan lağım kokusuna bir çözüm bulunmasını istedi. Öte yandan bir şikâyette Zağnos Vadisi sakinlerinden geldi. Zağnos Vadisi’nde evlere dolan sinek ve böceklerden oldukça muzdarip olan vatandaşlar her yıl aynı sıkıntının vadide yaşandığına dikkat çekti. Dereden yükselen kurbağa seslerinden gece uyuyamadıklarını belirten Zağnos Vadisi sakinleri, sorunlarına biran önce çözüm bulunmasını istedi.

***

TRABZON AK PARTİ HEYETİ İSTANBUL’DA HANGİ İLÇELERDE KİMLERLE BULUŞTU?

YSK’nın iptal kararıyla 23 Haziran’da yeniden yapılacak olan İBB seçiminde Cumhur İttifakının adayı Binali Yıldırım’ın kazanması için çalışmalarını yürüten Trabzon ekibi, Trabzonluların yoğun olarak yaşadığı bölgelerde çalışmalarını yürütüyor. Önceki gün İstanbul’da çalışma yapan AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ve Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan Ataşehir’de Maçkalılarla buluştu. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel ise Çengelköy’de Tonyalı ve Büyükliman havzasında yaşayan insanlarla kucaklaşarak Yıldırım’a oy istedi.

***

KTÜ ÖĞRENCİLERİNİN YURTDIŞI YARIŞMASI, ORTAHİSAR BELEDİYESİ VE GÜNEBAKIŞ...

Ortahisar Belediyesinde geçtiğimiz hafta ilginç bir tartışma yaşandı. KTÜ Rektörlüğü Londra’da gerçekleştirilecek bir yarışmaya göndereceği sekiz öğrenci ve bir öğretim üyesi için Ortahisar Belediyesinden yol parası istedi. KTÜ’nün bu tür bir harcırah istemi Ortahisar Belediye meclisinde sert tartışmalara sebep oldu. KTÜ gibi büyük bir kuruluş bilimsel yarışma için yol parasını Ortahisar Belediyesinden mi isteyecekti? Öyle büyük bir rakam da değildi. 35 bin lira civarında bir rakamdı.

KTÜ’nün talebi Ortahisar Belediye meclisinde yoğun bir tartışma başlattı. KTÜ eleştirilerin odağı yapıldı. Haber günebakış’a geldiğinde biz de garipsedik. KTÜ gerçekten yarışmaya gidecek öğrenciler için Ortahisar Belediyesinden yol parası mı istedi? Konuyu Rektör Prof. Dr. Süleyman Baykal’a sorduk. Prof. Dr. Baykal öyle bir şey olamayacağını, bu tür talebin öğrenciler tarafından yapılmış olabileceğini söyledi. Biz de bu minvalde Belediye meclis üyelerinin KTÜ’ye yönelik tutumunu eleştirdik. KTÜ’nün böyle bir talebi olmadığını kaydettik. Ancak daha sonra bize atılan belgede talebin doğrudan Rektör Vekili Hikmet Öksüz tarafından yapıldığını gördük. İkinci kez şaşırdık. Tekrar Rektör Prof. Dr. Baykal ile görüştük. Süleyman Hoca, “Ortahisar Belediyesi, öğrencilerin talebine kurumsal bir yazı istemiş. Bu yazı da benim yokluğumda gönderilmiş.” dedi. Sonuçta gazete olarak bir haberi doğrularken yanlışa düştük. İlgilerini arayarak hatamızdan ötürü özür beyan ettik.

17 Haz 2019 - 10:49 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.