16 HAZİRAN 2021 NABIZLAR

AŞI SİSTEMİ KİLİTLEDİ VE AŞI KUYRUKLARI OLUŞTU Sağlık Bakanlığının Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı herkesin aşıdan faydalanabileceğini açıklaması üzer...

AŞI SİSTEMİ KİLİTLEDİ VE AŞI KUYRUKLARI OLUŞTU

Sağlık Bakanlığının Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı herkesin aşıdan faydalanabileceğini açıklaması üzerine e nabız sitemi çöktü. Dün akşam saatlerinden itibaren aşı için bilgi almak isteyen kişiler siteme ulaşmakta zorluk yaşadı. Öte yandan yaşanan gelişme Trabzon’da aşı merkezlerinin önlerinde de yansıdı. Trabzon’da bazı aşı merkezlerinin önünde uzun sıralar oluştu. Trabzon’da aşılama seyri diğer illere göre ileri seviyede giderken görünen o ki yeni yaşanan gelişmenin ardından şehrin büyük bir kesimi aşılamasını yaptıracak. Trabzon bu gidişle aşılarını erken tamamlayacak.

PİKNİK YAPAN ÇÖPÜNÜ TOPLAMIYOR

Trabzon’un göbeğinde bulanan yeşil alanlardan birinin önünde plastik atıklar ve poşetler göze batıyor. Trabzon Lisesi ve Cumhuriyet Ortaokulunun karşısında bulunan ağaçlık alanda vatandaşlar sıklıkla pikniklerini yapıyor ve dinleniyor. Ancak burada piknik yapan ve dinlenen insanlar ne yazık ki çöplerini geride bırakıyor. Geçtiğimiz gün bu alanın önünden geçerken plastik poşetleri, su şişelerini ve çeşitli atıkların doğrudan etrafa atıldığını gördük. Bu görüntüler Trabzon’a ve Trabzon insanına yakışmıyor.

GENÇ BAKIN NEDEN KARAYOLLARINA GİTTİ?

Ortahisar Belediye Başkanı A.Metin Genç dur durak bilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ile görüştüğünü öğrendik. Neden görüştü diye bir küçük çalışma yaptık, öğrendiğimize göre; Başkan Genç Beşirli’ye yapmış olduğu EKO Park gibi yeni parklar yapmayı planlıyormuş. Karayollarının boş kalan bazı noktalarını kentte tespit etmiş ve proje geliştirmiş. Hemen soluğunu Karayollarında almış maksat şehirde yeşil alan sayısını artırmak. Güzel hareket tebrik ediyoruz. Şehir Genç’i bunun için seviyor

VEKİL CORA’DAN BAŞKAN HACISALİHOĞLU’NA TAZİYE MESAJI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, KOAH hastalığı mücadelesi sonucu hayatını kaybeden CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’nun babası Kemal Hacısalihoğlu’na taziyede bulundu. Cora, “CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Beyin muhterem babası Kemal Hacısalihoğlu’nun vefat ettiğini üzüntüyle öğrendim. Emr-i hak vaki olan merhuma Allah’tan rahmet; Hacısalihoğlu ailesine başsağlığı dilerim. Mekânı cennet olsun.” ifadelerine yer verdi.

CUMHUR İTTİFAKI ORTAKLARI AKŞAM YEMEĞİNDE BİR ARAYA GELDİ

MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalardan dolayı Cumhur İttifakı’yla ilgili bir takım algıya maruz kalmıştı. Söylediklerinin yanlış yere çekildiğini dile getiren Tarım’a destek AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’dan gelmişti. Salih Cora, birtakım yanlış algılara karşılık Cumhur İttifakı’nın kalesinin Trabzon olduğunu kaydetmişti. Ardından Cora, bu algıyı bertaraf edecek bir girişimde bulundu. MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız olmak üzere Cumhur İttifakı’nın ortaklarıyla bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Akçaabat’ta bir restoranda yemek yiyen ittifak ortakları yemeğin ardından fotoğraf çekilerek kamuoyuna daha doğrusu algı oluşturmak isteyenlere karşı birlik mesajı verdi.

BÖLGE MİLLETVEKİLLERİ TBMM’DE FINDIK SEZONU ÖNCESİ İSTİŞARE TOPLANTISI YAPTI

Karadeniz Bölgesi Milletvekilleri Fındık için TBMM Fındık Çalışma Grubu olarak mecliste toplandı. TBMM Fındık Çalışma Grubu olarak, yaklaşan fındık sezonu öncesi Bölge Milletvekilleriyle mecliste istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon’dan AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar ve Muhammet Balta katılım sağladı.

Milletvekili Ayvazoğlu, “Fındık Hasadı yapılan illerin milletvekilleri ile birlikte 2021 Fındık Hasadı öncesinde TBMM Fındık Çalışma Grubu olarak fındık müstahsillerimizin ve fındık işleme tesisleri ile tüketicilerin beklenti ve taleplerini değerlendirmek ve sahada yaşanan sorunlara çözüm bulmak amacıyla çalışmalarımıza başladık.

Şehrimizin ve bölgemizin önemli tarımsal ürünü fındığın üretimini karlı hale getirmek, üretim maliyetlerini düşürmek, üreticimizin kazanç ivmesini attırmak, fındığın uluslararası düzeyde kıymetini artırmak ve hakettiği değere erişebilmesi için gerekli ticari ve siyasal desteği sunmak, fındığın geleceği ile alakalı politika önerilerimizi belirlemek amacıyla gerçekleştirdiğimiz toplantımızın sonuçlarını Tarım ve Orman Bakanımıza ve en nihayetinde üretici dostu kıymetli Cumhurbaşkanımıza arz etmek üzere çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

Fındığın üretiminden tüketimine tüm paydaşlarından topladığımız veriler çerçevesinde fikirlerimizi paylaştık.

Üretici gelirlerinin arttırılmasının kırmızı çizgimiz olması noktasında üreticilerle hem fikir olduğumuzu beyan ederek, tek çözümümüzün dünya fındık tüketiminin Türkiye orjinli olarak arttırılması noktasında karar birliğine varılan, popülizm kaynaklı söylemlerden uzak, profesyonel bakış açısı ile değerlendirdiğimiz toplantımızın hayırlara vesile olmasını dilerim.

Fındık, bölgemizin ve ülkemizin marka değeridir ve her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde fındığın değerini artırmak için mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

YOMRA’DA 40 KİŞİLİK YÖNETİM HAVUZU HEMEN HEMEN OLUŞTU: 2 BAŞKAN ADAYI VAR

AK Parti Trabzon İl Teşkilatı, Karadeniz Bölge Koordinatörü Erkan Balta’nın başkanlığında Yomra İlçe Teşkilatını şekillendirmek için istişarelerini sürdürüyor. Yomra’nın baştan aşağı değişmesi bekleniyor. İstifa edenlerin yerine istişareler sonucunda yeni isimler belirlenecek. Nitekim İl Başkanı Mumcu da, “Yomra’da yeni bir sayfa açacağız.” dedi. Yomra’da yapılan çalışmalarda Kurucu Başkan Kahraman Sezgin’den eski ilçe Başkanı Eyüp Ergan’a kadar tüm katmanlarla görüşüldü. Ortak isimler belirlendi. Bu isimlerin arasından iki kişinin isminin Başkanlık için öne çıktığı öğrenildi. Önümüzdeki hafta muhtemelen görüşme gerçekleşip sonuçlanabilir.

16 Haz 2021 - 09:07 - Nabız


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Günebakış Trabzon Haber Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Günebakış Trabzon Haber hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Günebakış Trabzon Haber editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Günebakış Trabzon Haber değil haberi geçen ajanstır.